Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První hraný film, který natočila Philippa Collie-Cousinsová, se odehrává v zapadlé velšské vesnici. Glen (Paddy Considine) a Joe (Richard Coyle) obviní místního tuláka jménem Tin Man (Om Puri) ze zločinu poté, co sami nešťastnou náhodou zabili Joeovu přítelkyni Jenny. Po čtrnácti letech je muž propuštěn z vězení a ve stejnou dobu do města přijíždí dívka Nicky (Emmy Rossumová), která jakoby mrtvé Jenny z oka vypadla. Když ji Joe spatří, jeho dlouholetý pocit viny se změní v paranoiu. Glen se snaží kamaráda všemi prostředky uklidnit, jenže seržant Bracchi (Ioan Gruffudd) si je jistý, že dávný případ se ve skutečnosti odehrál jinak a chce konečně odhalit pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zápletkou ač nikterak originální, při lepším zpracování pak potenciálně s troškou tolerance možná zajímavá - ale v reálném výsledku celého toho filmařského snažení nakonec nejapně blbučká krimi, v níž - krom žánrového guláše - i postavy jednají jako nějaké hloupé ovce, které ve své >zásadní< roli jsou v příběhu asi to nejlepší, co madam P.C. stihla urežírovat... :-/ . . . Celé to pak čpí lacině přepjatou televizáčtinou, v čemž jsou si zkrátka neumětelové celého světa zjevně rovni. Takže v pohodě dvě hvězdičky, ale ta jedna spíše jen za ta kukadla Emmy Rossum. Naštěstí se tato zajímavá herečka dočkala i lepších rolí, než v téhle ukoptěné prostoduchosti. - - - P.S. Bez komentáře pak by bylo zase nejlépe nechat uvedení filmu na tom našem >jiném prostoru< , že... Tradičně s >atmosféruuměleckydotvářejícím< debilním čudláckým dabingem a ořezem formátu obrazu z původního 2,35:1 na 4:3 - tedy skoro polovina dění v záběru pryč (!) - kdy zase prostě nevidíte všechno, co zjevně kamera z nějakého důvodu zabírala a v obraze mělo být... Díky nejmenovaným ovcím z šašské >veřejnostádní< ... :-( - - - - - (Poprvé viděno 3.3.2009 na ČT2, komentář zde - teď už dobrý - jako třetí - 3.3.2009) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Těžko definovatelný žánr s prvky černého humoru. Příznačné je celkově dekadentní prostředí současnosti s několika realisticky podanými nechutnostmi. Výrazná je též typizace postav, z nichž některé jsou navíc silně karikovány. To se týká zvláště kandidáta voleb, typu politika, který je tu ukázán jako nenepravitelný hajzl a chladnokrevný vrah. Směšně, ale zároveň i beznadějně působí karikatura policisty, znázorněného jako poživačného hlupáka. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Glen a Joe nešťastnou náhodou zabijí svou spolužačku Jenny. Protože je nikdo neviděl, tak tělo zakopají a vše hodí na místního tuláka. Ten je odsouzen za vraždu na doživotí. Po čtrnácti letech je však propuštěn a vrací se zpátky do města. V tu dobu do městečka přijíždí i dívka Nicky, která jakoby z oka vypadla mrtvé Jenny. Ve městě její přítomnost vyvolá doslova pozdvižení a nyní na povrch vyplouvají otázky zda skutečně zemřela, nebo se vrací ze záhrobí aby odhalila své pravé vrahy. Děj možná vypadá zajímavě, jenže tohle nemá s hororem nic společného. Jde spíše o obyčejný krimi thriller, který místy nevýslovně nudí. Samozřejmě je zde k vidění i několik velice zajímavých scén a dokonce občas vystříkne i krev, ale na víc jak průměrné hodnocení to není. Snad nejvíc potěší účast Jonathana Rhyse Meyerse, který se tomuto filmu propůjčil, aby navýšil jeho credit. 5/10 ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Po letech, když se vrací "Plecháč" z basy a do městečka přijede mladá žena se svou "na chlup stejnou" dcerou, jako kdysy zavražděná mladá dívka. Teprve teď se začínají opravdoví vrazi bát (že je přišla strašit a vstala z mrtvých) a tak kolem vytvářejí vše možné, jen aby se těch dvou zbavili. Ve finále však zjistí, že když ji před čtrnácti lety zahrabali do hrobu, byla ještě naživu! - 40%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

No vida, jak se tak dívám kolem, hodnocení vesměs nic moc - mně přišla dobrá jak zápletka, tak její rozmotávání. Myslíte si, že máte minulost pěkně pohřbenou a už nikdy se k ní nebudete muset vracet - a najednou si vás dočista bez varování najde přízrak, který vám ji připomene. Atmosféra příběhu byla taky slušná, sice by se našlo pár nelogických momentů - kdyby se hledalo, ale člověk zahnaný do kouta se občas může chovat iracionálně ... Takže - v pohodě, teď už dobrý - sice slabší, ale přece jen 4*. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama