Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (641)

claudel 

všechny recenze uživatele

Docela lituji, že jsem se Kulovému blesku dlouho bránil, což lze přičítat skutečnosti, že jsem viděl někdy v deseti letech prvních deset minut filmu a otráveně vypnul televizor s tím, že větší kravina nemohla být natočena. Dnes to vidím jinak, výborní Abrhám a Hrušínský, jemný humor, pár hlášek, které se asi zapsaly do historie českého filmu. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

95% - Kulový blesk mě strašně překvapil svou osobitostí. Osobitostí nejen úžasných herců, ale především osobitostí atmosféry, kterou jsem sice díky svému věku nezažil, ale ve fragmentech mého mládí kdesi stále žije. Sklep s uhlím, půda na věšení ;o) No... Abych se vrátil na zem, tak vyzdvihnu báječnou hudební kombinaci Lukášovy a Mozartovy hudby, která filmu dodává pathos a ironii zárověň. Dále geniální maličkosti v záběrech, a celkově "samozřejmě optimistický" ráz celku. Kulový blesk má holt koule... ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem bláznivou komedii a la sedmdesátá léta a dostala jsem - bláznivou komedii a la sedmdesátá léta :) Snad to bude autorským duem Smoljak - Svěrák, možná to bude díky povedenému obsazení hlavních rolí a pravděpodobně to bude dobrým nápadem na filmový scénář. Nejspíš všechno dohromady :) Milada Ježková (paní Jechová) a její dotazy na nový byt byly kouzelné, uhlí přenášející a upachtěný Josef Abrhám se svou pragmatickou ženou tvořili dokonalý pár. Docela děsivý název mě hodně dlouho od filmu odpuzoval, ale po zhlédnutí musím říct, že strach nebyl na místě. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Rodina se dusí - Akce Kulový blesk je nevyhnutelná. Příběh několika rodin, co se chtějí přestěhovat a doktor Radosta ( Rudolf Hrušínský ) jim to umožní v jedné velkolepé " dvanácti směně " K příběhu je přidružen ironický vypravěčský hlas ve třetí osobě v podání Dr. Ládi Knotka ( Josef Abrhám ). Ve 35 minutě je v záběru sídliště Prosek v době, kdy tam ještě nestál obchodní dům, to je skoro unikátní záběr. Veselé i smutné příhody při stěhování dvanácti rodin ve scénáři Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka z pěknou pražskou atmosférou. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

"To je ale pěkná půdička. Ta se vám povedla. Tady se mi to bude věšet." Další z řady výborných komedií z pera mistrů Smoljaka a Svěráka. Na ně mi připadalo ve filmu hodně černého humoru, což ale vůbec nebylo na škodu. Povedený film o největší akci v dějinách stěhování je plný výborných hlášek, situací a hlavně úžasných herců, z nichž vyniká hlavně Ladislav Smoljak se Zdeňkem Svěrákem a i Rudolf Hrušínský a Josef Abrahám podali velmi slušný výkon. Určitě si ho rád pustím ještě několikrát a velmi rád dávám plné hodnocení. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Na diagramu akce Kulový blesk II. v závěru je zobrazena čtyřiadvacetisměna. Jsou na něm jména členů štábu. (gjjm)
  • Karel Kalaš, představitel pana Bílka, byl údajně v době natáčení velmi nemocný a chápal roli jako rozloučení s tímto světem. Nakonec se však z tohoto světa těšil ještě přes dvacet let, zemřel až v roce 2001. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama