Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch filmu Jaroslava Soukupa a Miroslava Vaice Vítr v kapse, který byl mimo jiné oceněn na Mezinárodním filmovém festivalu v Avelinu Hlavní cenou, nepochybně podnítil vznik Lásky z pasáže. Režisér Jaroslav Soukup a scenárista Miroslav Vaic se i tentokrát rozhodli natočit film o mladých pro mladé. Jde o příběh party z Václaváku, která se živí černým obchodem, vekslováním, podvody a krádežemi. V prostředí pasáží, bister, diskoték a barů se odehrává neobvyklý, křehký milostný vztah ústřední dvojice Pavla a Jany... Autenticita míst v centru Prahy, kam kameraman Richard Valenta provázel hrdiny filmu, dodává atraktivní Lásce z pasáže nesporně na divácké přitažlivosti, stejně jako herecké obsazení s Lukášem Vaculíkem v čele. Neodmyslitelnou složku filmu tvoří hudba Zdeňka Bartáka, velkým hitem se staly písně Michala Davida a Františka Janečka. (Česká televize)

(více)

Recenze (182)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

VELICE atmosférická záležitost, jejíž všestranné kvality mě naplno zasáhly až s mnohaletým odstupem ... když doba ztrát a nálezů, o nichž pojednává, už dávno minula. Vypráví o mládí, které se neurvale, tudíž i trochu bezohledně dere za světlem - a opojeno vlastní dospělostí dychtivě rozpíná křídla ... tak, jak to mládí mívá ve zvyku, když hraje o vlastní přítomnost a budoucnost - když se rozhoduje, jak naložit se zdánlivě neohraničeným časem, který má před sebou. V každém případě jsou mu na hony vzdálené mravoučné poučky, kterak "socialisticky pracovat a socialisticky žít". Nicméně ... tak jako mnohokrát předtím (a mnohokrát potom) značně riskuje, neboť skálopevně věří, že má život na háku, zatímco ve skutečnosti je to právě naopak: Není to nikdo jiný než život, na jehož háku se houpe ... jen o tom ještě neví. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady "pouličních akčňáků" (možná se tenhle výraz i uchytí :)) Jardy Soukupa, kde sice chybí humor "Kamaráda do deště" ale romantika a emotivní konec nikoliv. Musím uznat, že i přes vyprchané kouzlo, které musel mít film ve své době se stále jedná o zábavný snímek, který překonává minimálně polovinu současné české produkce. Ne-li víc. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Soukup, jehož režie je poznatelná na sto honů. Nemohu si pomoct, atmosféra socíku mě nikdy nepřestane fascinovat, vyrostli v něm moji rodiče, takže to znám jen z vyprávění a filmů a i když bych 100% neměnil, na filmy z té doby se vždy rád podívám. Na české poměry až neobvykle drsný a temný závěr dodává filmu pocit určité výjimečnosti. Příběh ale vlastně stojí za starou belu. Body tu získává právě jen ten komunismus a závěr. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Romance z prostředí Prahy 80. let minulého století. Ten odraz doby tam prostě je a tenhle film od Soukupa mám moc rád. Musím znovu říci, že jaroslav Soukup byl dříve opravdu zručný režisér. Ústřední dvojice Lukáš Vaculík a Tatiana Kulíšková (ty její kukadla mám moc rád) působí přirozeně a jejich vyvíjející vztah krásně graduje do smutného finále. Pěknej film. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

:D Takovej protiva, jak se pořád na všechny utrhuje. Jako Lukáš Vaculík už dneska nehláškujou ani největší sitcomový hvězdy. Trochu mě nasral ten komoušema nařízenej konec (hale - takovej živel z toho nesmí vyváznout), jinak to ale překvapivě zestárlo docela roztomile. #dejMiColu (70%) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Natáčení probíhalo v reálném prostředí za plného provozu a Václavské náměstí i jeho pasáže byly plné běžných lidí. Jenže obyvatelé hlavního města neměli pro filmaře pochopení a často se jim pletli do záběrů, hrozili do kamery nebo nadávali. (ČSFD)
  • Jaroslav Soukup přiznal, že psal scénář a hlavní roli přímo na tělo Lukášovi Vaculíkovi. (Monco)
  • Libor Bouček sa vyjadril, že film videl "snáď 150 krát" a že stále verí, že "Lukáš to nakoniec dá." "No a potom mám vždy skazený večer", dodal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama