Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (42)

  • Když zadrží Jirku (Rudolf Hrušínský nejml.) na policejní stanici za to, že přeběhl náměstí nahý, tak si příslušník prohlíží jeho občanský průkaz. Ten přeci u sebe nemohl mít, když byl nahý. (PROCESOR)
  • Když jde Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) po útěku poprvé tajně spát domů a zaspí, poté utíká před otcem. Ve výtahu zmáčkne tlačítko někde uprostřed, ale vyjede až na střechu domu. (Stupet)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Plzni, v některých záběrech jsou tramvaje s pražskými evidenčními čísly. (Neklan)
  • Jiří Horáček (Rudolf Hrušínský nejml.) stopuje a zastavuje mu Avia s plachtou. V dalším záběru se však veze na korbě bez plachty. (JoranProvenzano)
  • Ve scéně, kdy se jde Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) ostříhat k Jitce (Jaroslava Bobková), můžeme v kadeřnictví v levém horní rohu vidět mikrofon, který se pomalu ztratí mimo záběr. (Mr.Hudson)
  • Když Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) odchází z domova, maluje na obálku fixou červený vykřičník. V dalších záběrech je ale vykřičník namalovaný červenou pastelkou. (max21)
  • Na konci filmu, když mládež utíká na náměstí, má Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.), se střídají záběry, kdy Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) na hlavě střídavě má a nemá čepici. (max21)
  • Ve scéně, kdy Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) zpívá a jeho otec (Ladislav Potměšil) je za režijním pultem, je v zrcadlových brýlích vidět kameraman i s celým štábem. (max21)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama