Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako malý chalan som sa na tento kreslený seriál od Walta Disneyho vždy veľmi rád pozeral. Zdalo sa mi to také pohodičkové. Malá komunita medvedích škriatkov, ktorá si spokojne nažívala v lesoch stredovekej Británie. Ich úhlavným nepriateľom bol lord Igor a jeho tlupa sprostých obrov. S tými si však "Gumkáči" vedeli vždy poradiť. Až teraz v dospelosti mi dochádza, že táto podivná animovaná partička bola vlastne len banda feťákov závislých na metamfetamíne. Bez silne stimulačného nápoja, ktorému hovorili gumidžús, neboli schopní takmer žiadnej akcie. Bez neho by nedokázali fungovať. Jednoznačne boli na ňom závislí. *** ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je pro dospělého poněkud nudnějších, ovšem kolem desátého se vše začíná rozjíždět a příběhy si užijí nejen děti, ale i dospělí. Kníže Ignor je chováním podobný Gargamelovi, taktéž krásně zlomyslný, přičemž Gumídci také nemají velikostí i férovým chováním daleko od Šmoulů. Pro mě osobně je vedle Ignora nejzajímavější postavičkou Tupounek Stoupa, který vždy všechno odskáče, ať se snaží, jak chce. Já osobně mám jako dospělý raději akčnější a zábavnější díly právě se Stoupou a jeho šéfem Ignorem, ovšem menší děti si zase přijdou na své v těch zbývajících. ()

Reklama

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem říkal, líbí se mi záporné postavy, a když si odmyslíme knížete ignora vaše hnusnosti, vaše odpornosti, vaše ignorantstvo, a jiné tupouny, tak mne i bezesporu vás okouzlil nejchytřejší nejmenší zelený tupoun Stoupa. Tento animovaný seriál mně připomíná středověkou historii jako ostatní fantazy knihy nebo filmy, tenhle seriál má své osobní kouzlo, které v mém mozku zanechalo svoje stopy. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Vrchol disneyovské seriálové tvorby, spolu s Duck Tales samozřejmě, který tak trochu předznamenal ty bizarní převrácené Hasbro projekty a jiné merchant filmy a seriály.. Gumídci se totiž údajně zrodili v hlavě Michaela Eisnera před miskou oblíbených gumových medvídků, přičemž další motivy byly převzaty samozřejmě z ikonické Sněhurky a sedmi trpaslíků, na niž se velmi zdárně ve většině epizod i okázale odkazuje.. Mě osobně ovšem nesmírně baví ta tichá, jakkoli hravě samoúčelná, intertextualita.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že lepší Disneyovský produkt naši televizi návštěvou nepoctil, co myslíš ty, Stoupo? Ano, knížo, jistěže, knížo, samozřejmě, vaše ignorantská lotrounskosti:))) No, tak trochu vážněji - je to vynikající dětské disneyovsky naivňoučké fantasy, a má to špičkovou úvodní píseň, kterou si Karel Černoch, budiž mu země lehká, vytvořil věčný pomník. 100% PS: Roztahaná soulová verze Aliciy Keys je skvělý humor a zároveň ukázka toho jak se dá zabít každá píseň:) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)
  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)

Reklama

Reklama