Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (642)

Satan 

všechny recenze uživatele

Největší akce v dějinách stěhování pod taktovkou dvou geniálních scénáristů Svěráka a Smoljaka je zdárným příkladem klasické české komedie. Navíc tolik českých hereckých es v jednom filmu, to se hned tak nevidí. Herecké partičce samozřejmě vévodí Rudolf Hrušínský, který jako obvykle strhává všechnu pozornost na svou osobu a celému filmu dominuje jeho brilantně zahraná postava doktora Radosty. Sled nesmrtelných hlášek, kultovních dialogů a celého konceptu dělají z Kulového blesku nesmrtelnou klasiku české kinematografie a rád se na ni znovu podívám. Já bych si prosím tu brazilskou kávu dal. [Přesná stopáž: 82 min] ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pěkná úsměvná komedie se spoustou známých scén např: Máte sklep? A můžu ho vidět? Mám hrozně ráda staré ještě vtipné komedie, které otvírají hned několik možností. Buď jde o humor jednoduchý, tedy nenásilný, který je určen jen k pobavení a nebo humor, který je plný narážek na tehdejší dobu. U českých filmů obzvláště je třeba dávat si pozor. Dost mě pobavil sám Smoljak svým hraním ve snímku a jeho podobou s Einsteinem. Tuto komedii v televizi klidně ráda uvidím znovu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Guľový blesk nie je ani zďaleka tak frekventovanou komédiou, ako iné Smoljakove komédie a je otázka, či je to dôsledkom jej neveľkej obľúbenosti u masového diváka. Pri pohľade na tunajšie hodnotenia má človek pocit, že by sa malo jednať o jednu z divácky najobľúbenejších. Možno je téma komediálne trochu mimo masový obzor, ale urobiť si na tento film objektívnejší názor v zrelšom veku by som si mohol iba vtedy, ak by ho v tej televízii niekedy aj uviedli. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Kulový blesk učitě spadá do zlaté éry české komedie. V té době humor dělali lidé co to opravdu uměli, což už dnes bohužel není pravda. A i kdyby tento film byl ve své době horší než ostatní, a on není, tak by nabyl hodnot plynutím času, vzhledem k tomu co se točí dnes. Je zde ceůá skvadróna prvotřídních herců a skvělý scénář. Také se mi líbila ústřední melodie. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Některý filmy a obzvláště ty Smoljak+Svěrák (+Podskalský) se dají vidět furt a čím víckrát je vidíte, tím jsou lepší. Navíc s takovým hereckým ansámblem :) ~~~ "Vy si teď možná myslíte, že jsem byl nějaký proutník, ale to mělo všechno čistě umělecký a platonický ráz, pane Knotek. Anička... Ta měla na zadečku takovou velkou roztomilou pihu." ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Když červená škodovka, řízená Ing. Severínem (Ladislav Smoljak), při zkoušce airbagu couvá do garáže, lze si všimnout, že jde o předchozí záběr výjezdu z garáže přehrávaný pozpátku. Chodec na chodníku jde pozpátku. (Stejšn)
  • Když ve svém domě plaší Ing. Severín (Ladislav Smoljak) veverky, vidíme v dalším záběru na ulici, po srážce s cyklistou, dámu v černém s kropicí konvicí a kyticí. V závěru filmu, když se probouzí domněle mrtvý pan Bílek (Karel Kalaš) v posteli, prochází kolem stejná dáma v černém s kyticí a konvicí. (sator)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama