Reklama

Reklama

Nechte je všechny mluvit

  • USA Let Them All Talk (více)
Trailer

Snímek Nechte je všechny mluvit od režiséra Stevena Soderbergha vypráví příběh slavné spisovatelky (Meryl Streepová), která se vydá na cestu se svými dlouholetými přítelkyněmi (Candice Bergenová a Dianne Wiestová), aby se pobavila a vyléčila staré rány. Připojí se k nim i její synovec (Lucas Hedges), který se o dámy stará a přitom se zamiluje do mladé literární agentky (Gemma Chanová). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Soderbergh říznutý Woody Allenem, se špetkou dogmy 95 a Meryl Streep v roli intelektuální spisovatelky na palubě záoceánského luxusního kolosu? Ano, prosím! Soderbergh natočil nenápadný majstrštyk, břitkou konverzační dramedy, kde většinu dialogů (které tvoří 95 % filmu) improvizovali herci sami (sic!) na základě kostry příběhu Deborah Eisenberg. Navíc nataáčení proběhlo během skutečné plavby a použilo se jen přirozeného osvětlení a světla. Výsledek je ohromující. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nechte je všechny mluvit, stejně si nikdy neřeknou to důležité. Film o zamlčených křivdách, věčných nedořečenostech a o tom, že nejpodstatnější a nejhlubší věci se kotí z naprostých banalit. Na pikometry napsané, na pikometry natočené, zahrané a načasované, brilantní v každé čárce a tečce. Plavba oceánem nedokonalých odmlk a přeryvů. Pro mě asi Soderbergh ve své nejsilnější hodince. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu ten všeobecný divácký hejt. Tohle je nejlepší Soderbergh minimálně za posledních patnáct let - film, jaký by mohl natočit Allen, kdyby si našel novou dvacetiletou holku a postavy v jeho filmech přestaly nosit staromódní saka a obnošené chlupaté roláky. Celé to skvěle funguje na principu intermezza s tím, že pro každou z postav je intermezzem něco jiného a nakonec celá "voyage" je pouze jedním velkým intermezzem hlavní hrdinky na cestě k "překonání svých uměleckých limitů", což se nakonec podaří (ale ani ona netuší za jakou cenu), ale stejně jako její nejlepší román to opět nikdo nepochopí a povolaní mluví s despektem jenom o jakémsi "experimentu". Je to mnohem chytřejší film, než se zdá a rozhodně nejenom díky množství narážek na fungování a priority současné společnosti, která netouží po hodnotách a po změně, ale po sequelech důvěrně známého, ať už v umění, politice nebo osobních životech. Herecky také obdivuhodně vyladěné, Streep si oproti očekávání vůbec nekrade show pro sebe, ale její poměrně umírněný výkon a Soderberghovo pozorné řazení scén dává vyniknout i Wiest a Bergen, "zapomenutým" hvězdám. Pátá hvězda za skvělý a padnoucí soundtrack, Newman mě takovým svěžím, lehkým jazzem hodně překvapil. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho inteligentná, hlbokomyseľná konverzačka s geniálnymi hereckými výkonmi, pre mňa ukvákaný pokus získať nejaké významné ocenenie. Mnohé dialógy (aj monológy) sú bezobsažné a nabubrelé, vety sa opakujú a slová sú delené koktaním, ehmkaním alebo pauzami. Ono na to vlastne existuje aj vysvetlenie. Soderbergh tvrdí, že dialógy sú zo 70% improvizáciou hercov a zvyšok (spolu so základným príbehom) je prácou autorky. Takže ich vlastne nechal len všetkých rozprávať a mňa teda moc nepresvedčili. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

It's just such a shame. Retiring at, what, 70? Why? I mean, It doesn't make any sense to me. /// Nechte je všechny mluvit zní jako dobrá tvůrčí rada, když máte na palubě takovou posádku jako tehdy Queen Mary II na cestě přes Atlantik. Přesto nelze legendě o hercích svobodně pronášejících vlastní repliky úplně věřit, na to je výsledek až příliš precizní. Vražda na Nilu bez Nilu a bez vraždy, nikoliv nutně bez Agathy Christie. Autorský film o smrti autora, plavba na parníku jménem Steven Soderbergh. Zločin nicméně identifikovat lze: Diváci oloupení o případ v běžném slova smyslu musí pohlédnout do tváře hypotéze, že vražda a whodunit jsou zástupný problém a záminka přehlédnout, že otázka pachatele je ten skutečně nejmalichernější problém. Myslíte, že se něco pochopíte, že něco zaslechnete, když je necháte všechny říci, co mají na srdci? Chytíte blesk do lahve alespoň jednou? Zaručenou odpověď najdete v Říši sovy od Blodwyn Plugh. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní tři hrdinky filmu (Meryl Streep, Dianne Wiest a Candice Bergen) několikrát během filmu odkazují na skutečnost, že spolu chodily na vysokou školu, jeji název však není nikdy explicitně zmíněn. Postava Candice Bergen však v mnoha scénách nosí třičko „Longhorn“, což je název univerzitního týmu amerického fotbalu spadajícího pod Texaskou univerzitu v Austinu. (jezurka42)
  • Scénář popisuje pouze jednotlivé obrazy a pár klíčových scén, které vychází z povídky prozaičky Debory Eisenberg. Veškeré dialogy byly improvizací herců. (Kuzmik)
  • Cestující na palubě Queen Mary 2 neměli o natáčení tušení. V místě jednotlivých scén byly umístěny pouze značky, díky kterým si většina cestujících ani nevšimla, že se jedná o natáčení snímku. (Kuzmik)

Reklama

Reklama