Reklama

Reklama

Star Trek: Podivné nové světy

(seriál)
  • USA Star Trek: Strange New Worlds (více)
USA, (2022–2024), 28 h 4 min (Minutáž: 46–63 min)

Hrají:

Anson Mount, Ethan Peck, Christina Chong, Melissa Navia, Rebecca Romijn, Jess Bush, Celia Rose Gooding, Babs Olusanmokun, Bruce Horak, Dan Jeannotte (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Kapitán Pike, vědecký důstojník Spock a Jednička prozkoumávají nové světy v celé galaxii na palubě USS Enterprise. (SkyShowtime)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cernakus

Jsem hlavně fanoušek Treku a jeho myšlenek a poselství, což se o tobě, zcela očividně, říci nedá ;)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cernakus

Na tohle téma se už řeklo i napsalo mnohé. Frakes se o tom v souvislosti s DIS zmiňoval několikrát, pokud jde o nějaké nedávné připomenutí tehdejšího hejtu vůči TNG. O tričkách a peticích asi taky nevíš, což.. ? Zkus si zagooglit a doplnit si vzdělání. Třeba zjistíš, to co jiní dávno ví, a to že ten hejt dnes je vůči tomu v době TNG fakt ještě docela sranda.. ;)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Já si myslím, že si každý sám za sebe rozhodne, jaká TNG byla nebo nebyla, jaká je atd. Faktem je, že oproti TOSce byla TNG o dost více mainstreamová a tím pádem o moc méně provokativní, aby náhodou někoho neurazila. DIS takto omezená není, a je to jenom dobře :). Tvůrci mají konečně zase odvahu. Tím spíše, jak moc proti tomu konzervy brblají.. ;)

Jinak hezké shrnutí současného diváka, které není a ani nemůže být validní jak v případě TNG, tak i DIS. Hejt vůči TNG jsi nezažil a na tom seriálu jsi předpokládám vyrůstal, čili, zcela přirozeně, ho adoruješ a velebíš, v mnoha ohledech právem i neprávem, protože bez těch růžových brýlí té TNG přeci jen k té startrekové dokonalosti něco málo schází...

A stran DIS jsou aktuální výtky asi stejně tak validní a na místě, jako byli vůči každému novému Treku. Zcela jistě již nepovažuješ za validní argument, že DS9 není Trek jen proto, že se odehrává na stanici, nebo že VOY není Trek, protože je kapitánkou žena, nebo že ENT není pravý Trek, protože tam tvůrci ve velkém porušují kontinuitu předchozích Treků, nebo snad ano? To všechno jsou dobové výtky dobových Trekkies vůči tomu či onomu Treku... Je hezké že se k nim svým současným hejtem řadíš, ale upřímně se vsadím o co chceš, že za pár let si na tebe a tobě podobné nikdo nevzpomene, stejně jako si dnes drtivá většina nevzpomene na ty nesmyslné dobové hejty a hatery u TNG, DS9 a dalších Treků ;)

na příspěvěk reagoval cernakus, cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Dr_Virus12

Vážně nevíš o tom hejtu, který se na TNG ve své době snášel? A jak trekkies sepisovali petice pro ukončení natáčení? Nebo jak trekkies na cony nosily trička s anti-TNG texty a popisky? Proti tomu je ten současný hejt vůči DIS ještě poměrně úsměvná záležitost.. :)

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

cyphercz

tak on je hlavně woke buzna. Takže pro něho ty, normálními diváky, nenáviděné aspekty STD jsou naopak jediné, které vnímá a miluje.

na příspěvěk reagoval Jakkob

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jakkob

jak to můžeš vědět, ty ulhanej výkale? Vždyť jsi v té době nebyl ještě ani chtivou jiskrou v oku tvého fotra!

na příspěvěk reagoval Jakkob

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

TNG nikdy nebyl seriál pro citově labilní členy LGBT komunity, Discovery takovýmto seriálem je:) Hezky to sesumarizoval Khanos, většina lidí byla celkem ok s první řadou, na dvojku koukali hlavně kvůli Ansonu Mountovi, trojka velký sešup po všech stránkách a čtyřka opravdu už katastrofa, čili naprosto opačný vývoj od TNG, která měla příšernou první řadu, ve dvojce se to začlo pomalu lámat, no a trojka a čtyřka už mají ikonické epizody, které prakticky všichni fandové mívají ve svých TOP 10. Že tenhle prakticky zrcadlově odlišný vývoj nejsi schopný vidět jen dokazuje jak zaslepený fanboy a úplně mimo mísu hoch jsi:)

na příspěvěk reagoval cernakus, Jakkob

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Za sebe hlásím spokojenost. K první epizodě jsem měl ještě nějaké menší výhrady, ale druhá se mi už líbila celkem dost. A zatímco první epizodu jsem sledoval spíš jako pasivní divák, od druhé epizody se teprve těším na pokračování.

Co se zdejší diskuze na téma Discovery týče, Star Trek má zaběhlé paralely, jak to s novinkami obvykle chodí. Zejména vzhledem ke své jedinečné komunitě, která, a snad mi Trekkies odpustí, se někdy chová jako sekta, spíš než fandom. Prosím, neberte to jako útok.

Enterprise byla svého času zatracovaným seriálem a dneska už víceméně nikomu nevadí. Jsou tu ale jisté rozdíly, Enterprise přišla na konci období, kdy byl trek neustále zastoupen v televizi a to nepřetržitě od roku 1987, po značné období dokonce dvěma souběžnými seriály. Docela si tu dobu pamatuji, v té době jsem byl poměrně hodně zažraným fanouškem (jak by i jistá osoba zde mohla potvrdit, ale nebudu jmenovat), ale tu celkovou únavu trekem jsem pozoroval i ve fandomu.

Discovery oproti tomu přišla po deseti letech od posledního seriálu, takže její vstupní podmínky byly v některých ohledech lepší. Abramsovi filmové treky vytvořily v komunitě nový hlad a Discovery jej měla zahnat. Prvotní odpor nebyl tak masivní a Discovery vplula celkem hladce na scénu. Pamatuji si, že první řada seriálu se mi docela líbila, neskákal jsem nadšením, ale dalo se to. Jenže zde se podle mého názoru trochu líší vstup Discovery a právě například Enterprise. Průběh. Zatímco Enterprise si časem spíš fanoušky získávala, Discovery je naopak ztrácela. Osobně se domnívám, že i když zde byla silně protlačována WOKE stránka, hlavní důvod nezájmu byly poměrně nezáživné charaktery, slabé příběhy a mně jako fanouškovi hodně vadilo to, co jsem vnímal (a stále vnímám) jako neúctu k lóru.

Takže k otázce, jestli v budoucnu odpor vůči Discovery bude menší si myslím, že skutečně bude, ale spíše z důvodu  velmi vlažného zájmu, spíš než tím, že by ho diváci vzali nějak na milost.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

cyphercz

Jo jasně, tak vesmírné bitvy v drtivé většině St nedávají moc smysl. Celý ten koncept stojí na hliněných nohou. Ale přesto je hezké vidět nějakou tu snahu.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

SeTTi

za mě hodně slabý souboj, děsně vyspělá civilizace a nemá něco učinějšího čím by zasáhla manévrující Enterprise? Jen ta pomalounká torpéda? Jinak tedy celkem fajn epizoda, akorát ten souboj zívačka a CGI emzák opravdu příšerný, jak z laciné videohry

na příspěvěk reagoval PKD, SeTTi

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

ó bože, zase Jákkobovy fantasmagorie o tom, jak DIS budou lidé za 10 let zbožňovat:)))) Na ten odpad se brzy po odvysílání zapomene a znovu se na něj budou koukat možná tak citově labilní členové LGBT, nikdo jiný:)

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

SeTTi

Tak v Pikrdovi, zvláště ve 2.s. nepředvedli prakticky nic. Natožpak tragédii.;-) Tam to vyřešili šalamounsky.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Takhle má vypadat souboj lodí ve ST a ne ta tragédie, kterou předvádějí v PIC a DIS.

na příspěvěk reagoval PKD, cyphercz

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

To je dobre vedeti. Tak jasne, pripomel jsi mi, ze jsem si jiz pred nejakou dobou vsiml, jakou barvu nehtu ma puv.Una,tehdy jeste bezejmena. Ale ta zlatava barva v SNW mi prisla na oci az pozdeji. I kdyz uz diky fotkam. :) Co se tyce interieru, mustek v DSC verzi me fascinoval jiz davno a je naprosto super, jak ho pro potreby SNW jeste vice priblizili TOS, coz jako maniak do klasickych ST vizualu kvituji tezce s povdekem. Ale musim se priznati, ze totalne slintam z osetrovny a konferencni mistnosti. Nemuzu se dockati dilu ktere budou (doufam) hodne tam. To se mi nikdy v predeslich ST inkarnacich nestalo. Strojovna me zacina konecne tez zajimati, ale zatim je z tech nekolika malo zaberu, pro me ponekud neprehledna. Byt to promo ke 3.dilu,zase pomohlo. Uz aby byl nejaky ten tech. manual ci ilustrovana prirucka, nebo pruvodce. Ale to si holt budu museti nejaky ten rok pockat. Stejne jako na poradny book k LD. 

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD , PKD

Možná se budeš divit, ale já si toho všiml :) Možná proto, že Una měla celkem výrazný lak na nehty už v Kleci, tak si toho tak nějak všímám i zde, jestli to má stejně tak.. ;)

A jinak celkově je ten Enterprise natáčecí set fascinující, to se musí nechat! Od DIS ušli tvůrci o další kus cesty dále a teda vypiplali to do ještě větší dokonalosti :O Radost pohledět, jen co je pravda :)

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Nj, ale ty jsi to vzal až moc doslova, hehe. To se jen tak říká.:))) Já vím, že to víš. Navíc, na vyškrábání očí jsou vhodnější ženštiny, když mají dlouhé nehty. Pokud bych pokr. v tom rozebírání mého mini vstupu doslova.;-) Jo mimochodem, taková blbůstka a detail, ale týká se to jak SNW, tak té mé pozn. o nehtech, všiml jsi si jakou barvu mají pěstěné nehty Uny? Já ano.;)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Mýlit se je lidské a docela normální, ale tady bych si vzhledem k povaze a přístupu agresora opravdu moc starostí nedělal, min. do doby, než by se rozhodl zajet na nějaký con, kde bychom se mohli případně vidět a ty oči si fakt vyškrábat XD Ale to fakt myslím nehrozí…

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ja vim, ale napsati jsem to musel. Dle meho, je to docela trefne. Lec, mohu se prirozene myliti. :) 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Zrovna tady v tom konkrétním případě si opravdu nemyslím, že by to zašlo až takhle daleko ;)

na příspěvěk reagoval PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cernakus

Zase tak moc bych si na tvém místě nefandil. Ono ne každý má za potřebu jít skrze ten tvůj rozkazovačný diktát do přímého konfliktu, když sami moc dobře vidí, jaký to má následek. Ve skutečnosti s tebou nemusí spousta lidí souhlasit, ale pro svůj vlastní klid si to nechají, zcela logicky, pro sebe.

Mě oproti tobě nevadí jiné názory, a jsem s nimi zadobře. Proč by taky ne? Ty s tím očividně problém máš, a dáváš za to dotyčným pokouřit, třebaže velice ubohými a na fanouška Star Treku pochybnými způsoby. 

Máš snad jinak pocit, že já či Eodeon své odpůrce urážíme a ponižujeme, jako ty? Nemyslím si. Protože nejsem vidláci a ten Trek nám na rozdíl od tebe něco dal. Třeba to, že jiný názor a jeho autora automaticky nedehonestujeme a to jen proto, že to není v souladu s tím, co si myslíme. Pro tebe je to naopak samozřejmost. Nevěřím že bys byl schopný normálně a bez předsudků diskutovat s někým, kdo si současné Treky užívá a není vidlákem. To prostě, zcela očividně, není v tvých skromných možnostech…

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Hele, nezda se ti to fakt uz pres caru? Ja to tak zase nesleduji, ale zda se mi, ze cira nenavist k nicemu nevede. 

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ne ty tupá buzno, ne ostatní, Jen ty a eodeon. Se zbytkem ansáblu nemám problém a ostatní zcela očividně taky ne. Jen vy dva ode mně a i jiných lidí dostáváte sodu. Protože si ji zasloužíte. Nebejt tu vy dva, diskuze by byla kultivovaná, klidnější a hlavně výrazně méně objemná. Nebo se ti snad zdá, že s uživatelem PKD jednám stejně jako s odpadem tvého formátu?! Přitom v mnoha ohledech jste si dost podobní. jenže on se nechová jako trolící debil. Nejspíše proto, že to debil není.

na příspěvěk reagoval PKD, Jakkob

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Comic-Con Prague už o víkendu!

Comic-Con Prague už o víkendu!

11.04.2023

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Reklama

Reklama