Reklama

Reklama

Gigant

Trailer

Obsahy(1)

Velkolepý epos o soupeření pozemkových vlastníků s naftovými magnáty v americkém Texasu. Přetékající ropné vrty, peníze, intriky, rvačky. Zámožný Texasan Bick Benedict (Rock Hudson) se ožení s krásnou, cílevědomou a houževnatou Leslie (Elizabeth Taylor) z Marylandu. Jejich život na ranči není vůbec jednotvárný. Musí denně řešit problémy s honáky dobytka, pomocnými dělníky z Mexika i s jejich mladým předákem (James Dean), ze kterého se nakonec stane mocný ropný magnát. V roli Jetta Rinka se objeví legendární James Dean, který zemřel pouhé dva týdny po dokončení tohoto filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Na tak dlouhý film to nebylo špatné. Občas se to samozřejmě malinko táhlo. Bylo tam pár úsměvných částí, které úsměvné být neměli, jako simulované pozadí za autem nebo hluboko posazený klobouk Jamese Deana. Nejvtipnější bylo, když Hudsona podrželi jeho vlastní přátelé, aby mu mohl dát Dean nakládačku. Ale je to hodně starý film a i tak se na něj dá dobře dívat. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

První půlka této (přliš) dlouhé rodinné ságy je velice slušná, má náboj a člověka zaujme (rasismus, jistý machismus mužské populace, nenávist mezi Bickem a Jettem atd.). Pak ale začnou hlavní postavy stárnout, šířit moudra, nadhled, potírat rasovou nerovnost (nebo se o to alespoň "don cijotsky" snažit) a film začne působit jako poučka morálky v podání drsných ale férových synů a dcer Texasu...70% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Vyse trojhodinova rodinna saga s uzasnym castingom (v ktorom hra James Dean az tretie husle). Je to epika v najlepsich tradiciach Hollywoodu a problem mam jedine s tym, co mi vadilo pri Sirkovom Written in the Wind. Tieto temy a prostredie sa premleli uz v tolkych telenovelach, ze to v sucasnej dobe posobi uz ako klise a podradny zaner. To vsak nie je chyba filmu, ale chodu historie. 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Úchvatná sága ze života jedné jižanské rodiny. Takový kříženec mezi Jihem proti severu a Až na krev. Úžasná Taylor, vždy přesvědčivý Dean. Bohužel se nepodařilo nasadit pořádně vypointovaný konec, který tu jakoby odletěl od tématu. Mrzí mě to, protože jinak by šlo o nefalšovanou pětihvěztičkovou podívanou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dallas: The Origin. Epická sága mapujúca texaskú rodinu naprieč asi troma desaťročiami sa vyznačuje dobovými neduhmi (príliš knižné, uťahaná minutáž, občas horšie masky starnúcich tvárí), ktoré ale čiastočne vynahradzuje skvelý casting (Rock, Hudson, James Dean, či Elizabeth Taylor), či miestami pokrokové témy (rasizmus a skvelá scéna v kaviarni). ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Film byl znovu uveden v Americe na podzim roku 1996 u příležitosti jeho 40. narozenin. (Šuplík)
  • Premiéra se konala 10. října 1956 v honosném Roxy Theatr na Times Square v New Yorku. [Zdroj: Jiří Žák – kniha Elizabeth Taylorová – Nebezpečný život] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama