Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pokračuje. V podstatě podobné jedničce, vynikající film, kde konec všichni vytuší, ale dobré zápletky, celkově velmi solidní. Výborné jsou Rockyho tréninky a jeho vzestup. Dobře vystižena nechuť trénovat na žádost manželky - trenér chce, Adriana ne a Rocky neví komu se zavděčit... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí Rockyho 2 jsem teprve plně začala rozpoznávat a chápat jeho kultovní status. Akcí i hláškami nabušené pokračování. Namakaný Sylvester Stallone coby charakterní "Italský hřebec" se svou typickou sebekritikou a "Rockyovským" humorem (scéna při natáčení reklamy a předčítání textu mě odrovnala:) A samozřejmě tradiční Rockyho trénink za doprovodu slavné melodie Billa Contiho. Carla Weatherse jsem vždy měla zapamatovaného jako Dillona z Predátora. Nyní v něm už však budu vidět také drsného šampiona Apollo Creeda. "Rocky, máte poškozený mozek?" - "Já ho nevidím", "Můžete mi nejdřív spravit oko?" - "Jak se cítíte?" - "Nikdy jsem se necítil tak dobře." ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Druhý díl moc nezaostává za svým starším bráškou, je udělaný opět podle té šablony, díky které se tak jednička proslavila. Režijní, scénáristická a dějová část je oproti jedničce sice trošku slabší, ale to vůbec nevadí, jelikož se na to i tak dobře kouká. Na Rockyho s Mickym je znovu radost pohledět. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ve své milované Philadelphii se už neživí coby lamač kostí ve službách pochybných vymahačů dluhů, už neboxuje v podprůměrných zápasech, plaché prodavačce Adrianě se už nedvoří, protože spolu zakládají rodinu. Tehdy životní příležitost chytil za pačesy, nyní pohádka o jednom americkém snu pokračuje. Apollo Creed chce dokázat, že je pravý šampion, žádá odvetu, populární Rocky přijímá. Krapet jeho nekňubectví už možná mnohým bude vadit, jeho dobromyslná kreace prostého pasáčka vepřů slavila úspěch v sérii ještě několikrát. Nostalgicky ale dokážeme přivřít oči. I když někdy až moc. Sly (napsal si znovu scénář a tentokrát sedl i na režisérské křeslo) chtěl zopakovat famózní zářez z jedničky, znovu je nádherně přímočarý, a možná to je jeho největší síla. Rád dám znovu (ač hodně dietní) čtyři hvězdy. Ale bacha, vrchol (v podobě čtyřky) teprve přijde!! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Druhý díl očividně těží z úspěchu jedničky. Je to poznat i na vyprávěcím stylu, který prakticky opisuje to, co už jednou fungovalo. Takže je vám vlastně po chvíli jasné, o co v tomhle dílu půjde a jak skončí. Nejvíc mi ale pil krev Stallonův způsob, jakým Rockyho zahrál. Protože ta postava na mě působila, jako by jí Apollo v závěru jedničky vymlátil půl mozku z hlavy a udělal z něj úplného retarda. Tentokrát je to jen a pouze dobrý film, což ale taky není nejhorší. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (65)

  • V jedné z prvních verzí scénáře jsme se ve flashbacku měli dozvědět Rockyho (Sylvester Stallone) skutečné křestní jméno - Robert. (Karlos80)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o sedmý nejvýdělečnější film o boxu, desáté nejvýdělečnější sportovní drama, čtvrtý nejvýdělečnější film v sérii a konečně 630. nejvýdělečnější snímek vůbec se zohledněním inflace. (chelseaman22)
  • Keď sú Rocky (Sylvester Stallone) a Adrian (Talia Shire) v posteli a Adrian počúva, ako Rocky číta nahlas, kniha, ktorú drží, je „Reilly's Luck“ od Louisa L'Amoura, ale to, čo hovorí, je riadok z knihy „Robber's Roost“ od Zanea Greya. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama