Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (592)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DRAZÍ PŘÁTELÉ, JSTE SRDEČNĚ ZVÁNI NA VÍKEND NA SOUKROMÉM OSTROVĚ, KDE OSLAVÍME NAŠE POUTA  A VYŘEŠÍME ZÁHADU MOJÍ VRAŽDY …“ Skupinka více či méně sympatickejch lidí na jednom místě a otázkou je, proč jsou to zrovna oni? Dlouhej seznamovací úvod, kde se víc kecá než děje a tak je tomu v podstatě furt, jen se občas něco děje, ale všechno to překvapivý je brzy udušeno další vrstvou keců, který v sobě nemaj ani špetku vtipu. Vlastně ten tady chybí úplně nejvíc. Takový navoněný nic.  ///   ----------------------- POD ČAROU: ---------------------------------------------------------- 1.) Režisér a scénárista Rian Johnson je velký obdivovatel detektivek Agathy Christie. 2.) V lednu tohoto roku Johnsoun potvrdil, že začal psát scénář dalšího pokračování. 3.) Šedesát křišťálových plastik pro film vyrobila sklárna Pačinek Glass z Kunratic u Cvikova na Českolipsku. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(spoilery) Jestli jsem tomu rozuměl dobře, detektiv Benoit Blanc byl z Covidu tak trochu v prdeli a případ fakticky vyřešila učitelka ze základky, protože se zlískala kombuchou a hodila těkavou látku do ohně aniž by věděla, jeslti to nezabije všechny v místnosti. A mezitím detektiv, který ji do toho vmanipuloval, kouřil doutník v bezpečné vzdálenosti na pláži. Ok. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nesympatická parta vyrazila na vymyšlený ostrov. Pár záběrů z přístavu na ostrově Spetses pro nalákání naivních řeckých fanoušků, zbytek se odehrává kdesi v ateliérech. Zhodnotili jsme to tak, že z Edwarda Nortona se stal dědek, a taky už chápu, proč Craig už nemůže hrát Bonda. Mimořádně sešel. Nedokoukáno, protože je to hrozná snobárna a kokotina. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film posral záver. Jednotka bola výborná, dalo sa hádať vraha, špekulovať, proste štýl Agathy Christie. Tu to nebolo rozbehnuté zlé, hoci sa šlo cez ustavičné flashbacky, no nakoniec som čakal viac, nejaké prekvapenie, ktoré neprišlo, a určite mi k spokojnosti nestačí porozbíjaný barák. Samozrejme mi neušli aj bludy z dielne Netflix, ktoré stále sem tam spomenú nejakú bielu alebo chlapskú nadradenosť. A aj vďaka tomu je toho zlého veľmi ľahké nájsť. Stačí ho určiť podľa tej zlej farby pleti. Ako som už veľakrát spomenul, jeden stereotyp je dnes nahraden novým stereotypom a kinematografia tým trpí. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Přestože mi byl film celkově sympatický, příjemně se mi na něj koukalo a od samého začátku jsem se do něj "zažrala", po rozmotání zápletky jsem trochu neuspokojená. Nevadí mi ani tolik, že charaktery byly trochu plošší, že tam ta původní atmosféra nebyla, a že to ani herecky nebyl bůhvíjaký koncert. Zklamáním pro mě bylo spíš zakončení... po jedničce jsem si představovala prostě něco fikanějšího. 3,5* ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Keďže tri časti série sú isté, nikto netuší, čo bude ďalej. Režisér Rian Johnson pripúšťa, že v prípade úspechu sa bude nakrúcať aj štvrté pokračovanie: "Nie všetko musí byť trilógia a premena Knives Out na dlhotrvajúcu sériu je to najlepšie, čo sa môže franšíze stať." (Arsenal83)
  • Křišťálové plastiky byly vyrobeny v české sklárně PAČINEK GLASS (Kunratice u Cvikova). Sklárnu osobně navštívil jeden z nejvýznamnějších filmových uměleckých designérů John Dexter. (maca777)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama