Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (563)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí fuckin klasika!!!Sjel jsem to tak potisícé a stále trsám na všechny songy(vyjma toho o mamince a Je to blízko, u těch bulím). Je to prostě neskutečně drsné. Třeba když je hlavní hrdina šťastný, tak si jde po ulici a trsá......to je život kurva:D! Já jsem byl akorát za trotla, když jsem to zkoušel. Songy, jsou jedna pecka vedle druhé, Michal David tehdá byl ve vrcholné formě, nyní je shnilé hovado, které tu už nemá co dělat. Chodit si po městě na písničky z tohoto filmu je naprosto skvělý zážitek. Zítra prokrosím Velikonoční trhy jak disko-pán. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nechuťárna, která vlastně dnešní generaci (nebo alespoň mně) nic neřekne. Rudolf Hrušínský nejml. pouze otvírá "hubu" do kvákání Michala Davida a tím jeho herecký projev končí. Zápletka je tak děravá, že cedník jí ty díry může jenom závidět. Dojemná scénka, kdy si nechá oholit hlavu, je opravdu k pláči. Něco tak příšerného se totiž jen tak nevidí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh kominického učně Horáčka a jeho dobrotivého otce, který mu jeho průšvihy víceméně toleruje, je velmi zábavný a svůj velký podíl má na tom vynikající režie Jaroslava Soukupa, který formou kvalitního videoklipu dokáže experimentovat a přes ústřední postavu umně glosovat vývoj událostí i celkový děj. Michal David dodal chytlavé songy, Mariana Slováková, po které hlavní hrdina šílí, je fakt kočka, Ladislavu Potměšilovi sedne role jako ulitá a já se vždycky skvěle pobavím. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála teen komedií, které se mi opravdu líbí. Příběh je takový "ze života" sídlištní mládeže, jenže tady ta mládež ještě přeci jen není tak úplně ztracená, jako ve skutečnosti. Nechutnosti tam nejsou vůbec žádný, i když semtam něco je trochu přehnaný (běh po náměstí třeba). Navíc je příjemný, že to není hlavně a především o sexu (jako v nových teen komediích ala Prcičky), že ze sexu a pití a podobně tam není vytvořen hlavní životní důvod mladých lidí. Osobně doufám, že Prcičky a jim podobné balasty jsou jen extrémním výstřelkem, který nemá se skutečností nic společného (a pravděpodobně se bohužel velice mýlím). Hudba Michala Davida jistě není můj milovaný Frankieboy, ale přesto se mi v tomhle filmu líbila a hodně dlouho jsem si myslel, že to mladej Hrušínskej skutečně zpívá sám a to je zase tím, že on to zpívání skvěle předstírá. Jelikož film se soustředí hlavně kolem Jirky, jeho otce a pak taky trochu té dívčiny Jitky, ostatní postavy jsou prostě jen figurky do počtu. Ale tihle dva, respektive tři, byli i dobře zahraný. Kritizovat dnes tenhle film je myslím hlavně otázkou módy, protože když to bylo nový, miloval to každej kolem těch dvaceti (a je celkem jedno, co dnes tvrdí). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sice má zde tento filmeček mrzké hodnocení, ale já se u něj vždy dobře pobavil a bavit budu. Hity Michala Davida jsem měl v jisté době docela rád, než je začal hrát pořád dokola a vlastně z jejich slávy žije dodnes. Co se filmu týče, tak zápletka vyla sice plytká a místy nedochucená, ale našlo se tu dost humorných situací a především hlavní duo Potměšil a Hrušínský nejmladší podali slušné výkony. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Jitku (Jaroslava Stránská-Bobková) vo filme neúspešne balil Roman (Roman Pikl), ale v skutočnosti sa do seba herci zaľúbili a ešte štyri roky po filme spolu chodili. (Raccoon.city)
  • Mariana Slováková (Eva) sa počas nakrúcania zamilovala do chlapca, ktorý namiesto Rudolfa Hrušínského (Jirka) čítal jeho pasáže v scenári na skúškach. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama