Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

pekas 

všechny recenze uživatele

193 dílů - tak to bych chtěl znát někoho ze zdejších, kdo je viděl všechny. Zřejmě nikdo. No jo, je to dnes už klasika, ale ruku na srdce, kolik z hodnotitelů hvězdičkovalo jenom z mlhavé paměti a nostalgie? Zřejmě většina. U mě nemůže být o nostalgii řeč a hodnotím dle nedávno viděných cca 50 dílů. No po pár dílech už to byla celkem pruda. A tak snad jenom za tu nostalgii dávám tři : ))))) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtveřice zmutovaných, fosforově zelených a po umělcích pojmenovaných želv, které umí parádně kung-fu. K nim jedna krysa (rovněž zmutovaná), sexy reportérka (nezmutovaná), tuny pizzy (převážně nezmutované) a proti nim hromady mutantů (zmutovaných) a zlounů (povětšinou zmutovaných). To vše odehrávající se v New Yorku a pod ním. Neuvěřitelná slátanina, která však pro jednu generaci znamenala kult a důvod proč být každý úterní podvečer před televizí "stůj co stůj". Nostalgie sice v tomto případě působí mohutně, ale jisté guilty pleasure kvality i zábavnost želvákům upřít nelze ani po letech. ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nostalgie zde jistě hraje roli. Ale na rozdíl od Strážců vesmíru se dnes nestydím říct, že jsem to sledoval. (Ne, nemyslím to tak, že Strážci vesmíru sledovali Želvy Ninja a nechtějí to přiznat.) Těmhle želvám, tak jak si to pamatuju, totiž nechybělo napětí, humor, snad trochu i logika .......................................... Mimochodem já byl Raffaello a brácha Leonardo. :) ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Absurdní se stalo realitou, konečně jsem sehnal aspoň pár dílů své někdejší modly. A co vám budu povídat, i po těch dlouhých dekádách je to pořád stejně úžasné:-) Čtyři frajírci s páskou přes oči (já byl Leonardo), mistr Krysa, sexsymbol animáků April a komando dokonalých perverzáků, Wolverinem vykradený Trhač, maniakální mozek (nebo chobotnice?:-)) Krank, dvě zoologické obludy Roxteady a Beabob a absolutně dokonalá úvodní píseňka, škoda že ji nemůžu přes ty písmenka zazpívat. Bože, má tahle genialitka vážně už 20 let??? ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Legendary animák. Co dodat víc, čtveřice "zeleňáků" (nikoli zelenáčů) + mistr Krysa, to bylo něco. Jen těch mechandisových pitomostí, co se kolem toho točilo, od žvýkaček, přes kartičky, obleky, postavičky, skládačky, omalovánky a já nevím co všechno. Přesto nikdo nás nebyl proti. A proč? Protože jsme se do tohoto seriálu, my malí kluci, prostě zamilovali. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (30)

  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)
  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama