Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (639)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jestli je mi nějaký humor fakt blízký, tak ten pánů Svěráka a Smoljaka. A jestli se na některé filmy můžu v průběhu let dívat znova a znova, tak jsou to z českých hlavně ty jejich. Kulový blesk je podle mne z těch nejlepších - situace i lidi jsou prostě ze života a ten film vlastně končí docela hořce. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

POZOR U DRUHÉ KOLEJE, OPAKUJI, POZOR U DRUHÉ KOLEJE No, začněme asi postupně. Úvodní zasedání s představovačkou plánu akce v podaní Rudolfa Hrušínského se nese až v Cimrmannovském duchu s různými srandičkami jako s předloženou svatbou, neustálými nabídkami brazilské kavy od mistra bydlícího v bytu či Svěrákovým svěřením, že rád sbírá staré šroty. Veselá zábava nadále pokračuje prohlídkou pana Knotka (Abrhám) bytu pana ing.Severína (Smoljak), kdy mě ze všech jeho vynálezů určitě nejvíce zaujal exkluzivní vláček se slivocící. Další hodně zábavná scéna je i kuriózně vedená svatba, kde jde pan Knotek nakonec za svědka apod. Určitě je zde několik dalších dobrých vtipů,hlášek napadů i skvělých hereckých výkonů. Kdy asi v popředí by měl být Josef Abrhám se svými vnitřními mology. Ale i když pro něj mám jistou slabost, tak jeho brumlavá postava mě nezaujala natolik jako postava organizátora akce pana Radosty - velkého nadšence, který si nenechal nic zkazit v podání skvělého Rudolfa Hrušínského. Potěší i profesionální neherečka Milada Ježková se svou přírozenosti apod. A celkově je to další dobrá komedie z té doby od slavného dua. Byť tentokrát malinko slabší. Celkovou náladou mi to po bláznivém Jáchymovi, veselém Marečkovi a poetické Samotě od dua na S+S příjde jako trochu vážnější podívaná, ze které na mě jako na mladšího diváka zajímavě dýchala kuriózní šedivá doba socialismu a jeho těžkostí. Což ale i tak nebylo nezajímavé. Je to zkrátka takový mix mix převážně veselého ale i trochu vážného pohledu na život ve své době.   Možná se duo S+S u prvního filmu režírovaného čistě Smoljakem (pod dohledem Podskalského) trochu hledalo, což je vidět i na některých dlouhých sekvencích, často třeba i dost zahalených do tmy. Předchozí trio komedíí Jáchym-Mareček-Samota bych dal určitě před Kulovým bleskem výš, ale na druhou stranu jsem s Bleskem  při  opětovném sledování po dlouhé době jsem strávil příjemný čas. A stačí vzpomenout na ten veselý vláček se slivovicí a další srandičky. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem bláznivou komedii a la sedmdesátá léta a dostala jsem - bláznivou komedii a la sedmdesátá léta :) Snad to bude autorským duem Smoljak - Svěrák, možná to bude díky povedenému obsazení hlavních rolí a pravděpodobně to bude dobrým nápadem na filmový scénář. Nejspíš všechno dohromady :) Milada Ježková (paní Jechová) a její dotazy na nový byt byly kouzelné, uhlí přenášející a upachtěný Josef Abrhám se svou pragmatickou ženou tvořili dokonalý pár. Docela děsivý název mě hodně dlouho od filmu odpuzoval, ale po zhlédnutí musím říct, že strach nebyl na místě. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nezlobte se, že vás obtěžuju, ale já jsem si vzpomněla, že jsem se vás nezeptala, jestli mate sklep. Máte sklep?..." Komédia, ktorú som si po dlhých rokoch rád opäť pripomenul. Pamätám ešte z detstva a dostal som na to chuť. Zapôsobilo i pobavilo i po rokoch, čo tvorcovia pokojne môžu brať ako pochvalu. Komédie, ktoré kedysi Češi chrlili jednu za druhou dnes akosi nikto nevie (alebo nechce?) točiť. Po revolúcii zabodoval iba B. Polívka z Kurva hoši..., ale inak v tomto žánri akoby zdochol pes. Alebo sme sa my alebo doba, v ktorej žijeme tak zmenili? Štyri brazílske kávy. 80%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když už se jednou sejde taková herecká smetánka, tak to dopadnout špatně snad ani nemůže. Pokud v kolonce režie stojí jméno Ladislav Smoljak, tak je úspěch zaručen. Všem hercům jejich role dokonale sedly. Nejvíc nejúžasnější byl však Ladislav Smoljak v roli spojky a úžasného vynálezce. Ostatní za ním však mnoho nezaostávali. Prostě se jedná o takový lehký inteligentní humor. Přesně takový, který v českých komediích současnosti nelze najít. Co dodat? Raději už nic. Solidní 4*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • V závěru filmu, když se objeví diagram s plánem výměny 24 bytů, je jedno z jmen stěhovaných Smoljak. Jde o odkaz na Ladislava Smoljaka, který je režisérem a scenáristou filmu a zároveň zde ztvárňuje postavu Ing. Severína. (sator)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama