Reklama

Reklama

Kdybys jen tušil

  • USA The Half of It
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělá jedničkářka Ellie pomáhá sympatickému sportovci Paulovi sbalit dívku jeho snů. Všechno se ale zkomplikuje, když se do ní Ellie zamiluje taky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Sayko 

všechny recenze uživatele

„Kdybys jen tušil“ je naprosto perfektní příklad toho teenage konzumního průmyslu, který provozuje velké N. Od samého začátku víme, jak film skončí, ve filmu nejsou žádné zvraty, logika postav je nastavena na velmi nízkou laťku stejně jako logika scénáře a snad jediné, nad čím se zkušenější divák pousměje, je občasná zajímavá scénografie. Takové malé perličky, které se sem tam mihnou, ty mě udržovaly naživu. Každopádně klobouk dolu, Netflixe, tohle je přesně způsob dělání filmů, na kterým masivně vyděláte, ale pomalu tím zničíte filmografii s kvalitou, kterou už generace Y a dál s vyžraným mozkem bude přehlížet, jelikož budou zmanipulováni a zaplaveni těmahle hovnama se samolepkou červeného N. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Otázka, kterou si každý z nás musí položit, je v celku prostá. Je to asijská lesbičanka? A skončil by příběh soubojem na nůžky? 3 postavy, nic víc, velice ploché, v závěru až velmi banální a nelogické. Ale taky nenáročné, strašně fajn a jednoduché. Něco jako Já Simon, bez toho amerického tlaku všechno přehánět, tolerantního poselství a happyendu. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je tam těch oduševnělých monologů možná až moc, ale postupně si to sedne a je to jinak napsané s takovou lehkostí a zároveň tak příjemně sebevědomou leč nenucenou odvahou, že divák všechny ty divoké pocity a propletené vztahy bere jako naprosto přirozené. Mile umírněný scénář, parádní casting, skvělý soundtrack, neokoukané prostředí a zvláštní, pro tento filmový žánr nezvykle ponurý kamerový filtr s utlumenými barvami, z toho dělají opravdu příjemné indiečko. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Od Netflix je to pre mňa v podstate pozitívne sklamanie. Je daná mladá veľká slečna, ktorá je uzatvorená a pre peniaze si píše domáce úkoly ostatným (najviac ma v tom prekvapil podpora zo strany učiteľky literatúry). Všetko sa zmení po tom, ako ju mladý chalan poprosí, aby pomohol napísať milostný list pre dievča. Postupom času sa však ocitne v „milostnom trojuholníku“. Spôsob, akým na to išla A. Wu, nie je zlý. Príbeh je postupne vybudovaný, ale bez očakávaného emocionálneho vybuchnutia. To, čo vidíme, je spíš taký klasický postup bez väčšej sily. Trojicu L. Lewis / A. Lemire / Daniel Diemer však musím pochváliť, pretože v rámci možností podali sympatický výkon. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu více pohodovější pojetí. Ale i tak jde o solidní žánrovku, která plyne přirozeně a velmi dobře pracuje s romantickou linkou a charaktery. Velké plus, že LGBT prvek je zde spíše v pozadí a neslouží jako hlavní bod snímku. Film se i dobře vyhýbá otřepaným klišé. Jen tomu zkrátka chybí trochu větší švih a intenzivnější zakončení. 6/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New York. Trvalo od 22. apríla 2019 do 31. mája 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama