Reklama

Reklama

Star Trek: Podivné nové světy

(seriál)
  • USA Star Trek: Strange New Worlds (více)
USA, (2022–2024), 28 h 4 min (Minutáž: 46–63 min)

Hrají:

Anson Mount, Ethan Peck, Christina Chong, Melissa Navia, Rebecca Romijn, Jess Bush, Celia Rose Gooding, Babs Olusanmokun, Bruce Horak, Dan Jeannotte (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Kapitán Pike, vědecký důstojník Spock a Jednička prozkoumávají nové světy v celé galaxii na palubě USS Enterprise. (SkyShowtime)

Diskuze

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Jo, je to tak. No, co se tyka TNG, tak o te nenavisti jsem se fakt dozvedel az mnoho let po odvisilani nasi cz verze na ct. Doslova jsem vyrustal jako 5lety spunt na rakouske TOSce, coz by ti jiste rekla a pokud si pamatuji dobre, mela to stejne, nase spolecna znama Tai aka Zdena B. A pak se objevila TNG a ja to docely rychle vzal. A pak prisly dalsi treky a zbyek je jiz historii. :) Dlouho jsem se fim uz nezabyval, ale prijde mi, ze SW komunita jest sludrznejsi, nez ST. U ST je proste jiz od pocatku, moc protikladu. Zjednodusene receno. 

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Každý to má docela jinak, ostatně proto se taky Trekkies nikdy jednomyslně takřka na ničem neshodnou. Jak by taky mohli? :) Při tom obrovském rozsahu různých názorů na kde co, včetně na ST seriály samotné, je to ostatně tak nějak i logické nebál bych se říci…

Ty nemusíš DIS, jiný nemusí LD… Já si dlouho zvykal na TNG - VOY a jistě se mezi Trekkies najdou i tací, co dodnes budou zatracovat ENT či dokonce TNG… Tak to prostě je, každý má to svoje, stejně jednoho, či více černých Petrů. 

A máš pravdu, že teď je teď a co bude, kdo ví.. ? :) Já tím chtěl jen říci, a podotýká jsem to už několikrát, že aktuální stav názorů na ten či onen seriál není z dlouhodobého hlediska nijak zvlášť podstatný a že stejně jako vždy až čas ukáže… Prošly si tím i takové klasiky, jako The Thing od Carpentera či Blade Runner od Scotta, prošla si tím TNG, DS9 i VOY… Prošla si tím pro mnohé dodnes nepřijatelná ENT atd. Vsadím se o co chceš, že se bude historie opakovat i se současnými Treky, které mj. zdaleka nemají takový hejt, jako ve své době třeba TNG.. :))

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cernakus

Jj, všechno to sveď na nás ostatní, ty přeci, zcela očividně, za nic nemůžeš.. :) Nakonec jsme to přeci my, kdo je tu věčně vulgární, kdo má principy a zásady Treku někde kdo ví kde (raději nevědět..), kdo má věčné tendence nařizovat a určovat co se jak má vnímat a co ne... Jj, to všechno je úplně v pohodě, ale ostatní jsou ti špatní, kteří to tu kazí.. :D Ty jsi asi vážně už dost starej na to, když si tyhle věci neuvědomuješ...

na příspěvěk reagoval cernakus

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak nejak ano. Ja to taky citim. Ale na rozdil od tebe, ja celou predKurtzman eru vstrebaval tak jak valila postupne a az na vyjimku prvotni faze STE, jsem nezazil, ze bych mel problem s prijetim dalsiho tv treku. Ale DIS me fakt hodne rozjebala, ze nemam chut ni potrebu, se k tomu nekdy vraceti. To je jedina vyjimka. Jak to bude treba za 10,20 let, kdo vi? Pisi o souc.stavu,kdy jsou uz 4 s. a me to stale nezajima, kdyz si vezmu o cem to je a to neznam u zadneho treku. Takze tak. Budu se soustrediti na to, co me v souc.treku zajimama a kazdemu necham to jeho. A vsichni budou spokojeni. Long live ST. 😁👌

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

To je právě ono. Ty věci zrají, my stárneme, a pohled i názory se mění, nebo se změnit mohou. I u mě to s TNG - VOY pomalu zrálo, až jsem nakonec dospěl do bodu, kdy jsem se na to už chtěl sám od sebe podívat a taky jsem si ty epizody mohl patřičně užít :) Sám jsem za to rád, protože mám zase fůru věcí na koukání a vstřebávání.
A mj přesně tohle je i důvod, proč si stojím za tím že za nějakých pár let spousta Trekkies stran současných Treků změní názor, tak jako se tomu dělo doposud u snad každého nového Treku a na ten současný hejt se bude stejně jako u TNG vzpomínat spíše jako na nějakou urban legend, než na něco, co se opravdu reálně dělo. Navíc budou jiné, nové Treky, vůči kterým se bude zvedat vlna nevole...

na příspěvěk reagoval PKD, cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Nepleť si, prosím, pojmy s dojmy - já o sobě v tom příspěvku zcela očividně nehovořil ;) A že ty mě nazýváš, nebo považuješ za dítě... No, to je vzhledem k tvému zdejšímu a oproti mě rozhodně "dospělejšímu" chování minimálně úsměvné, ale budiž ti to přáno. Jak jsem psal - k dětské radosti stačí opravdu málo.. :)

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD

Riker, to zaznělo právě v tom zmiňovaném díle PIC. Ovšem reálně by to měl být samozřejmě replikátor :-D 

Na vejšce jsem měl časté kulinářské debaty s Krišnovcem, který byl samozřejmě přísný vegan. A utkvělo mi v hlavě jeho moto: "Když ti správně a dobře okořením hovno, tak si pochutnáš". A má pravdu, opravdu dobrý kuchař dokáže udělat chutný pokrm i ze špatných ingrediencí. Samozřejmě, když máš kvalitní, správně uleželé maso, tak se udělá skoro samo. Ale to právě odlišuje kuchaře od "kuchařů" v TV obvykle vidíš jen ty "kuchaře". Ten pravý kulinářský poklad je většinou matka/babička z chudých poměrů. I já jsem spíše "kuchař" (tj. vařím dle názoru širšího okolí výborně, ovšem mé tajemství je právě v tom, že mi nevadí si připlatit za kvalitní suroviny).

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Dik, za osvetleni. Ja se dle onoho TNG dilu ale domnivam, ze to bylo kvuli tem vajcum, nez ze by Riker byl antikuchar. Koneckoncu, je pravda, ze kuchar je tak dobry, jako jeho ingredience. Na tom neco je. Zajimalo by me, kdo u Rikeru vetsinou vari. :) Jo tak Sisko je jasny. Kdyz se tomu kulinarskemu zpusobu zivota vyhnula jeho segra, tak aspon u nej, se tak nejak otec musi cititi, jako ze creolske jidlo nepadlo daleko od talire. 

na příspěvěk reagoval cernakus

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Je se na tom pitomym mobilu prehmatl. Chtel jsem napsati ENT. Nekdy se mi to blbe na ten dotykac klepe, heh. Nj. Mezi koncem STE (sorry:) a zac. STD je holt 12 let. Ovsem vyplnenych obcas zuzo fan projekty. Ha, starej. Ja koukam na ST 30 let a nekdy to vypada, jako 100:) S tim kdo by to tady cetl, jsi to vyhmatl. Ja chtel puv. napsati dodatek, ze co je mi po os.? Hl.,ze vi vocogo prijemce. A pokud by v ST zkratkach made in PKD tapal, at se klidne zepta. Me to neva. 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD

No na Enterprise ještě asi vařit neuměl, proto jsem to nepřipomínal, protože udělat vajíčka a ještě je zkazit, to je spíše známka antikuchaře. Nepente byla ta planeta, kde Rikera s Troi a jejich dcerou našel Picard a ta jeho banda. Byla to poměrně dlouhá scéna, tak se mi vryla do paměti. Myslím, že to byla 7 epizoda a dělal tam piču nebo jiné špageťácké jídlo.

V podstatě jen Sisko vařil pravidelně (a asi i dobře, podle předepsaných reakcí postav), páč pocházel z rodiny kuchařů.

na příspěvěk reagoval PKD

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD

Ty jo, ono to je od konce Opravdového star treku už fakt dlouhých 17 let. Si to člověk ani neuvědomí, dokud mu to někdo nepráskne takhle na přímo do ksichtu. No jsem starej a je to znát.

K těm Entům, asi proto se právě ty zkratky píší v kapitálkách, i když ve skutečnosti to nejsou akronymy, ale pouze zkratky slov, tj. lingvisticky správně by se měly psát pouze s jednou kapitálkou na začátku.

Jako nikdo ti hlavu neutrhne, když si to pojedeš ve svém. Jen se to zpětně bude lépe číst ostatním. Ovšem když se nad tím zamyslím, kdo by to tady četl. Díky jednomu chronickému grafomanovi a jednomu chronickému debilovi jsou diskuze pod Kurtreky tak rozsáhlé a tak o ničem, že je nebude číst toho času přítomných nikdo.

na příspěvěk reagoval PKD, Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Co se tyce toho kuchareni, Rikera na Nepente si nepamatuji, neb me PIC krom 1.dilu 2.s.nestal za opakovane shlednuti. Zato jsi mi tim Rikerem spise naopak pripomel, ze pripravoval (dle reakce os. krom Worfa, hnusna) Porokaska ci co vajicka.😁  Ale bavime se o tom, zda jednorazovka (v pr. SNW, tezko odhadnouti, ja bych zatim tipl, ze max. 1x/serii) ci regulerni potlach u Pikea. 

na příspěvěk reagoval cernakus

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Ajej, to jsem to schytal, hehe. No, ja uz jinej nebudu. :) Ja STE pouzivam uz 17 let, takze se toho asi jen tak hned nezbavim. Ja vim, ze jsou ty ofiko nazvy takove, i trekcore je ma, ale pisu to takto dlouho a mezi znamymi to kazdy vi. Ale je jasne, ze tady ne. No, zkusim to, ale nic neslibuji. Dul. je, ze to vi osoba, ktere to pisi. ;-) Ano, samoz. vim, ze od 3.s. to byla STE a pred tim jen Ent,, coz mi zni jak z LOTRa. :) 

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD

To záleží, jestli to byla jednorázovka, nebo to bude pravidelný motiv. On kuchařil i Kirk v Nexu a Riker na Nepente. Nicméně, pokud se budou vztahy a psýché řešit u oběda a ne v ordinaci teplého doktora nebo pracovně psychiatrické smrtky, tak s tím nebudu mít vůbec žádný problém.

Když tak zkus, jako fanoušek, používat oficiální zkratky seriálů. Tj. TOS, TAS, TNG, DS9, VOY, ENT, DIS( zde z důvodu pohrdání já osobně používám STD, asi jasno proč), PIC, LD a PRO. Já samozřejmě z kontextu vím, že pod STE myslíš Star Trek Enterprise, ale běžný čtenář to tušit nebude a pod STE mu nevyskočí na strejdovi G nic nápovědného. Navíc v případě ENT to vlastně je i špatně, protože první jednu, nebo dvě sezóny nebyl seriál uváděn pod názvem Star Trek: Enterprise, ale jen prostě Enterprise.

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Druhá epizoda za námi. Když jsem psal, že by mohli využít toho, že negerka je dobrá zpěvačka, nečekal jsem, že to udělají hned v druhé epizodě. Bylo to sice trochu dětinsky pojato, ale v rámci ST světa to je ještě v normě. Jinak opět velmi kvalitní díl, který by se v Opravdovém star treku neztratil. Dokonce i prvních 10 minut vztahovek a psychovek bylo sice poněkud delších, než jsme z Opravdového star treku zvyklí, ale nebulelo se, neřešili se žádné progresivistické sračky, a mělo to význam nejen pro rozvoj postavy Uhury, ale také pro pozdější zakomponování do hlavního děje.

Celkově tedy zábava. Jinak vztahy, chování postav, stavba děje, vše je opravdu nejblíže právě ENT. Pike nám zatím Archerovatí a to je dobře, Archera jsem měl hned jako druhého nejoblíbenějšího po Picardovi.

Nechci to zakřiknout, ale zatím je to na správné cestě.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

P. s. s těmi herci z STC. Já si zvykl docela rychle, ale pamatuji se, že např. eodeonovi moc nesedí (pokud se to již nezměnilo) ten Spock apod. Což se nedivím, ale já to mám jak jsem řekl, v poho. Jinak tam u těch komentů, kterých u STC nejsou zrovna tuny a vlastně jen já mám okomentované všechny díly, o které jsem si ostatně formelínovi napsal, včetně též STNV aka STPhase II (to jsem se teď  ´´nenápadně´´ pochlubil:) lidi moc nepíší o hercích, spíše o celkovém dojmu a tak. Když jsem to tehdá objevil na jutubku, byly už 3 díly a mě už u 1. silně poklesla čelist, páč když jsem byl odvařen z objevu díky známému STNV, tak STC to ještě překonal. Včetně toho závěrečného kulervoucího regulérního 100min. filmu, v podstatě. Ovšem, jak víme, STC je regulérní pokr. toho, kde TOS a TAS skončila, zatímco NVéčko jak já říkám, jede až do doby, kdy už byl STTMP a tady je vlastně alternativní éra, kdy TOS jede dál, jak by se filmy neděli, což mi vlastně vůbec nevadí.;-)

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Co se týče práv těch 1. sérií růz. treků (teď mám na mysli hl. ony 3 TNG, DS9 a STV, které se tzv. odehrávají ve stejné době +/-) tak jsem to měl před mnoha lety jako ty a řeknu že první 2 řady těch 3 treků, jsem tedy zrovna nevynášel do nebes. Jenže se to v posl. zhruba 10 letech obrátilo naruby, takže dnes již mohu s klidným srdcem prohlásiti, že když jdu do TNG DS9 či STV, v 99% sjíždím ty nejstarší první 2 série. Zkrátka to, co jsem když to u nás a tak růz. běželo v tv a já to nahodile nahrával, neměl moc v lásce, tak je to dnes naopak.;-) Takže nemám pak problém s tím, fláknouti (pro většinu lidí asi hrůze) např. Hotelu Royale plný počet. Přičemž, když jsem ho viděl před asi 27 lety po1., tak si docela dobře pamatuji, jak jsem u toho nadával jak špaček. A dnes? Stejně tak s další (pro mě už dávno lahůdkou) při 1.shlédnutí otřesnou hovadinou The Thaw z STV. To jsem hned 2.den zuřivě přemazal na vhs něčím jiným, jen aby to tam nebylo.;-) A za posl. roky jsem to viděl vícerokráte, než zbytek STV dohromady, heh. Asi tak.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Je to tak, STC je po technické a produkční stránce špička. Někomu co vím nesedí někteří herci, občas je "problém" se scénáři, ale celkově vzato dostali backeři i fanoušci TOSky to, co chtěli a mají rádi. Já sám vůči STC nemám takřka žádných námitek.. ;)

VOY je za mě fajn, aspoň zatím, co jsem zatím nakoukal. Dokonce ani nemám výhrad vůči první sérii, která si jinak nestojí zase tak dobře, ale mě se celkově líbila :) První série TNG byla zase hrůza, jakkoli se to stylově blížilo ke klasické TOSce, ale prostě mi to úplně nesedělo, asi jako tobě ten VOY. Ostatně i díky ne úplně skvělým dojmům z první série jsem si dal s TNG pauzu (nechtěl jsem to tlačit na sílu) a raději dal max. prostoru novým Trekům (DIS atd.).

Ale tak o tom to tak nějak je - každý má nějaké své favority a zrovna u Treku si člověk může celkem slušně vybírat, tím spíše v současné době a s tou aktuální politikou tvůrců. A je to tak dobře. Jeden nemusí prožívat a favorizovat úplně všechno.. :)

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

STC je continues, ne? Tak o tom žádná. Napřed velmi dobře přispěl k TOS Cawley a spol. a pak přišel jurodivý Mignogna a ten mě s tou jeho 200% TOS dosti rozsekal. Mě taky nikdy neohromoval např. STV, ale několikráte za rok se na kpt. Káťu kouknu a nikdy bych se toho nezbavil. Protože i tam jso věci, které stojí za to. Jen jich pro někoho není tolik, jako třeba v TNG, nebo tak.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Však, ono je to vážně docela dost chytré a jak se zatím zdá, tak se ta snaha vyplácí. Jen tak dál :)

Jinak já si Trek užívám tak nějak celkově, ostatně jako fanoušek si přeci nebudu házet klacky pod nohy, abych si to jakkoli znepříjemňoval... Mám své favority (taky ta TOSka, mj.), Treky co si "jenom" užívám a pak Treky, které mě sice neohromí tak jako jiné, ale přesto se na ně rád podívám a takřka vždycky jsem ve finále spokojený. Fan projekty jsou pak kapitola sama o sobě, ale velmi si cením i jich, hlavně pak zmiňovaného fan seriálu STC. To je pro mě coby TOS fana opravdu báječná věc, a asi pro spousty dalších TOS fanů zrovna tak. Ostatně to co vybrali na KickStarteru o něčem taky svědčí.. :))

na příspěvěk reagoval PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

O tom vůbec nepochybuji.. XD Ale tak víš jak - málo stačí k dětské radosti, tak ať se klidně baví ;))

na příspěvěk reagoval cyphercz

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Jinak to s tim sirsim rozpetim, ze si kazdy vybere to sve, to jsi napsal velmi trefne. Ja jsem zacal ST zpetne prehodnocovati az vlastne diky LD. Ty me naucily, ze neni vse takove, jako se na 1.pohled jevi. Ja si tak diky uzasnym fandum mohu uziti dalsi TOS pribehy, stejne jako profi treky z minulosti. Ale to se netyka jen fan TOSky. Dodnes tezce ujizdim napr. na ST Odyssey a ST Helena chronicles, coz jsou apendixy cas. se odehravajici po ST X, kde si vyborni(dle meho) autori berou to nej z STV a Nemesis a zasazuji to do sirsich souvislosti. No a zatim SNW mi splnilo to, co jsem od toho cekal. Jasne, ze dalsi dily nalovi vice ale ja proste neverim, ze by to slo do kytek jako jine projekty z Kurtzman ery. Jo ja vim, jak to mas s DSC apod. Ja to vidim takto. Coz ostatnw davmo vis. 😁

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Opet souhlas. Hehe, uz to zacina byti ohrane a jeste se tu dostaneme do reci, chicht. 😁👌🚀🛸

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD , PKD

To se ví, však mi si rozumíme, i když se někdy neshodneme. Kéž by bylo víc takových ;)

Jinak už zítra druhá epizoda, ty kráso, ten týden utekl skoro jak voda. Těším se fest.. !!!

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

cyphercz

Té Drummerové není vůbec podobná, leda tak účesem. Zřejmě ti přišla povědomá z Doktora Kdo (epizoda "Dobrý muž jde do války, kde hrála vojačku, co darovala nemluvněti Melody Pondové dečku se jménem, která z ní udělala River Song, protože lesní lidé neznají rybníky, ale jen řeky :-D 

jinak je to děsnej zjev (vizáží), ale na bezpečnostního důstojníka bude skvělá.

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Comic-Con Prague už o víkendu!

Comic-Con Prague už o víkendu!

11.04.2023

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Reklama

Reklama