Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý doktor Hájek dlouho marně hledal zaměstnání. Štěstí se na něj ale přece jen trochu usmálo - vyhrál soutěž o nejlepší reklamní slogan, kterou vypsal továrník Bárta. Cenou je pobyt v luxusním horském hotelu. V téže době odjíždí do stejného zimního střediska i Bárta, z rozmaru se ovšem rozhodne použít falešné jméno a vydávat se za chudáka. Není tedy divu, že se personál hotelu při ubytovávání těch dvou hostů splete. Nemajetnému mladíkovi se dostává všemožných poct a úsluh, továrník se choulí v kamrlíku bez topení. Navíc se ještě na scéně objeví Bártova roztomilá dcera, a tak na sebe všemožné komplikace nedají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Příjemně koukatelný film a docela i zábava, kterou pozdvihly nahoru hlavně výkony třech hlavních herců, třech mužů ve sněhu, a sice Hugo Haase v postavě továrníka Bárty vyžívajícího se ve vydávání se za chudého hosta, dále Vladimíra Borského v roli mladého nemajetného a nezaměstnaného dr. Hájka a Jindřicha Plachty jako prvotřídního a hlavně věrného a obětavého komorníka Jana, podle jeho slov, věčně závodícího se svým vozíkem. Ti všichni se nakonec setkávají v luxusním hotelu Imperial, kde mezitím dochází k různým humorným scénám a komickým záměnám, které se ale rázem vyřeší. Průměrná dobová komedie, Slavínského standart. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie, nie a ešte raz nie. Chápem, že české predvojnové filmy nie sú vo väčšine prípadov žiadnym zázrakom, ale na určitý štandard kvality má divák i po toľkých rokoch nárok. A tá v Slavínskeho podpriemernom filme evidentne chýba. Nezachraňuje ju ani hŕstka vtedy populárnych hercov, z ktorých je väčšinou komentátorov vyzdvihovaný Hugo Haas, ku ktorého herectvu mám veľmi rezervovaný postoj. Nikomu z českých divákov nezazlievam, že sa na tejto komédii dobre pobavil, pretože aj ona patrí k českému kultúrnemu dedičstvu, ktoré je treba "opečovávat". Ale súčasne nechápem, prečo by som sa k tomu mal proti svojej vôli pridávať aj ja. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bez Haase by byla tahle komedie stěží poloviční, a i s ním jde spíše o průměrnější film. Námětem je klasická záměna osob, bohužel příliš jednorozměrná a lajdácky napsaná. Děj nemá čím překvapit a vtipnost z něj doslova vydupali vynikající Hugo Haas a Jindřich Plachta. Jaroslav Marvan se v ději sotva mihl a Věra Ferbasová zůstala trestuhodně nevyužita. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Při mém věku a neustálém reprízování filmů pro pamětníky, které mám navíc moc rád, je div, že mi tak dobře hodnocený film, až do dnešního dne unikal. Zvlášť s tímto obsazením. Ale o to víc jsem si ho užil. Zvlášť, když se z obvyklé produkce tolik vymyká. A to i když je zápletka osvědčená...záměny identit jsou vděčným tématem;  Slavínský byl tentokrát ve formě. Knižní předloha jde znát. Takže jsem velmi spokojený. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem prostě zíral. Nikdy jsem o téhle české komedii neslyšel, ale jak jsem se ve stopáži dostával dál a dál, jenom jsem zíral, jak zábavný a zajímavý film se podařilo natočit, a to i přesto, že zápletka je velmi jednoduchá - boháč se vydává za chudáka a dojde k záměně. Přesto vás neoriginální námět neurazí, protože je prostě pojat tak dobře, že se budete bavit od začátku do konce. Výborní herci. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Po scéně, kdy se sluha, doktor Hájek (Vladimír Borský) a pan Bárta (Hugo Haas) válí a hází po sobě sněhem, mají úplně čisté obleky, jakoby se nic nestalo. (Dharmma)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v lokalitách: Krkonoše-Líščia hora, Černý Důl-Lyžařská bouda a v obci Františkov v západných Čechách. (dyfur)

Reklama

Reklama