Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená vzpomínka na období husákovské normalizace (jakkoliv na zdi v kanceláři ministra visí ještě Ludvík Svoboda). Vtipní herci v čele s pány otci Bláhou a Menšíkem (nezapomenutelná je scéna s lepením tapet), nejkrásnější Libuška a hodně nápaditý mladší bráška. Veskrze optimistický film, ve kterém všechno šlape a socialismus dýchá. Pro mě osobně pak ještě milá připomínka mé základní vojenské služby včetně dozorčích s barevným vázáním píšťaly, to bylo i za nás v novém miléniu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z komedií, které byly ve své době zábavné, ale dnes už jsou jen nostalgicky milé, protože nedokázaly tak úplně odolat zubu času. A když se tak nad tím zamyslím, ani tenkrát mě, konterétně tahle, nijak zvlášť nebrala. Čada i Hrušínský mi připadali tak protivní, Šafránková tak nezajímavá a příběh tak tuctový, že to skvělá rodičovská čtverka Menšík-Holišová-Bláha-Budínová zkrátka zachránit nedokázala. ()

Reklama

gocatgo 

všechny recenze uživatele

Osvětový film o lásce a sexu. Dobré herecké obsazení, mladá Libuška a dětská hvězda Roman Čada vedou. Bláha s Menšíkem jako správný rodiče. Je to sice agitka (viz fajn ministr a vstřícný šéf posádkového útvaru) ale ne nijak násilná a navíc je skvělý vidět má oblíbená místa (Novodvorská, Braník) před třiceti lety. Svetr máš? :) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pojďme si všichni zabloumat světem reálného socialismu. Abychom nehodili kufr, tak nám to tvůrci pěkně prosvětlili. Pro pamětníky to může být milá vzpomínka na doby mládí, radosti a sexuální píle. Pro kulyka má smysl věc jediná, kterou zároveň hodnotí třemi ze čtyř přisouzených hvězd: Hrůša jezdil plošinu, jo, jó. Jakákoliv zmínka o mé srdeční kratochvíli je prostě dobrá! ()

demorens 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, na kterou se vždy rád podívám. Jednak se mi líbí ta romantická naivita (někdy také bývám romanticky naivní) a jednak si nenechám ujít Josefa Bláhu a Vladimíra Menšíka v rolích otců. Jsou tam jen málo, ale jejich výstupy nemají chybu! Scéna, kdy se poprvé setkají při námluvách Zuzany a tapetování je velice vtipná. Ale jinak, "to bude ta gramatika" (Bláha : ) A ještě: "jenomže takovejch si ty nevšímáš, vám se hold líbí takoví ti hejkalové -- lokýnky, sametový šatičky, fiží, šalali lalali, kakadů, rené, já a rudolf..." (Menšík : ) (85/100) (07.11.06) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • V jedné z úvodních scén předává věnce a poháry vítězům sám Antonín Kasper starší, tehdejší trenér Rudé Hvězdy Praha a mimojiné vítěz závodu o Zlatou Přilbu z roku 1963, stříbrný medailista z MS družstev a první český profesionál, závodící v Anglii. (kulyk)
  • Natáčanie prebiehalo v Prahe. Závody plochodráždnikov sa natáčali na štadióne Markéta. (Raccoon.city)
  • Herec Jiří Kvasnička, který ve filmu hraje dozorčího roty, se představí svým příjmením, tedy svobodník Kvasnička. (Ganglion)

Reklama

Reklama