Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (404)

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

"Bláznivá komedie o českých policajtech. Hlavním hrdinou je neodolatelný major Maisner, náčelník policejní školy v Praze, který má netradiční výukové metody". To je text uvedený na obalu DVD.Asi tomu nerozumím,ale já tam vidím jen spoustu pitomostí,které nemůžu označit za komediální.Snaha o vytvoření české policejní akademie se vůbec nepovedla a další díly to jenom umocňují.Divím se Miroslavu Moravcovi a Ladislavu Potměšilovi,že se k tomu propůjčili,vždyť přece museli vědět,že je to propadák.Pár vtipů o policajtech komedii neudělá. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Asi tak - pokud Soukupovu týmu nešlo o víc, než vyrovnat se Policejní akademii, tak uspěl. Je ale otázka, jestli natočit komedii "stejně dobrou" jako Policejní akademie je nějaké terno. Je třeba říct, že Poldu jsem přečkal dvakrát třikrát bez následků, líbí se mi hlavní melodie a nasazení, s jakým hrají Potměšil, Synková a Hrušínský III. částečně maskuje schematičnost postav. A hodně důležitým důvodem, proč ty příznivé 3*, je existence dvou slabších pokračování - pokud je Jednička stropem, jemuž se chtěly další díly vyrovnat, tak Dvojka se zasekla ve výtahu a Trojka zabloudila už v suterénu. 50% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

no tak já nevím ale já se u tohohle filmu vždycky bavil, jako malej jsem to miloval, tak možná proto ty 4*. Po delší době co jsem ten film viděl tak už to sice nebylo ono hlavně kvůli opakovaným vtipům s Poliejní akademii a pokus mluvit anglicky. Potměšil je sympaťák, a jako herec ujde. Mám tenhle film rád a nepřijde mi vůbec špatný. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Policejní akademie byla vážne dobrá, ale Polda je jaksi podobný spíše té reklamě kterou do původních Policejních akademií vložili při televizním vysílání. Komedii nejde postavit jen na hláškách, na tom co má nuceně pobavit. Mě asi vážně seleže pistole, protože mám za to že komedie snad ještě točit umíme. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Nejsem vůbec proti záměrně blbým filmům, ani proti bláznivým komediím, ani proti záměrně blbým bláznivým komediím, ale u téhle taškařice je téměř všechno tak trapné, že se to prostě nedá. Nevadil by mi děj o ničem nebo postavy-karikatury, v atmosféře filmu je ale něco, co mi jde proti srsti. Určitě bylo těžké se celý film křečovitě usmívat a vydávat ze sebe přehnanou energii, ale já se prostě na Potměšila nemůžu dívat. Bartákův hudební dechový motiv je k nesnesení už během titulků. Nabízená prsa Jitky Asterové nebo lascivní Petry Martincové (nic proti! - její prsa k vidění též v Crackejack 2 nebo Starfite Mutiny)nebo snesitelně přihlouplé kreace Moravce nebo Synkové na aspon slabou pochvalu nestačí. A to jsem tenkrát film zažil i s rautem v rámci sponzorské premiery dávno zaniklé banky EAGB. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama