Reklama

Reklama

Mosty

  • USA Causeway (více)
Trailer 2

Vojačka Lynsey (Jennifer Lawrenceová) sa po vážnom zranení vráti domov do New Orleans a snaží sa prispôsobiť tamojšiemu životu. Spozná miestneho automechanika Jamesa (Brian Tyree Henry) a vzniká medzi nimi nečakané puto. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (57)

maddy 

všechny recenze uživatele

Malá, nenútená, obyčajná dráma. Dráma o dvoch ľuďoch z tej chudobnejšej časti New Orleansu, ktorí sa snažia vyrovnať s vlastnou traumou. Tiahne to hlavne výkon Jennifer Lawrence, ktorej tieto umiernené herecké polohy obyčajných žien sedia bravúrne, ale aj sympatického Briana Tyreea Henryho. Síce Causeway v závere chýba nejaký výraznejší dramatický oblúk, prípadne o niečo väčší dôraz na emócie, no zároveň to nemá vôbec čím uraziť alebo naštvať. Vďaka striedmej stopáži bez problémov uplynie, ale žeby ste si na ten film o týždeň spomenuli alebo by mal ašpirovať na nejaké filmové ceny ako to u podobných  "festivaloviek" býva, to rozhodnie nie. CELKOVO: 6/10 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence se vrací z války domů a pokouší se po ošklivém zranění postavit zpátky na nohy. A zjistí, že to sama nedokáže. Když se seznámí se sympatickým automechanikem Jamesem a stanou se z nich přátelé, začne se všechno konečně zlepšovat. Jenže i James má traumata, se kterými se ještě nevyrovnal. Dovedou jeden druhému pomoci? Mosty jsou nepříliš originální, ale skvěle zahrané drama, které netlačí zbytečně na emoce a vystačí si jen s uvěřitelnými dialogy, sympaticky obyčejnými hrdiny a jednoduchým a srozumitelným příběhem. Na nadprůměrné drama to bez problémů stačí. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kromě divadelních zkušeností má za sebou prakticky jen epizodní práce na zlomku seriálů, takže třeba v oceňované Služce poukazovala na komplikovaný americký sociální (i justiční) systém. Teď Lila Neugebauer celovečerně debutuje a podařilo se jí získat pořádný herecký kalibr. Jennifer Lawrence se nikdy nebála výzev (ostatně 4 nominace na Oscara, 1 cena), tentokrát představuje v komorním nenuceném dramatu ženistku vracející se z Afghánistánu s poraněním těla i mozku a posttraumatickým syndromem. Ono už doma to nebylo před jejím odjezdem na misi růžové (drogově závislý bratr, nezodpovědná a odtažitá matka), každopádně ona to nehodlá vzdát a po boku podobně zlomeného nového kamaráda se pokusí nastartovat lepší příští. Neugebauer, ač tedy musíme naprosto oželit jakoukoliv originalitu, netlačí na pilu, nenechává hrdinku brečet doma do polštáře, ale možná i trochu po vzoru nezávislých kousků z 90. let nechává postavy prostě jen tak tiše sedět, popíjet pivo a sem tam vypustit něco osobního nebo ze života. I když na druhou stranu nějaké vypjaté emoční (samozřejmě v mezích předkládaného) scény s Lawrence bych se nebránil. Každopádně je to opravdové, všední, milé. Tři až čtyři hvězdy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

smutná a pomalá indie konverzačka bez výraznějších dramatických momentů o přátelství dvou lidí, kteří si každý prošli svým traumatem se kterým teď musí žít a vyrovnávat se s ním prakticky denně. Pro Lilu Neugebauer jde o velmi solidní režijní prvotinu, k čemuž jí hodně pomáhá příjemně civilní a uvěřitelná dvojice Brian Tyree Henry a hlavně Jennifer Lawrence, která je v dramatické poloze mnohem lepší než v té odlehčenější. Což koneckonců platí už od Winter´s Bone...70% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Causeway je typická festivalovka, ktorá si plynie pekne pomaličky, no napriek pomalému tempu nenudí. Oplatí sa vidieť kvôli Jennifer Lawrence, jej herecký výkon je skvelý a určite ide o veľmi zaujímavú filmovú rolu. Do štvrtej hviezdičky mi tam ale niečo chýbalo a tak ostane Causeway pre mňa len film na jedno pozretie. 70%. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa film natáčal už v lete 2019, tak svoju premiéru mal až v roku 2022. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama