Reklama

Reklama

Dva androidi, Otec a Matka, uprchnou ze zničené a neobyvatelné Země, aby se usadili na planetě Kepler-22b a založili rodinu se šesti lidskými embryi. O dvanáct let později už zbývá jen jediné dítě, Campion. Zatímco matka s otcem začínají selhávat, příchod Nebeské archy - kosmické lodi s náboženskou komunitou přeživších lidí - představuje nebezpečí, kterému se Matka musí postavit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (55)

Merenre 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si řekl, že prubnu nějaký seroš. Ej - No začalo to celkem...kýčovitě. Ale řekl jsem si počkám, vizuál je zajímavý, pak to stále působilo jaksi nelogicky a přihlouple, ale říkal jsem si - počkám - třeba tvůrci načnou dobrý příběh a nějakou tu podivnost jim klidně odpustím. Ale kdeže...závěr prvního dílu byl totální pojeb a celek první epizody dává znát, že tu máme silnotonážní pojebanost, v níž autoři nebudou chtít divákům představit zajímavé postavy a kvalitní příběh, ale budou je chtít pojebat jak nějaký levhart, když prcá indické praktikantky se svým levhartím pérem pomazaným kuřecím kari. Z tohohle budou kurevsky pálit všechny ty otvory, do kterých nás tvůrci pojebají jak ten levhart ty praktikantky. A toho se dál nechci účastnit. Příběh totiž radši sám ještě před koncem prvního dílu spáchal sebevraždu, aby se nemusel dívat na ten vývoj, který absolutně nemá kam směřovat - leda do ještě větších sraček. ()

gonzo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, skvělý pilot. Mám rád world building. Rozhodně jsem se ani chvíli nenudil, ale všechny ty detaily z každodenní rutiny života na cizí pouštní planetě pečlivě a nadšeně vstřebával a obdivoval. Poslední třetina se zvrhne v akční peklo, které bych čekal na závěr série, tak snad nás teď nečeká už jen pusto a prázdno. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blade Runner dal androidům emoce a "duši". Vcelku to fungovalo, šlo o klasický byť romanticko-naivní vývoj umělé inteligence tak, jak ho vidí spisovatelé a tvůrci sci-fi. Od té doby se bohužel Scott tohoto konceptu drží a výsledkem jsou kverulantší androidi z Vetřelce, resp. Promethea. Většina lidí včetně mě to kousala dost ztuha, ale Ridley si z toho nic nedělá a v Raised by Wolves zašel dokonce ještě dál. Celý ten koncept se mi nelíbí, vlastnosti a schopnosti androidů nedávají smysl...prostě jakožto člověk hledající i (především) ve sci-fi logiku, jsem hodně rozčarovaný. Lacinější výprava by mi byla úplně šumák, kdyby byl svět a postavy Raised by Wolves věrohodný. Působí to celé spíš jen na efekt (afekt) a jakoby to vymyslela žena, která nemá o sci-fi potuchy, nebo nějaký mlaďoch...nebo staroch, který zamrzl v osmdesátkách. Uvidíme co bude dál, ale pokud se hraje podle těchto pravidel, je téměř vyloučené, abych výrazně změnil názor. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení prvních 5ti epizod: Je to takový klasický Ridley sci-fi styl. Spousta divných lidí a vyšinutých androidů přecházejících mezi meditací a brutalitou. Čekám kdy přijde zlom, protože načrtnutý děj zatím nemá moc velký potenciál a tak doufám, že to hlavní bude o něčem, co se tam objevuje zatím jen v náznacích (díry v zemi, kostry, jiní obyvatelé planety atd.) Aaron Guzikowski umí dobře vypilované pointy, tak snad to nakonec bude spíše jako Zmizení než jako Covenant. Zatím je to lepší průměr. 70% ()

skrob odpad!

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Vlastně mi celý první díl bylo úplně jedno co se s postavami děje, protože sympatická nebyla ani jedna, dokonce ani Travis Fimmel. Vizuální efekty ok, ale už jsem dlooouho neviděl sci-fi s tak odfláknutým scénářem. Příklad: jedno z dětí kašle a není mu dobře, android matku a android otce to vůbec nezajímá, dítě umírá, časový skok, 2. dítě kašle a není mu dobře, android matku a... atd. úplně stejně pro několik dalších... to je jak z Ulice. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama