Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný architekt Steven (Matthew Broderick) požádal svoji přítelkyni o ruku. Reakce byla nečekaná - emancipovaná Robin ho vyhodila z bytu. Při zařizování nového příbytku se pak Steven seznámil s poněkud excentrickým montérem Chipem (Jim Carrey), který mu načerno zapojil několik programů kabelové televize. Steven zaplatil Chipovi padesát dolarů a bláhově se domníval, že už ho nikdy neuvidí. Jak strašlivý omyl! Osamělý Chip začal považovat sympatického zákazníka za svého nejlepšího přítele a nevybíravě se mu naboural do života. Radil mu, jak si poradit se vzpurnou Robin, ztrapnil ho před nejbližšími kamarády a do bytu mu nainstaloval extrémně drahou (a kradenou) televizní aparaturu. Steven je slušný člověk a dlouho se nemůže odhodlat k tomu, aby Chipovi na rovinu řekl, jak se věci mají. Teprve po divokém večírku, na který Chip pozval bizarní skupinu svých zákazníků a také předem zaplacenou prostitutku, která Stevenovi mistrně sehrála etudu "láska na první pohled", se architekt pořádně naštve. Vmete do tváře obtížného podivína holou pravdu, vyhodí ho ze dveří považuje tímto jejich podivný vztah za ukončený. Ale zhrzený Chip se rázem stává Stevenovým úhlavním nepřítelem. Nepřítelem s neuvěřitelně vyvinutým smyslem pro pomstu. Nepřítelem, který dokáže změnit život své oběti v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hodnocení a doporučení tohoto snímku je opravdu jednoduché. Kdo má rád Jima Carreyho, tohle je snímek určený pouze pro něj, neboť Cable Guy jev podstatě jen jedna obrovská exhibice Carreyho pitvoření se, grimas, šklebení, šílených posunků a pohybů a prostě všeho, co k tomuto pošukovi patří, respektive patřívalo. Já si vlastně dovolím i tvrdit, že snad nikde jinde se v tomto ohledu tak nevyřádil, jako právě v postavě kabeláka Chipa. Opakuji, exhibice, one man show a naprosto ulítlé herectví. A kdo ho právě pro tohle všechno nesnáší, tak pro něj to bude jen jedno obrovské utrpení, na kterém nenechá nit suchou. Jeho výkon je tu nicméně natolik výrazný a výstřední, že vše ostatní je pak prakticky odstaveno na druhou kolej, takže je v podstatě i jedno, že ani zápletka není vůbec k zahození, že film disponuje spádem, nápaditostí a dokonce i thrillerovými prvky, a že i ostatní postavy a jejich představitelé jsou docela sympatičtí lidé. Pravdou ale každopádně zůstává, že bez Carreyho by Cable Guy byl totálně jiným filmem, který by ovšem naprosto nemohl fungovat a působit tak, jak tomu ve výsledku je, já se nicméně bavil výtečně, v mých očích Carrey zazářil a já jsem tedy vážně spokojený. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Steven (Matthew Broderick) je obyčejnej mladej kluk. Sice se právě rozešel ze svou holkou, ale jinak je v pohodě. Ve svém novém bytě si nechá zavést kabelovku od "Kabeláka" Jima Carreye.. A netuší, že tím si udělal nového "přítele". Cable Guy udělá pro svého přítele cokoliv... Originální filmeček z produkce Bena Stillera (taky se zde míhává v velice vedlejší roli odsouzeného dvojčete - objevuje se sem tam ve zprávách), ale hlavní role zde náleží Jimu Carreyovi. Ten se (jak je již více než obvyklé) pitvoří (někdy až příliš), ale jinak vcelku dost baví a nakonec. .. se taky snaži poučit.. Takže, vypněte televize ... ()

Reklama

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

No, ikdyž se spoustě lidí tento film s komediantem Jimem Carreym nelíbí, mě ani nějak nevadil. Sice po Ace Venturovi, nebo Masce zde nemůže být řeč, protože todle je trošičku něco jiného. Tady Jim Carrey předved výkon napůl komediální a napůl docela normální. Což z toho celkového pohledu na film udělá docela zkaženou náladu když si před očima převedeme všechny různé ostatní filmy, ve kterých Carrey byl. Jinak film fajn, dobrá komedie pro mě samotného. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JÁ UŽ VÍM. CHCETE, ABYCH BYL ZTICHA A SED SI K TELEVIZI, ŽE JO?" Ačkoli se Carrey celým filmem propitvoří, prošišlá a proječí, není to jeho klasická šklebomedie. Tahle má přidanou, pro mnohé spíše mínusovou hodnotu jménem Ben Stiller, který ji využívá k pranýřování americké televizní kultury (nejen postavou Chipa, kterého televize vychovala, neustále ji cituje a stírá se mu s realitou, ale i dvojicí dětských televizních hvězdiček, ze kterých vyrostou vrazi, kterými se Stiller strefuje do silně medializovaného soudu s bratry Menendezovými), střídá žánry a vede film do znepokojivé, temnější polohy. Sám jsem měl v kině smíšené pocity, ale s odstupem času film oceňuju. Cameo Erica Robertse je boží. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalé dílo. Ben Stiller režíruje a střídá žánry se zběsilostí rovnající se jen kadenci ksichtů Jima Carreyho, který prostě jede. Viděl jsem většinu jeho filmografie, ale tady se fakt utrhnul ze řetězu. Škoda že pak oproti němu Matthew Broderick působí strašně nudně a obyčejnsky. Krapet bych upravil konec a bylo by to perfektní. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Na tehdejší rozporuplné kritiky filmu odkazuje seriálu Simpsonovi (od r. 1989), konkrétně 3. epizoda 11. série, kde Homer a Bart kritizují scénář. (PECHY15)
  • Na párty Chip (Jim Carrey) spieva karaoke verziu piesne „Somebody to Love“ od Jefferson Airplane. Chip uvádza, že táto pieseň sa objavila v dokumente Gimme Shelter, čo nie je úplne pravda. V dokumente bola použitá síce skladba od Jefferson Airplane, ale úplne iná: „The Other Side of This Life“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama