Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

kingik 

všechny recenze uživatele

Stallone podruhé vstupuje do ringu za oslavných chorálů a se svou nevysokou postavou si hraje na boxera, který budí respekt. Nejsem sice odborník, ale box si představuji jinak a choreografie s absencí krytů a pravděpodobných direktů je myslím ve filmu o boxu opravdu citelnou slabinou. Je mně pak zcela jedno zda si Rocky vybojuje svůj další boj v ringu nebo mimo něj, když už předem vím jak to celé dopadne a dokážu to odvyprávět jak se to bude celé vyvíjet aniž bych viděl jediné políčko z filmu. Nudí to děsně a co hůř je to i blbé. Děkuji - nechci. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Když děláte dvakrát stejnou věc, nemusí se vám povést stejná věc. V jedničce fungovalo všechno, od základních lidských emocí až po motivační boxerskou formuli s odzbrojujícím zakončením, ve dvojce už baštíme víceméně pouze nostalgii, hlavní postavy, které se snaží být ještě sympatičtější, a závěrečný fight, kterému Sly dodal opravdu kvalitní náboj. Pořád se jedná o žánrovou klasiku, ale nebýt jedničky, těžko by italský hřebec posbíral tolik věrných fanoušků, ať už z řad obyčejných diváků či filmové kritiky... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak druhej dil presne navazuje tam, kde prvni skoncil, pricemz jeste zopakne zaver zapasu z minula, takze by se mohlo zdat, ze to je proste navazani na puvodni dej a rozvinuti osudu jednotlivejch postav. Coz sice jo, ale vicemene to je podruhy to samy a drobet hur, jelikoz uz to je proste podruhy a nektery herci uz do toho tolik nedavaj. Na druhou stranu se dost zlepsily zapasy (teda ten jeden), uz to vetsinou vypada, ze rana fakt dopadla, navic solidne ozvuceny a vsude caka pot, sliny a sem tam krev. Na jednicku to sice ani omylem nema, ale ze by to bylo nak vyrazne horsi se rict neda, takze slabsich 5*. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Sinusoida úspěchu se opakuje, akorát že tentokrát začíná na vrcholu, aby spadnul na dno a z něj se vybojoval opět na vrchol. Bohudík se opakuje i Sylvestrův výkon z prvního dílu, ale scénáristicky je úrovňově někde jinde, děj pokulhává s náhlými údalostmi jako svatba či dítě a místy se člověk opravdu nudí. 60% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Dvojka je pro mne paradoxně mnohem lepší než jednička. Moc se mi líbil příběh, kterak Rockymu sláva stoupne do hlavy, kupuje si kdejakou zbytečnost, aby pak zjistil, že není reklamním typem (alespoň v té době ne) a že sehnat práci bez maturity není žádný med. Maká proto na jatkách, neb doma potřebují každou korunu. Nakonec je pro něj vysvobozením výzva namyšleného Apolla, který chce odvetu... Škoda nudné vycpávky v podobě Adrianiného kómatu a trochu nezvládnutého závěrečného souboje. To, jak má vždy jeden z nich ruce u pasu, druhý ho zasype zdrcujícími ranami a pak se vystřídají, moc uvěřitelně nevypadá. Stejně jako "dramatický" závěr, kdy se oba svalí na zem a my čekáme, kdo se zvedne první... Celkově však určitě palce nahoru... 80% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (65)

  • Na začátku filmu, po prvním zápase, má Rocky (Sylvester Stallone) zavázané pravé oko. Když ho jeho trenér (Burgess Meredith) uhodí, je to opět do pravé tváře, aby tak dokázal, že Rocky špatně vidí. U závěrečného zápasu však hlasatel tvrdí, že si Rocky zranil levé oko, nikoli pravé. (Geriel)
  • Keď Rocky (Sylvester Stallone) zapne korytnačkám televízor, Brent Mussberger hovorí o Baranoch a ich futbalistovi Frankovi Corralovi. Dej filmu má časovú líniu od polovice až do konca roku 1976, Frank Corral za tím v roku 1976 nehral, až v roku 1978 za tím nastúpil. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama