Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (593)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem hodně mimo české přijetí, kdy platí taková ta standardní fráze "nevím, jestli jsem sledoval stejný film". Chápal bych výtku k přílišné doslovnosti, ale říct, že jako satira to je bezzubé a nekonkrétní, mi přijde absurdní. Dlouho jsem neviděl satiru, která by nejen tak důkladně pojmenovala problém, řešení i slepé uličky, ale demonstrovala to nejen rétoricky, ale i svou podobou. je to o kus slabší než přirozeně sympatičtější jednička, ale za mě skvělý film, který u mě s časem jedině stoupá. 4 a 1/2 a možná dám brzo plný počet. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Zcela nesoudná stopáž, kterou nelze tolerovat ani Flixu. Rian Johnson sebevědomě představuje další Blancovo vyšetřování, které však už není tak záživné. Herci se snaží, seč mohou, ale jejich postavy skoro nemají co hrát. Společný jmenovatel celé grupy je podivný, vtipy nefungují a některé running jokes (Mona Lisa) smrdí scenáristickou bezradností. Blancův jižanský přízvuk je otravný, ale hlavně už nechci Craiga nikdy vidět ve vaně. 55 %. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První Na nože na mě fungovalo z velké části díky castingovým trefám do černého. Druhý díl nabízí hodně  nesympatické podezřelé, kteří mě první hodinu vyloženě štvali. Naštěstí druhá půlka sešlápne plyn, naplno vytěží Benoita Blanca a začne se vysvětlovat. První polovina opravdu na pěst. Druhá téměř zase skvělá jízda jako v Jedničce. Craig si to zase neskutečně dává a tentokrát je ON opravdu hlavní postavou. Klidně můžou tvůrci zkusit i další díl. Rozhodně bych se nebránil. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Glass Onion: A Knives Out Mystery" je pre mňa asi jedným z tohtoročných najväčších prekvapení. Rian Johnson urobil pokračovanie k svojmu vynikajúcemu filmu z roku 2019 a mám pocit, že priniesol niečo ešte kvalitnejšie než naposledy. Mám pocit, že s touto partičkou hercov som si to celé užil absolútne na maximum. A opäť platí, že kvalitne spracovaná záhada s veľmi dobrým vyvrcholením a odhalením, ktoré ma úprimne prekvapilo. Ostal som normálne, že "What?" Tam to ale všetko nekončí. Pretože tento film je plný výborných momentov, ktoré stoja za to. Ako Edward Norton, ktorý si tú rolu bohatého Milesa Bronta užíva absolútne nadmieru. Ako Daniel Craig, ktorý je opäť v role Benoita Blanca úžasný. Plus je tu niekoľko tak dobre napísaných scénok, že som skutočne prekvapený, že ako som si to mohol nevšimnúť. Pretože sa skutočne ukazuje, ako málo vieme sledovať jednotlivé momentky a vie pútať našu pozornosť inými scénkami, ktoré urobia presne to, čo sa od nich očakáva. Plus kopec ďalších momentiek, ktoré nemôžem povedať, aby som vám neprinášal spoilery. Každopádne ide o jeden z tohtoročných highlightov, ktorý si zaslúži svoje miesto na mojej záverenčnej nástenke. Pretože tento film tam bude zaslúžene patriť a som rád, že ho môžem ohodnotiť svojim najsilnejším ratingom. Hodnotenie: A+ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DRAZÍ PŘÁTELÉ, JSTE SRDEČNĚ ZVÁNI NA VÍKEND NA SOUKROMÉM OSTROVĚ, KDE OSLAVÍME NAŠE POUTA  A VYŘEŠÍME ZÁHADU MOJÍ VRAŽDY …“ Skupinka více či méně sympatickejch lidí na jednom místě a otázkou je, proč jsou to zrovna oni? Dlouhej seznamovací úvod, kde se víc kecá než děje a tak je tomu v podstatě furt, jen se občas něco děje, ale všechno to překvapivý je brzy udušeno další vrstvou keců, který v sobě nemaj ani špetku vtipu. Vlastně ten tady chybí úplně nejvíc. Takový navoněný nic.  ///   ----------------------- POD ČAROU: ---------------------------------------------------------- 1.) Režisér a scénárista Rian Johnson je velký obdivovatel detektivek Agathy Christie. 2.) V lednu tohoto roku Johnsoun potvrdil, že začal psát scénář dalšího pokračování. 3.) Šedesát křišťálových plastik pro film vyrobila sklárna Pačinek Glass z Kunratic u Cvikova na Českolipsku. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (347)

Zajímavosti (29)

  • Účast Ethana Hawkea (Efektivní muž) nebyla předem naplánovaná, ale Hawke byl náhodou poblíž v Budapešti při natáčení seriálu Moon Knight (od r. 2022) a přijel na jeden den do Řecka, aby natočil svou scénu. (alook)
  • Účasť vo filme s toľkými hereckými hviezdami priviedlo Madelyn Cline k „miniatúrnej existenčnej kríze“. Ako herečka u Jimmyho Fallona uviedla: "Niekedy máte chvíle v živote, keď sa len pozeráte okolo seba, pozeráte sa na život a hovoríte si: ako som sa sem k*rva dostala?" (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama