Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak druhej dil presne navazuje tam, kde prvni skoncil, pricemz jeste zopakne zaver zapasu z minula, takze by se mohlo zdat, ze to je proste navazani na puvodni dej a rozvinuti osudu jednotlivejch postav. Coz sice jo, ale vicemene to je podruhy to samy a drobet hur, jelikoz uz to je proste podruhy a nektery herci uz do toho tolik nedavaj. Na druhou stranu se dost zlepsily zapasy (teda ten jeden), uz to vetsinou vypada, ze rana fakt dopadla, navic solidne ozvuceny a vsude caka pot, sliny a sem tam krev. Na jednicku to sice ani omylem nema, ale ze by to bylo nak vyrazne horsi se rict neda, takze slabsich 5*. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +jakmile zazní hudba je to výborné, má to grády, opět velké finále -slabší a o něco nudnější pokračování, většina děje je bez hudby/// Rocky díky soboji s Apollo Creedem, získal jednak mírnou polularitu, ale hlavně jistej finanční obnos, který ho vytáhl nejen z nejhoršího, ale dokonce mu dovolil trošku si užívat života. Jenže nic netrvá věčně a tak i když si vzal Adrian a čeká s ní potomka, tak se stejně musí nějak uživit. Takže se snaží najít kdejakou práci. I když Rocky na dráhu boxera nepomýšlí (hlavně kvůli rodině), v té době Apollo už chystá odvetu. A tak se Rocky chytá své další šance, i když mu to bude ještě chvíli trvat. A to především kvůli rodiným problémům. No nevím do jaké míri to tehdy divákům přišlo zájímavé, ale dnes bych to považoval za tu nejslabší část druhého díli. Celkově cesta do finále je hodně dlouhá, snad i díky stopáži. Takže sem tam narazíte na nějaké to prázdné místo. Přezevšechno však finále stojí za to. Opět je nervydrásající, reálný a akční. Sem zvědavej na trojku./// Celkem 70%/// ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Když děláte dvakrát stejnou věc, nemusí se vám povést stejná věc. V jedničce fungovalo všechno, od základních lidských emocí až po motivační boxerskou formuli s odzbrojujícím zakončením, ve dvojce už baštíme víceméně pouze nostalgii, hlavní postavy, které se snaží být ještě sympatičtější, a závěrečný fight, kterému Sly dodal opravdu kvalitní náboj. Pořád se jedná o žánrovou klasiku, ale nebýt jedničky, těžko by italský hřebec posbíral tolik věrných fanoušků, ať už z řad obyčejných diváků či filmové kritiky... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stallone podruhé vstupuje do ringu za oslavných chorálů a se svou nevysokou postavou si hraje na boxera, který budí respekt. Nejsem sice odborník, ale box si představuji jinak a choreografie s absencí krytů a pravděpodobných direktů je myslím ve filmu o boxu opravdu citelnou slabinou. Je mně pak zcela jedno zda si Rocky vybojuje svůj další boj v ringu nebo mimo něj, když už předem vím jak to celé dopadne a dokážu to odvyprávět jak se to bude celé vyvíjet aniž bych viděl jediné políčko z filmu. Nudí to děsně a co hůř je to i blbé. Děkuji - nechci. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Druhý díl moc nezaostává za svým starším bráškou, je udělaný opět podle té šablony, díky které se tak jednička proslavila. Režijní, scénáristická a dějová část je oproti jedničce sice trošku slabší, ale to vůbec nevadí, jelikož se na to i tak dobře kouká. Na Rockyho s Mickym je znovu radost pohledět. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (65)

  • Pôvodne mala byť Adrian (Talia Shire) na finálovom zápase. Keďže však Talia Shire v tom čase pracovala na inom filme, dej sa zmenil tak, aby zostala doma a sledovala zápas v televízii. Scény, keď Adrian sledovala zápas v televízii, boli natočené a potom niekoľko mesiacov po natáčaní zostrihané do filmu. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama