Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie musím dát za plno, tenhle seriál ovlivnil moje dětství asi nejvíc ze všech animáků, už jen těch obrázků a věciček s želvím tématem, co jsem našel na půdě o tom vypovídá dost. I když už mi to dnes po pár shlédnutých dílech přijde hrozně směšná a stereotypní ptákovina, pořád to bude moje dětská srdcovka. ()

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Dodneška stále hledám a hledám takovou pizzu, která by naplnila moji dětskou zidealizovanou představu o pizze, jakou jsem viděl jen a jen v tomto seriálu!!.Je to běh na dlouhou trať, ale já věřím, že to není utopie, že opravdu taková existuje! A až ji najdu, třeba u vedlejšího stolu si na ní budou pochutnávat i Želvy Ninja! ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu-li od toho, že stejně jako pro mnoho dalších to byl jeden ze seriálů mého dětství, pak se jedná o seriál pro děti, kterému jeho bohatě využitý scénáristický potenciál kazí velmi průměrná animace. Ale komu to tehdy vadilo? PS: Na ty hnusný Turtles žvejkačky padly tenkrát všechny moje úspory a ty hodinky, co jsem za ně dostal, přestaly stejně po pár týdnech fungovat. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nostalgie zde jistě hraje roli. Ale na rozdíl od Strážců vesmíru se dnes nestydím říct, že jsem to sledoval. (Ne, nemyslím to tak, že Strážci vesmíru sledovali Želvy Ninja a nechtějí to přiznat.) Těmhle želvám, tak jak si to pamatuju, totiž nechybělo napětí, humor, snad trochu i logika .......................................... Mimochodem já byl Raffaello a brácha Leonardo. :) ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

kolem roku 1992 jsem, stejně jako většina vrstevníků, želvy miloval. o to větší zklamání bylo, když jsem se na ně podíval po dvaceti letech. jako bych viděl scénáristům do hlav: "koukaj na to děti, tak se s tím nemusíme tak mazat". výsledkem je tím pádem neuvěřitelná splácanina, u který člověk (narozdíl od Kačerů, Včelky Máji apod.) necejtí nostalgii, ale trapnost. moje pětiletý já hodnotí za 5*, současný já pak za 0* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)
  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama