Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po havárii letadla se nevlastní bratři Karl a David dostávají na fantastický ostrov Dinotopie. V této dosud neobjevené části světa žijí v poklidné shodě lidé s dinosaury, kteří umí nejen mluvit, ale i číst a psát. Mnozí z nich studují, třeba jako stenonychosaurus Zippo, který je knihovníkem a mluví sedmnácti jazyky. S ním a s Marion, dcerou starosty z Města vodopádů, prožijí oba bratři vzrušující dobrodružství. Život a pohoda na Dinotopii jsou ale v ohrožení, protože energetické zdroje ostrova, bájné sluneční kameny, začínají slábnout. Osud Dinotopie se ocitá v rukou našich dvou hrdinů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

27Raven

všechny recenze uživatele

Tohle jsem neviděl, takže nemůžu hodnotit. Jen bych chtěl sdělit uživatelům, kteří si zde stěžují na mluvící dinosaury, že autoři si toho moc vymýšlet nemohli, neboť je to inspirované knížkou Dinotopia od Jamese Gurneye. To je nádherně ilustrovaná knížka pro děti. Já sám jsem ji dostal asi v 10 letech a byl jsem z ní tehdy naprosto unesen. Mluvící dinosauři mi vážně nevadili :) ()

Tremono 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka. Ale. Doporučuji se podívat po stejnojmenné plně ilustrované knize. Ty ilustrace, skoro jako průvodce po možná existující ztracené zemi, zachycují mnohem komplexnější a barvitější svět - nezfilmovatelné. A to je důvod, proč jsem se na tento miniseriál podíval - a zároveň je to důvod, proč jsem trochu zklamaný. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

70% kvalitní televizní pohádka s poněkud slabším prvním dílem, ale o to povedenější jsou ty druhé dva. Úžasná je především vizuální stránka. i když je to nakreslené na počítači, Město vodopádu vás dostane stejně jako přelet nad kaňonem. Scénář držící se knižní předlohy je nápaditý, napínavý, bez větších hluchých míst a david thewlis skvělý jako vždy. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

No, že by mě tento film (nebo spíš seriál) nadchnul se říct nedá. Už z toho důvodu, že filmy o dinosaurech a podobné věci moc nemusím. Ale nebráním se takovým filmům, když jsou dobře natočeny. Tenhle film se mi docela i líbil. Trochu naivní ale pěkný námět. DObré zpracování, ale přece jenom by se tam dalo co zlepšovat. A není to zrovna můj šálek čaje, takže tři bodíky. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi pošlapavat něco o čem vím, že to sledují naprosto jiní lidé než sem já... Ze stejného důvodu jsem nedal odpad Teletubbies... Je to koukatelné, vizualně zajmavé, děj je lehce zkonzumovatelný... Je to prostě rodinný seriál, u kterýho o nic nepříjdete když pár dílů vynecháte. Rozhodně nejsem fanouškem tohoto seriálu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Slovo "dinotopia" je spojením gréckeho slova "dinosaur", ktoré znamená "hrozný jašter", a slova "utópia", ktoré znamená "pekné miesto". Ironicky však toto skĺbenie vytvára názov "hrozné miesto". (HelenOfTroy)
  • V seriálu se objevují dinosauři s dlouhým vzpřímeným krkem. Některé prameny však uvádí, že srdce by nedokázala pumpovat krev až do mozku. Dřívější věda se naopak příkláněla k názoru, že vzpřímené krky by nemohli existovat, protože by došlo ke zlomení obratlů. (dmk)

Reklama

Reklama