Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozluční kamarádi Ondřej a Cyril, přezdívaný Cinda, prožívají první rok po úspěšné maturitě na průmyslové škole. Ondřej touží po práci na lodi, Cinda chce navštívit Paříž, kam jej pozvala teta. Oba se však musí vypořádat nejen s praxí, tolik odlišnou od školních představ, ale zejména s řadou soukromých problémů. To první zvládnou snadno a brzy po nástupu do velkého závodu se naučí využívat velkou část pracovní doby k rošťárnám, ulejvání a řešení soukromých problémů. To další už však tak snadné není. Ať už jde o Ondřejův citový vztah k prodavačce Heleně nebo Cindovy problémy s modrou knížkou. Teprve tragická smrt jednoho z nich znamená pro druhého definitivní konec mladické bezstarostnosti a lehkomyslného přístupu k životu. (TV Nova)

(více)

Recenze (194)

jafuska 

všechny recenze uživatele

nostalgická vzpomínka na tento film, viděla jsem ho několikrát a ráda se k němu vracím, když je tv, herci, Vaculík a začínající zpěvák i herec v jedné osobě v té době Sagvan Tofi, je to sice socialistický film, ale na tu dobu je to nejlepší co nám mohli nabídnout, ted už je to jen hezká vzpomínka, ale proč ne? ()

montel 

všechny recenze uživatele

Ondra a Cyril jsou kamarádi ze školy a mají čerstvě po maturitě, když nastupují do strojírenského závodu. Cyrila brzy čeká cesta za tetou do Paříže a Ondřej touží začít pracovat na lodi na otevřeném moři. Jejich sny ale naruší tragická nehoda... Pohodový příběh s Tofim a Vaculíkem, který mám rád už od dětství,bohužel ale nemůžu dát více jak tři hvězdy. Přeci jen Kamaráda do deště mám raději. 50% ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Socialistická filmová tvorba pro tehdejší mládež v jednom z nejlepších zpracování. Vítr v kapse není přehnaně tendenční a libí se mi i z pohledu "dokumentárního", kdy vcelku pravdivě vypovídá o tehdejší době. Přitom se neuchyluje ani k přílišné oslavě komunismu ani k velké rebelii. Navíc ústřední dvojka funguje více než dobře. Jinak je to vcelku slušný příběh v ucházejícím zpracování, který si zaslouží tři hvězdy. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Kamarád do deště, Láska z pasáže, Vítr v kapse...tyto tři filmy mají hodně společného. Zajímavé je, že ve filmu Vítr v kapse zemřel jako herec Sagvan Tofi a ve filmu Láska z pasáže nechal režisér v jeho roli zemřít Lukáše Vaculíka...samotný film Vítr v kapse jinak splnil účel v té době a s krásnou hudbou Michala Davida plnil tehdejší kina. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Průměrně, ale příjemně zpracovaný příběh o přicházející dospělosti a zkouškách, jež s sebou přináší, který z průměru vytahuje Lukáš Vaculík, který byl za mlada prostě nehorázně fešný. Navíc ty jeho krásné oči, ve kterých jakoby se zračilo jakési prázdno, stejně jako hloubka a krása. Nevím, proč mi připomíná Kurta Cobaina. Tím výrazem, očima... Rovněž skvělý soundtrack a zejména píseň "Já chci žít non-stop," která sem perfektně zapadla. Film má dýchající nostalgickou atmosféru časů, kdy se prodávaly sodovky, jezdily trabanty, doba nebyla přetechnizovaná moderními zbytečnostmi, vznikala pořádná hudba a polovina lidí v dopravních prostředcích neměla na uších sluchátka, ani netrávili dobu "nezbytným" lupáním po drahých mobilech. Ale to už bych mohla napsat celou úvahu o kontrastu tehdejší a dnešní společnosti:) "Na světě je krásně." - "Myslíte?" - "Mně se tu líbí, tobě ne?" - "Ne." ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Sagvan Tofi si za honorář 3 500 Kčs pořídil brusle z Německa. (Fenk)
  • Sagvan Tofi (Cyril) sa počas natáčania ako 17-ročný prvýkrát zamiloval do mladej slečny z Plzne, s ktorou zažil prvé milovanie. Často za ňou cestoval a nejaký čas spolu dokonca chodili. (Zdroj: pluska.sk) (Raccoon.city)
  • Zorra Ulla Kesslerová (skladníčka Ilonka) čakala pri natáčaní filmu druhé dieťa s manželom Petrom Hapkom. To prvé im zomrelo. Dlho sa z hrozného zážitku nemohla spamätať. Keď dostala od režiséra Jaroslava Soukupa ponuku na rolu skladníčky Ilonky, verila, že príde na iné myšlienky. Dotočila na jar a v polovici septembra 1982 sa jej doma v Ríme narodila dcéra Petra Hapková, z ktorej je dnes speváčka. Preto má k filmu Vítr v kapse trochu iný vzťah. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama