Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha nepodařených experimentů v české kinematografii.. Tenhle film nefunguje ani jako horor ani jako komedie a to je u hororové komedie trošku problém... Nejmladší z rodu Hrušínských bohužel opět dokázal, že po svých předcích mnoho talentu nepodědil a Jaroslav Soukup je u mne stále kandidátem číslo jedna na nejhoršího českého režiséra všech dob! Ta jedna hvězdička je za Petra Nárožného, ale ani on tenhle propadák nezachránil... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Tuto svatbu buď máte rádi, či ji nesnášíte. Záleží nejen na mentální úrovni, ale i na lásce k žánru. Mám rád horory, ale toto rozhodně nic hrůzystrašného není. Je to spíše lehce strašidelná komedie s pěknou výpravou a démonickým Preissem a komickým, nalitým Nárožným.A díky těm dvěma přidávám * navíc. Jinak by se jednalo o solidně odvedený film z dob, ze které zbyly jen veliké a nenaplněné ambice. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak som filmu odpustil množstvo jeho slabín. Zbytočnú romanticko-komediálnu dejovú líniu, ktorá kazí dobre budovanú, hororovú atmosféru ( pochmúrna výprava, krvavé - v rámci krajiny vzniku - scény ), tým pádom aj obsadenie Hrušínský - Bartošová, ktorý do snímku vôbec nepasujú, teda pokiaľ by nešlo o upírsky námet, ale iba o historickú melodrámu. Soukup mal naštartované dobre, len sa mal skôr vydať drsnejšou, čisto hororovou cestou a nepolievať to všetko malinovým džemom a nepríliš vtipným humorom. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Filmy Jaroslava Soukupa nemám rád, ale 'Svatba upírů' je čestná výjimka. Co na tom, že film vykrádá 'Ples upírů' a povídku Josepha Sheridana LeFanu 'Dva pokoje v Dragon Vollant' (Sheridanovi je film ještě drze věnován). Je to totiž plagiát, který je mnohem, ale mnohem lepší než zmíněné originály. Neumím si to nijak racionálně vysvětlit, ale je to tak. Scénář je napsán velmi vtipně, ale to obsazení! Ostatně - zklamal vás někdy Petr Nárožný? Mně ne. Viktor Preiss se pro rakev narodil, Nelly Gaierové její starou upírku taky dokonale věřím, působivý je i Petr Pelzer nebo Oldřich Vízner, Miroslav Táborský, překvapivě parodieschopný Rudolf Hrušínský IV., ale skutečnou hvězdou tohoto filmu je z mého pohledu LUDĚK KOPŘIVA ve své poslední filmové roli (tedy, on není mrtvý, jen už deset let nechce točit) upírobijce. Jestli se vám líbil jeho režisér Brandt v Pane, vy jste vdova!, Hugo v Jak svět přichází o básníky nebo farář Otík ze Slunce, seno..., tak tady vás přímo uchvátí. Tento nedoceněný mistr malých rolí ví naprosto přesně, jak se hraje stylizovaná komedie a co je to "timing". Naopak o Ivetě Bartošové bych se radši nevyjadřoval, naštěstí její role není rozsahem velká. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ale ano , vím, že nejde o žádné velké umění, některé vtípky jsou vcelku laciné, Hrušínský nesahá dědečkovi ani po kotníky, Bartošová má s herectvím společného asi tolik, co já s funkcí kardinála římskokatolické církve a námět je drze vykradený od Polanského, nicméně mám tenhle snímek rád tvrdím, že zábavný potenciál v sobě má slušný. Nárožný a zejména ve filmu jen řídce obsazovaný Preiss si své role vychutnávají a takový Kopřiva je pro mě v tomhle snímku mnohem přijatelnější, než v Troškových vesnických komediích. Celkový dojem 60 %. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se na zámku ve Valticích nebo také na zámečku Bzí, nedaleko Týna nad Vltavou. Také se natáčelo na zámku Hořín, konkrétně scéna domu u Golema a přilehlého hřbtiova, který si filmaři postavili zcela sami jen pro účel tohoto filmu. Vjezd do dvoru hlavního sídla upírů je pak Clam-Gallasův palác na Praze 1 v Husově ulici. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno