Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Přepychovej thriller o mrazivým psychopatovi, kterej byl v sedmdesátých letech nejhledanějším mužem Interpolu, nemůžu hodnotit jinak, než potleskem s rukama nad hlavou. Vzhled, dojem a hudba hippie éry byl dokonale vytvořenej, zrovna tak herectví od hlavní po vedlejší postavy bylo skvělý. Bat'ůžkáři přijížděli do vítaného ráje, ale Had byl připravenej kousnout. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv mám rád tyhle retro dobovky,Serpent mě i přes poměrně atraktivní téma ani zdaleka nevtáhl tak jak bych čekal.Přitom zpracování,ač často smrdí studiem,je slušné a Tahar Rahim v hlavní roli výborný.Bohužel ale celému vyprávění chybí větší náboj a i když je tu ohromný potenciál,daří se ho plnit sotva z poloviny.Moc tomu nepomáhá ani neustálé skákání v čase.Sem tam nějaký flashback nevadí,ale když se tohle opakuje desetkrát v rámci epizody,je to lehce únavné a to i přesto,že to není nijak nepřehledné.Těsně po shlédnutí věřím,že story Charlese Sobhraje by víc slušel erkový celovečerák...60% ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám rád životopisné příběhy o sériových vrazích, tak se přiznám, že jsem chtěl své sledování tohoto miniseriálu přerušit již po druhém díle. Protože mi hlavní protagonisté tohoto představení byli silně nesympatičtí a dívat se jak se jakási vybledlá slepice z nějakého kanadského venkova zabouchne do slizkého zakomplexovaného míšence, který má na vodítku jakéhosi otroka z indické džungle fakt nebavilo. A taktéž způsob, kterým oblbovali své oběti mi připadal amatérský a popravdě řečeno něco podobného jsme mohli vidět v našich končinách, když to provozovali v devadesátých letech slečny, kterým se říkalo „holky rohypnolky". Ale nakonec jsem to ustál a dokoukal jsem to dokonce a musím přiznat, že se mi to vcelku i líbilo a to hlavně proto, že jsem nedokázal pochopit, jak jim to mohlo tak dlouho procházet a taktéž jsem nepochopil, že se o to místní úřady vůbec nezajímali. V Thajsku se totiž zajímají zejména o obchod s drogami, ale nějací zavraždění turisté jsou pro ně druhořadým zbožím. Naštěstí se tohoto případu náhodně chytil jeden úředníček na nizozemské ambasádě a jelikož neměl zkušenosti s policejním vyšetřováním a dalšími postupy spojených s touto prací, tak to bylo vcelku zábavné a netradiční pojetí než známe z jiných příběhů o sériových vrazích. Ona, kdyby se do tohoto případu pustila policie o trošku dřív, tak by už byl ptáček dávno v kleci, protože takových stop a hloupých přehmatů, co udělali při svých vražedných dobrodružstvích se jen tak nevidí a zajisté by si páni policajti smlsli na čestvě zanechaných stopách, kteří tito hlupáci zanechali. Dalším plusem ztvárnění tohoto příběhu byla exotická a poměrně nezvyklá krajina ve které se tato story odehrávala a pro mě také slizkost hlavních představitelů se kterými jsem neměl ani ty nejmenší sympatie, přesně jak říkali v průběhu jednoho dílu„ Oni si snad hrajou na Bonnie a Clydea", tak to přesně vystihovalo tuto dvojku hloupých vrahů bez emocí a zbytku zdravého rozumu v hlavě. A další úsměvná část tohoto nešťastného příběhu je asi v tom, když vám někdo nutí nápoj a vy jste chlap a on je taky chlap, tak normální člověk v tom cejtí nějakou levárnu, ale naše oběti néé. Ti to krásně vybumbali a pak zvraceli a zvraceli a zvraceli a šli s tím dotyčným ještě do pokoje. No nic, nebudu dál psát nesmyslné chování některých jedinců, protože bych náhodou ještě napsal spoiler a to vážně nechci. Ale pro budoucí diváky doporučuji, ať to dokoukají celé, protože zas tak špatný to nebylo, jak to ze začátku vypadalo a proto dávám něco přes 70%. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč musel vzniknout seriál o tak odpudivé existenci, jen se mu tím zase zajistila větší proslulost (osobně bych dal přednost tomu, kdyby bylo jméno Charles Sobhraj zapomenuto). Celé je to navíc zpracováno krajně úmorně a lacině, nebavilo mě to (jako drtivá většina životopisné produkce) a podruhé bych se tomu obloukem vyhnul. Na Jennu Coleman se dalo koukat, ale jinak mi to přišlo v podstatě jako naprostá ztráta času a potvrzení mého dojmu, že Netflix je veskrze zbytečná sračka, kterou lze s ledovým klidem ignorovat. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Slizký had vraždící v řadách hipíků/hipsterů a zlaté mládeže, která hledá osvícení v jihovýchodní Asii a v drogách. Působivě zajímavý film o mysteriózním psychopatovi, co vylhal vzdušný zámek lží, v kterém nechal všechny včetně svých bližních žít. Prvotřídní manipulátor. Stále netuším, proč se vracel do Nepálu. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Skuteční Herman Knippenberg a Nadine Gires navštívili místa natáčení v Bangkoku. (HonzysKISS)
  • Angela Knippenberg (Ellie Bamber) měla při vyšetřování ve skutečnosti stejně důležitou roli jako její manžel Herman Knippenberg (Billy Howle). Jenomže hraje v seriálu postavu více v pozadí. (HonzysKISS)
  • Produkce v Thajsku byla na 5 měsíců pozastavena kvůli pandemii covid-19. Natáčení mělo původně pokračovat v Budapešti, ale bylo přesunuto do Tringu v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama