Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (100)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Brutálny rozruch na sociálnych sieťach okolo tohto filmu mocno zalomcoval mojou zvedavosťou, lebo to, čo sa o ňom písalo, mi takmer nedalo spať! Kecy, že Hollywood sa snaží film stiahnuť z kín a podobne, sa mi drsno pohrávali s mojou predstavivosťou a teda som chcel film vidieť stoj čo stoj. Mno,  nejedná sa síce o žiadny hardcore odhalujúci pedofilných reptiliánov z Hollywoodu pijúcich krv nemluvniat, ale o obyčajný thriller s dramatickým presahom. Pozeralo sa mi naň dobre a chvíľami som ani nedýchal, takže dávam štyri hviezdičky nakoniec i napriek tomu, že som očakával úplne niečo iné. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Je důležitý úhel pohledu, samozřejmě  sledovači hororů a  krví a efekty nasáklých  podvodů zapomínají na realitu, pakliže se skutečně něco takové děje a ono se v nemalé míře děje, tak je asi podstatné, že je to hnus samo o sobě bez jakéhokoliv přibarvování efekty a ukazování fyzického násilí na odiv všem zvrhlíkům. Já osobně jsem velmi přivítala, že jsem nemusela žádné podrobné zvrhlosti sledovat. Tvrdost lidských srdcí se ale neuvěřitelně odkrývá, v komentářích, ve kterých si dotyčný zvrhlík nepřišel na své. Ty počty unesených jsou alarmující a film evidentně nese poselství, jehož účelem jistě není, aby rajcoval  a uspokojoval  pedofily zajímavýma ,,nenudnýma" scénama, ale probudit veřejnost a normální lidi, aby si uvědomili, kdo si nechrání své děti,nemá budoucnost... ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl toto dílo, pro Q-onanisty tak zásadní, že na něj všichni šli do kina 3x a film měl tak v USA vyšší tržby než Indiana Jones a ciferník osudu. A dopadlo to celkem očekávatelně - docela kvalitní "staromódní" a neokázalý thriller. Podobné se točily v 70. letech. Dějově velmi podobný jako polský "Small World", ale mnohem méně směšný. Jinak samozřejmě s Q-anonem nemá film společného zhola nic a historky o tom, jak "elity" ten film zakazují (a proto se hrál v 3000 kinech, lol) jsou jen pro ty nejhloupější Trumpovy voliče, možná i úmyslně šířené, aby na to lidi šli. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Akce vyvolává reakci. Libtardi, včetně těch z moviezone, kdoví proč, tenhle film nenáviděli dřív, než ho kdokoli vůbec viděl (snad se báli, že v něm padne poznámka o Epsteinově ostrově, do kterého je jich spousta namočená až po viagrou vytuněné genitálie), a tím z něj nesmyslně udělali modlu pro konzervativní část společnosti. Zbytečný řev a kontroverze, Sound of Freedom je prostě film o jedné z těch hnusných věcí, které se ve světě dějí, ale moc se o nich nemluví a ani rodina Clintonů ani nikdo jiný ze světa, co sám sebe nazývá svobodným, se nemusí cítit jako potrefená husička, protože o nich není. Důležité je, jestli je to dobrý film. Podle mě ano. Jistě by někteří jiní tvůrci podobný příběh natočili jinak, ještě syrověji, ale vzhledem k tématu mi myslím plně stačí toto pojetí, které se snaží vybalancovat to, aby přímo a otevřeně neukázalo ve spojení s dětmi nic vysloveně nechutného a zároveň zůstalo syrové a znepokojivé. Vlastně nevím, jak to udělat jinak, než právě tady. Výsledek je stále působivý víc než dost a asi zasáhne zvláště rodiče. Být jedním z nich, určitě během stopáže zajdu dítě třikrát zkontrolovat a hodně si rozmyslím, kdy ho nechám bez dozoru byť na dětském hřišti. Takže za mě spokojenost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TADY JE PÁNOVÉ MŮJ JARNÍ VZORNÍK…“  To se takhle sešlo několik podnikavejch hlav - a nebyla to náhoda, že zrovna v Latinský Americe… Ale tady nejde ani tak o ně. Hlavní je postava Tima Ballarda, kterej po nich jde! Hele… herci nic moc. (Teda až na ty děti. Kurva, fakt to jen hráli, jo?) Ale z nenápadnýho filmu se se vyklubal sympatickej a alarmující příběh o statečnosti - co na tom, že to přesně takhle nebylo! Film byl natočenej s nějakým cílem a ten byl splněnej, takže jestli znáte nějakýho pedáče… Trochu mě mrzí, že konec je tak jako by nic. To si fakt jako myslíte, že ty děti… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Přestože film nezmiňuje žádné konspirační teorie hnutí QAnon, někteří kritici obvinili tvůrce, že ho skrytě propagují. Toto hnutí prosazuje myšlenku, že elity, které vládnou světu, uctívají Ďábla a zneužívají děti. Více se můžete dozvědět v dokumentech „Q: V oku bouře“ nebo „QAnon: The Search for Q“. 2.) V USA u filmu funguje služba „Pay It Forward“. Jde o to, že každý může předplatit vstupenku jinýmu, třeba cizímu člověku. Cílem studia jsou 2 miliony takto předplacených vstupenek, protože právě tolik dětí je každý rok předmětem obchodování. 3.) Thx za titule „djbeton1“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo predovšetkým v Kolumbii a USA. (MikaelSVK)
  • Film vychází ze skutečného příběhu Tima Ballarda (Jim Caviezel), který v roce 2013 založil neziskovou organizaci Operation Undeground Railroad bojující proti obchodu s lidmi. Na rozdíl od filmu se ve skutečnosti sám nikdy nevydal do džungle, primárním cílem nebylo zachránit holčičku, ani kvůli tomu nezabil člověka. Mezi 123 zachráněnými osobami ve více samostatných operacích bylo 69 dospělých, nešlo tedy pouze o děti. (raininface)

Reklama

Reklama