Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný architekt Steven (Matthew Broderick) požádal svoji přítelkyni o ruku. Reakce byla nečekaná - emancipovaná Robin ho vyhodila z bytu. Při zařizování nového příbytku se pak Steven seznámil s poněkud excentrickým montérem Chipem (Jim Carrey), který mu načerno zapojil několik programů kabelové televize. Steven zaplatil Chipovi padesát dolarů a bláhově se domníval, že už ho nikdy neuvidí. Jak strašlivý omyl! Osamělý Chip začal považovat sympatického zákazníka za svého nejlepšího přítele a nevybíravě se mu naboural do života. Radil mu, jak si poradit se vzpurnou Robin, ztrapnil ho před nejbližšími kamarády a do bytu mu nainstaloval extrémně drahou (a kradenou) televizní aparaturu. Steven je slušný člověk a dlouho se nemůže odhodlat k tomu, aby Chipovi na rovinu řekl, jak se věci mají. Teprve po divokém večírku, na který Chip pozval bizarní skupinu svých zákazníků a také předem zaplacenou prostitutku, která Stevenovi mistrně sehrála etudu "láska na první pohled", se architekt pořádně naštve. Vmete do tváře obtížného podivína holou pravdu, vyhodí ho ze dveří považuje tímto jejich podivný vztah za ukončený. Ale zhrzený Chip se rázem stává Stevenovým úhlavním nepřítelem. Nepřítelem s neuvěřitelně vyvinutým smyslem pro pomstu. Nepřítelem, který dokáže změnit život své oběti v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey, Jack Black a Owen Wilson pod režijní taktovkou Bena Stillera. Kdo by se byl nadál, že to bude tak nepodařená komedie. Nebýt jedné scény tak se ani není kde zasmát. Přesto snímek v sobě jistý potenciál má. Překvapivě je jeho nejslabším článkem Jim Carrey, který je snad poprvé (a doufejme i naposled) nepřesvědčivý a zoufale nevtipný. Zda je to scénářem, který ho tlačí do poloh které mu nesedí či něčím jiným, je ve výsledku jedno, jelikož na nudném výsledném dojmu to nic nemění. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Cable Guy! Cable Guy! Cable Guy! Tuhle hlášku a celé představovací ántré  Jima Carreyho jen tak nezapomenete. Celkově to není vůbec špatná hořká komedie na zamýšlení o ,,chůvě, televizi, která byla k mání pořád´´ . Nebo alespoň době, kdy byla k maní pořád, řídila americké životy, konzumní život orientovaný na večer v obýváku s hifi-párty. Je to v podstatě takový dokument devadesátek.  Až tedy náš ,,Cuble Gay´´ úplně zapomene, že to kolem není film, není závěr Zlatého oka, ale život, jenomže jeho neformoval život, ale život s televizí, která mu nahrazovala matku. Možná tedy nastal čas zabít tuto paní na hlídaní, aby se lidstvo, nebo alespoň jeden pán,  vrátilo třeba ke knížce, co má celou dobu vedle televize před sebou.  Protože miliony kluků a holek mají ještě šanci. No, určitě nejsem jedinný z csfd maniáků, kdo taky stejně jako Cable Guy mohl použít pro zapůsobení nějákou děsně cool vetu, pouze proto že ji viděl ve filmu.:D Párkrát mi ta šílenost až nepříjemně nastavila zrcadlo. Ale jako  alegorie  o závislosti, posedlosti, míjení se s realitou, z toho  mohlo ještě trochu víc zamrazit. Místo toho to je vedle působivých a zábavných momentů takové nedotažené. Carreyho šišlání nebo   některé přehnané vtípky (záchodová mísa, ale je jich tady víc) pro mě byly chvilkami už neúnosné. A místy jsem si fakt říkal, ať už ho sakra nechá ten protiva bejt.:D Stiller bohužel nedokázal Jima zkrotit vedle šaškovin i k procítěnému výkonu, jak se povedlo v Truman Show nebo Formanovi v Muži na Měsící. Ale základní zápletka, myšlenka a atmosféra filmu se mi líbila. ()

Reklama

Kracken 

všechny recenze uživatele

Podle mně nedoceněný film Bena Stillera který nahání některým jedincům hrůzu ze sebe sama a nepřekousnou film s nadhledem a raději ho odsoudí jako blbost nebo nejhorší film s Jimem Carreym a přitom kontrast Carreyho s "nevýrazným" Broderickem, je na tomhle filmu to nejlepší. Oba se skvěle doplňují, podobně jako Dreyfus s Murrayem ve filmu A co Bob?. Sympatické jsou i minirole Bena Stillera, Jacka Blacka nebo Leslie Manna. Celkově zkrátka parádní zábava u které se vždycky lámu smíchy. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Já měl takovou radost,když sem zjistil,že sem tohle vlastně ještě neviděl.S Jimem je vždycky sranda a není ho nikdy dost.Vůbec nechápu ty keci kolem Jima,když tenhle film stojí celý na něm a příběhu (který mi nepříjde nějak brutálně originální) dodává št'ávu právě on.Kromě výborných vsuvek Stillera s Robertsem a krátkého výstupu Wilsona sou tu totiž všichni akorát do počtu a jejich role sem mohl odehrát klidně i já.Broderick byl vždycky nudný.Nejvtipnější je stejně kOCOUR.To je trochu levné vybrat si komika jako je Carrey a říct,že neumí hrát.Prozíravý kluk.Si mi teda věštec!Nehledě na to,že Jim tady nemá ani vteřinu vážné polohy.Neobjektivní 4 hvězdy pro Krále Komiků a skvělého herce (;)).A zastavte někdo to jeho stárnutí! dezert. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná, Jim Carrey opět nezklamal je to perfetkní, obsazení je vyjímečné Wilson, Black, Stiller, Broderic! Stiller umí točit suprové komedie něco jako je tohle! Jima Carreyho zbožnuju a tenhle jeho film je fakt jeden stěch hodně povedenych i kdyz on zadne nepovedené filmy nemá je to proste Jim Carrey ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Na párty Chip (Jim Carrey) spieva karaoke verziu piesne „Somebody to Love“ od Jefferson Airplane. Chip uvádza, že táto pieseň sa objavila v dokumente Gimme Shelter, čo nie je úplne pravda. V dokumente bola použitá síce skladba od Jefferson Airplane, ale úplne iná: „The Other Side of This Life“. (Arsenal83)
  • Podpriemerné zárobky filmu sa nakoniec prisudzovali zmene štýlu herectva Jima Carreyho. Ten sa odklonil od svojho konvenčného fyzického komediálneho štýlu k temnej komédii, a to veľa fanúšikov neprijalo s nadšením. (Arsenal83)
  • Hlavný scenárista Lou Holtz Jr. dostal nápad na tento film, keď pracoval ako prokurátor v Los Angeles. Raz videl zamestnanca káblovej spoločnosti na chodbe bytového domu svojej matky a vtedy začal premýšľať: „Čo tu robí tak neskoro?" A začal písať príbeh opravára. (Arsenal83)

Reklama

Reklama