Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (350)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jednu za Tupouny, jednu za Stoupu a tu třetí... za Stoupu!!!! Kdo ho to daboval už si napamatuju, ale ten jeho hlas byl prostě žrádlo. Zbytek je nepřiměřeně přeslazený a stupidní -bože jak já jsem ty Gumoně nenáviděl... Proč jenom nikdy nemůžou vyhrát ti silní a zákeřní?! :-))) 50% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Netrpím zduřelým sentimentem a ani Disneyho brainwashové kolorády mě nedonutí k zasnění. Navíc kníža nebyl Igor, ale Ignor. Na rozdíl od jiných kreslounů z Dyzníkova mi tu chyběl nějaký klaďas, jako byl třeba Vlk nebo Dale. Tady byl jen blbý Stoupa, který byl ve své době celkem kultovní postavičkou. ()

Reklama

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je pro dospělého poněkud nudnějších, ovšem kolem desátého se vše začíná rozjíždět a příběhy si užijí nejen děti, ale i dospělí. Kníže Ignor je chováním podobný Gargamelovi, taktéž krásně zlomyslný, přičemž Gumídci také nemají velikostí i férovým chováním daleko od Šmoulů. Pro mě osobně je vedle Ignora nejzajímavější postavičkou Tupounek Stoupa, který vždy všechno odskáče, ať se snaží, jak chce. Já osobně mám jako dospělý raději akčnější a zábavnější díly právě se Stoupou a jeho šéfem Ignorem, ovšem menší děti si zase přijdou na své v těch zbývajících. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější animovaný seriál mého raného dětství. Disneyovská klasika s krásnou českou znělkou a libovým dabingem. Ignor a Stoupa jsou samozřejmě největší frajeři. Pořídila jsem si DVD a bylo mi skoro do pláče, když jsem se s gumovými medvídky zase po letech uviděla. Epizody mají ale klesající tendenci a po zhlédnutí celého seriálu musím hvězdičku ubrat. S dětmi se ale na "Gumídky" vždycky ráda podívám :). ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Z toho, co se u nás vysílalo (Letohrátky, My z Kačerova, Rychlá rota, Medvídek Pů) asi jednoznačně nejslabší. Moc patetické, málo vtipu, charaktery narýsované tak, že byly až protivné. Seriál zachraňuje Kníže Ignor, který se se svým noshledem, zakrslým tupounem Stoupou, nijak nepáře, a tak vzniká spousta komických situací. I když jsem Gumídky občas vynechal (a přišel k televizi až na Letohrádky), dávám z nostalgie trošku přilepšené hodnocení. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)
  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)

Reklama

Reklama