Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zatracenej cizinec Sean Penn v dusném, prašném, špinavém zapadákově kdesi v Arizoně potká hříšně lačnou Jennifer Lopez. Jenže ta má žárlivého starouše, ale ten má zase balík peněz ... V ospalém městečku můžete narazit jedině na hromadu všelijakých figurek, z nichž nikdo zaručeně není normální :-) A supi se můžou slétnout k vydatné večeři :-)) Olivere! Já tě miluju! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Velice poeticky natočený drsný film v drsném prostředí pouštní Arizony, poetičnost atmosféry místy působí komicky a místy byl překročen žánr hororu. Dynamická kamera, nabitý příběh. Vrána k vráně sedá a zde to platí dvojnásob. Bezpáteřní materialisté se přitahují a lži se proplétají na horské dráze "nahoru a dolů"...a nebo možná nejsme my takový, život je takový. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sice místy zdlouhavé a polopatické, ale to je ten nejmenší problém. Oliver Stone si prostě natočil film po svém. Z U-Turn je cítit onen pověstný drajv, ten chtíč přinést divákovi něco, nad čím se může zamyslet. Ne jen povrchně zaujmout. Charakteristický rychlý střih zaujme již na začátku a zásadně odlišuje snímek od ostatních podobného rázu. Námět je sice jednoduchý, ale nechápu tolik výtek ohledně něj, rozhodně je k věci a naopak i místy překvapí. A famózní obsazení vše dokoná...80% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Asi takto by vyzeralo mestečko Twin Peaks, keby ho točil Stone. I keď toto je taký Stoneov U-let. Tento film stojí za pozornosť už len skvelým obsadením (a to teraz a jediný raz myslím aj Lopezku)hrajúcim ako o život. Superior je proste mestečko s najväčšou koncentráciou pošukov na svete. Miesto, kde by nikto, ani Sean Penn dobrovoľne nezastavoval, keby sa mu nepokazila hadica na aute. Spektakulárna kamera, zaujímavý strih a hudba Enia Morriconeho sú už len čerešňou na torte. PS. Všimli ste si Liv Tyler ? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone vždycky něčím překvapoval a snažil se být kontroverzní. V tomto snímku, který je celý o rozhodnutích a o vlivech na lidská rozhodnutí. Drsný, špinavý a prašný jako ta odlehlá cesta po, které přijel Sean Penn do malého městečka plného zvláštních lidí. Nejblbější den v jeho životě právě začíná a Jennifer Lopez v červených šatech prochází.... Zbytek je už film, plný výborných herců v absurdních rolích. B. B. Thornton hraje mechanika, který vypadá jako by utekl z psychiatrické léčebny a cestou 100x spadl na kámen a do bahna. Perfektní herec opravdu. Sean Penn nepatří mezi mé největší oblíbence, ale přál jsem mu, aby ze svých problému aspon na chvíli unikl. Jennifer Lopez je zde ještě "nezkažená" s původními neodbarvenými vlasy. Mladá a krásná nikdo se nemůže zájmu o ni divit. Dvojce Claire Danes a Joaquin Phoenix to je opravdu hříčka přírody, která všechny rozesměje a do filmu dostává trochu odlehčenosti. Pefektní kamera a špinavý look filmu je neodolatelné spojení, které dodává Stoneovu stylu další dimenzi. Scénář se točí okola městečka a hlavní postava se dostává do velkých problému a hledá nejsnažší cestu pryč. Femme Fatale se mu nabídne on přijme a do horoucích pekel vejde. Žárlivost a nedůvěra, které nakonci nejvíc ovlivňují hlavního hrdinu jsou dalšími pocity a emocemi, které k zamilovaným mužům patří. Doporučuji každému, kdo má rád absurdníhy příbehy s vlastním stylem a dobrými herci. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Pro roli slepého muže zvažoval Oliver Stone Marlona Branda, nakonec ji ale svěřil Jonu Voightovi. (Ai.ma)
  • Bobby Cooper (Sean Penn) nosí hodinky značky Movado Museum. (dyfur)
  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)

Reklama

Reklama