Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobový film Vlny režiséra Jiřího Mádla ukáže napínavé a doposud utajené příběhy novinářů Československého rozhlasu. Na konci 60. let, kdy zněl z rádiových vln rokenrol a studentské revolty měnily svět, nastoupí starší z bratrů do prestižní redakce rozhlasu. Záhy se ocitne v nebezpečném souboji redaktorů a tajných služeb. Ve víru událostí půjde brzy všem o život a hlavní hrdina stojí před drsnou volbou: ochránit bratra, nebo pravdu a kolegy? Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů mezinárodní redakce Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (210)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Není běžné,aby se v kině po projekci tleskalo.Tady se to stalo a jak tak čtu recenze zjišťuji,že to nebylo jen v mém rodném Brně v kině Lucerna,ale i jinde po republice.Byl jsem hrdý na tu kvalitní filmařinu,na to téměř vyprodané kino(jít dobrovolně do první řady stále považuji za sebevraždu) a na společný potlesk.V dnešní nejisté době potřebujeme takovéto filmy.Díky Jirko. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Vojtech Vodochodský exceloval.  Jen jsem si na konci filmu jeśtě přála, aby v bytë Havlíků zazvonil domovní zvonek. Jediné co bych vylepšila je více si pohrát s výběrem písní a být trochu originální. Vždyť z té doby je takový výběr krásných a chytlavých písní. Takto to až příliš kopírovalo Pelíšky a to je škoda. I když musím přiznat, že u Čerešní to emočně zafungovalo a na text jsem v té chvíli ani nepomyslela. ()

Reklama

Azurose 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější český film roku 2024 si na premiéře v Karlových Varech vysloužil 5 minutový potlesk celého sálu. A zaslouženě. Vlny sází na klasickou dramatickou strukturu - ale to je dobře - protože se to tvůrcům sakramentsky vyplatilo. Celý film je vyšperkovaný do nejmenších detailů a skvěle kombinuje natočený a historický materiál. Divák si užije horskou dráhu emocí a fandí všem hlavním postavám, což silně umocňuje zážitek z filmu. Body navíc jsou i za super soundtrack a užití dobové hudby. Obrovská čest všem, co na filmu pracovali. Takhle skvělý dobový film se v česku dlouho neobjevil. [KVIFF 2024] ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Tento komentar pisem 20.8.2024 z Bratislavy. Zatial stale hlavneho mesta slobodnej krajiny, ktora sa pod vplyvom proruskej Ficovej vlady pomaly zacina obzerat spat po roku 1967. Ludia po rokoch slobody zistili ze im rus a pevna ruka chyba, takze sa pomalicky vraciame na cele s proruskymi hlupakmi. Ministerka SImkovicova normalizuje a odvolava kazdy jeden den, ostatne rezorty su tiez pod silnym tlakom. Dovolim si tvrdit, ze sme na zelanie frustrovanej vacsiny na najhorsej ceste spat pod rusku topanku a mafian, pardon premier robi vsetko pre to aby sme o par rokov vystupili zo vsetkych europskych a svetovych institucii, ktore nam zarucuju slobodu. Po rokoch sa k tomuto komentaru vratim, verim, ze kedze je CSFD cesky portal, odolate ruskym hybridnym operaciam a tlakom, a ostanete slobodni, vacsina ludi na SK to totiz uz asi nechce. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Po tom slabším filmu o Vietnamci na střeše přichází tentokrát Mádl s výpravným, velkolepým a po všech stránkách kvalitním filmem, a vypadá to, že Pojedeme k moři nebyla náhoda a ten člověk je fakt chytrý a talentovaný (a že na to vůbec nevypadá, co?:)) Film pojednává hlavně o nepříliš známé úloze, kterou sehráli pracovníci Československého rozhlasu v srpnu 1968 a je dobře, že byl natočen. Závěr je strhující. A Vojtěch Vodochodský je už definitivně hvězda. Tohle bude jistě český kandidát na Oscara a byť je o třídu či dvě lepší než Zápotek a Bratři, obávám se, že téma nebude v USA nikoho zajímat. Na Lvech ale očekávám nominace ve všech kategoriích kromě animáku a dokumentu (tedy i tam, kde by si to zasloužily jiné filmy). Zápory? Snad jen podivný casting mladšího bratra hlavního hrdiny, který je prezentován jako malé děcko, o které se musí ten starší starat, a přitom při pohledu na ně nejde pořádně poznat, který je starší. Odpady ignorujte, jsou od dezolátů a hejterů Mádla a neviděli to. Kdo viděl, tomu se to líbilo. Divácká známka 1.04 (rekord)! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se také v Praze v ulici Horská 1 vedle Fakulty dopravní ČVUT a v ulici Ke Hradu. (ItsMeRionit)
  • Pro autentičnost jsou ve filmu kombinované dobové dokumentární záběry s natočenými záběry pro film a prolnuté pomocí umělé inteligence. (quarel)
  • Aby se slyšeli dva lidé přes přiložená sluchátka k sobě, musí být k sobě dána opačně tj. vždy sluchátko k mikrofonu a mikrofon ke sluchátku. Ve filmu bylo přiloženo sluchátko ke sluchátku a mikrofon k mikrofonu, takto by se jen těžko slyšeli. (Dawe2)

Související novinky

MFF Karlovy Vary v číslech ČSFD a očima agentů

MFF Karlovy Vary v číslech ČSFD a očima agentů

07.07.2024

V sobotu 6. července skončil 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. V rámci slavnostního zakončení byly samozřejmě rozdány festivalové ceny, a jak jsme zde psali, hlavní ocenění… (více)

V Karlových Varech byly rozdány ceny

V Karlových Varech byly rozdány ceny

06.07.2024

Po rozmanitých devíti dnech končí největší tuzemský filmový svátek, jímž je Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Během jeho 58. ročníku bylo na plátnech karlovarských kinosálů uvedeno na 180… (více)

Reklama

Reklama