Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"On mi doporučil, abych už neboxoval a já jsem si doporučil, že budu." Odveta Rockyho s Creedem se mi líbila, ale to, co tomu předcházelo, mě nedonutilo oprášit boxerský rukavice. Rockyho finanční negramotnost sice byla roztomilá, stejně tak shánění intelektuálskýho zaměstnání, ale já jsem prostě celou dobu jenom čekal na to, až Rocky pochopí, že slovo NEMŮŽU neexistuje. A pak už přišel očekávanej trénink, motivace, běhání, hymna, porod, box a pro mě poměrně dost zábavy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je přecejen hlavně zpočátku zcela jiný. Prostředí Philadelphie již není vykresleno tak chmurně jako v prvním díle. Naproti tomu Rocky neprožívá nejštastnější období, takže je vlastně nucen se vrátit zpět do ringu (a pak ještě hodněkrát :D "Balboa musí být v dobré formě, aby vydržel takový výprask" .... Vlastně je celá Rockyho taktika postavená na tom že schytá za život asi milion ran do hlavy. 80% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Když děláte dvakrát stejnou věc, nemusí se vám povést stejná věc. V jedničce fungovalo všechno, od základních lidských emocí až po motivační boxerskou formuli s odzbrojujícím zakončením, ve dvojce už baštíme víceméně pouze nostalgii, hlavní postavy, které se snaží být ještě sympatičtější, a závěrečný fight, kterému Sly dodal opravdu kvalitní náboj. Pořád se jedná o žánrovou klasiku, ale nebýt jedničky, těžko by italský hřebec posbíral tolik věrných fanoušků, ať už z řad obyčejných diváků či filmové kritiky... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sylvester Stallone | Hudba: Bill Conti | Produkcia: Robert Chartoff, Irwin Winkler | Distribúcia: United Artists | Rozpočet: 7miliónov $ | Tržby: 200,182,160 $ || Dnes už netradičná forma pokračovania, keď sa všetko kopíruje z úspešného predchodcu. Dnes by to už u filmov nefungovalo, maximálne u animákov, tam si to tvorcovia môžu dovoliť. Rocky 2 neurazí, ale ani neprekvapí. Sly ešte nebol na vrcholu svojej scenáristickej kariéri, a to je tu cítiť z každej symetrickej scény. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po ťažko rozbiehajúcej sa jednotke je tu dvojka, ktorá sa rozbieha trochu rýchlejšie. Stalloneho réžia sa mi ľúbi trošku viac, dialógy majú šťavu a celé je to skratka viac akčnejšie, štýlovejšie, vtipnejšie, svižnejšie ako prvý diel. No prvý diel je aj tak o chlp lepší. Konečne sa rozbieha boxerská séria Rocky. Soundtrack opäť super. Obľúbený soundtrack: Redemption, Conquest, Overture. 90% - 5* ()

Galerie (90)

Zajímavosti (65)

  • Obyvatelia Philadelphie sledovali trať, ktorú Rocky (Sylvester Stallone) mestom zabehol počas jeho tréningového behu aj spolu so všetkými deťmi, ktoré sa k nemu pridali. Ak by išiel behať touto traťou skutočne až zo svojho domu v South Philly na vrchol schodov Múzea umenia, zabehol by približne 30,2 míľ za jeden deň – o 4 míle viac ako maratón. (Pat.Ko)
  • Rocky (Sylvester Stallone) kupuje stejné auto, jaké si jeho herecký představitel skutečně koupil v černé a zlaté barvě. Jedná se o Pontiac Trans Am. (HenryLuner)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama