Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, jak málo zaostává druhý díl za prvním. Na pokles jsem byl připravený. O to víc mě překvapilo, že nebyl zas tak znatelný. Příběh se příjemně rozvinul a Stallone zahrál hloupého burana, který se "náhodou" dostal ke štěstí, skvěle. Vadil mi přes míru přidaný patos (scénu, kdy za Rockym běží dav čítající stovku dětí, jsem nepochopil), ale jinak jde o překvapivě dobrou podívanou. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rocky je stále Rocky, ale jednotke sa akosi nedokáže vyrovnať. Prvá čás holt navždy zostane tým pravým, kultovým zážitkom každého športovo-filmového nadšenca. Začiatočná hodinka bola len prachprostou predohrou a až potom sa všetky lákadlá začali pomalinky objavovať na scéne. Pochopiteľne, od Rockyho tréningu až po záverečný súboj je to už za plných päť, ale všetko čo tomu predchádza nemožno považovať za nič viac než iba obyčajný priemer. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Dvojka je pro mne paradoxně mnohem lepší než jednička. Moc se mi líbil příběh, kterak Rockymu sláva stoupne do hlavy, kupuje si kdejakou zbytečnost, aby pak zjistil, že není reklamním typem (alespoň v té době ne) a že sehnat práci bez maturity není žádný med. Maká proto na jatkách, neb doma potřebují každou korunu. Nakonec je pro něj vysvobozením výzva namyšleného Apolla, který chce odvetu... Škoda nudné vycpávky v podobě Adrianiného kómatu a trochu nezvládnutého závěrečného souboje. To, jak má vždy jeden z nich ruce u pasu, druhý ho zasype zdrcujícími ranami a pak se vystřídají, moc uvěřitelně nevypadá. Stejně jako "dramatický" závěr, kdy se oba svalí na zem a my čekáme, kdo se zvedne první... Celkově však určitě palce nahoru... 80% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Spíš mezi 3* a 4*. Vzhledem k tomu, že tento díl Sly nejen napsal, ale i zrežíroval, jsem byl docela zvědav. Opět platí, že druhá polovina filmu je výraznější, ale dvojka má pořád co říct, tedy hlavně na konci sedmdesátek měla. Nedokážu se ovšem zbavit dojmu, že v mnoha aspektech kopíruje slavnou jedničku, přestože u návaznosti na původní příběh není, co bych výrazně namítal. Možná jen tomu nerozumím. Jen se bojím, že lepší to už nebude. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je přecejen hlavně zpočátku zcela jiný. Prostředí Philadelphie již není vykresleno tak chmurně jako v prvním díle. Naproti tomu Rocky neprožívá nejštastnější období, takže je vlastně nucen se vrátit zpět do ringu (a pak ještě hodněkrát :D "Balboa musí být v dobré formě, aby vydržel takový výprask" .... Vlastně je celá Rockyho taktika postavená na tom že schytá za život asi milion ran do hlavy. 80% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (65)

  • V scéne, kde Rocky (Sylvester Stallone) natáča reklamu na parfém Beast, je na jednej zo stoličiek v pozadí napísané Joe Spinell, je to herec, ktorý hral Tonyho Gazza v prvom filme a takisto aj v tomto filme. (Pat.Ko)
  • V jedné z původních verzí scénáře se měl závěrečný souboj odehrát v Koloseu. (ArsenalEagle)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama