Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si asi po 10 letech zopakoval Spielbergovu variaci na dobrodružství Petera Pana a musím uznat, že zub času se na filmu dost podepsal. Pořád má ještě něco do sebe ale na druhou stranu je až moc dětinská a doslova přetéká moralizováním. Dnes bych tomu dal tak 3* ale z nostalgie tam přihodím i tu čtvrtou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tato Spielbergova taškařice je spolehlivým testem, nakolik jste infantilní: Odpad - zřejmě jste byli naklonováni a do života vstoupili jako třicátníci; * - pravděpodobně jste se narodili lidské matce, ale na své dětství už jste ve víru všedních starostí a povinností dokonale zapomněli; ** - jistě jste se narodili lidské matce, na dětství si ještě občas vzpomenete, což vás nijak nelimituje v racionálním uvažování; *** - jste infantilní, ovšem před okolím to většinou dokážete zamaskovat; **** - jsi dítě, mazej se vyčurat, vyčisti si zuby a přines žákajdu ke kontrole; ***** - blázen, blázen, hoďte na něj síť! V dětství se mi Hook docela líbil, nadšená jsem z něj však nebyla. Pár zahlédnutých minut v minulém týdnu mi přišlo otravně uječených... šlehnu sem teda kompromisní průměr a do Země Nezemě se nehodlám vrátit, dokud nebudu úplně senilní babka. 50% ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Jedna z najobľúbenejších rozprávok môjho detstva. Aj dnes si Hooka pozriem veľmi rád. Mnoho ľudí tento film kritizuje, vraj je to najslabší Spielbergov film. Ja tvrdím, že je to výborná rozprávka. Pridajte výborné herecké výkony a vizuálnu stránku a dostanete film, ktorý si vychutnáte, ale nesmiete ho brať úplne vážne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tvurci si urcite zaslouzi pochvalu za docela dobrej pribeh vychazejici z Petra Pana a za perfektni vizualni stranku. Problem je, ze Pan se rozjede az po prisernejch 100 minutach, behem kterejch se nic moc dulezityho nedeje a vsichni tu jen tak saskujou. No a tu zaverecnou pulhodinu to uz dojem zas tak moc nevylepsi. Fakt nechapu, proc film nemoh mit standartnich 100 minut, tohle je tezce prestrelena delka. Nicmene filmu nejvic pomahaj herci. Roberts je perfektne roztomila a Williams to zvlada taky s prehledem, hlavne dokud neni namaskovanej jak Peter Pan, pak v zelenym oblecku a s rozcuchanym harem vypada trosku jak pedofil na lovu. Ale mym favoritem je skoro k nezponani nalicenej a naprosto fantastickej Hoffman. Celkove docela slusna zabava, ale ta delka je fakt smrtici, takze jen lepsi 3*. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení, ani Stevenova režijní genialita bohužel nedokážou přebít prostý scénář a infantilní povahu filmu. Petra Pana jsem nikdy zvlášť nemusel, protože nejsem zastánce dětských rebelantských gangů a to dokonce ani když jsou v právu. Hook proto pro mě zůstává jedním z nejhorších filmů z dílny Spielberga. Podle mého názoru by se měl držet akčních sci-fi, které mu jdou asi jako nikomu jinému na světě. 60% ()

Galerie (96)

Zajímavosti (30)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama