Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (168)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jestli můj brácha má prima bráchu nedokážu soudit, ale jestli na tom bude něco pravdy, tak s klidem můžu říct, že tahle komedie za nic nestála, ale na svojí dobu byla dobrou sondou do života těch, které to, co se zde děje určitě potkalo. Za tehdejší doby a i dnes. Jenže dnes není povinná vojenská docházka. Ale zase jsou drzejší děti. Takže je to vlastně jedno. Každopádně průměrný film o průměrných věcech, které vlastně na poli filmu zas tak průměrné nejsou, ale v životě rozhodně ano. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Člověče, ty máš někdy nápady, že je tě na holku škoda!" Hrušínský má v živote dva ciele, vyhrať preteky a prísť o panictvo. To prvé sa mu podarí vďaka Zväzarmu na motorke, to druhé vďaka citovému nátlaku so Šafránkovou, ktorú sa mu podarí oplodniť a zdekuje sa na dva roky na vojnu. Veškeré problémy s tým súvisiace zostanú na bedrách mladšiemu bratovi Čadovi, ktorý ich samozrejme obratom ruky vyrieši, či už sa jedná zblíženie rozhádanej dvojice, návštevu gynekológa alebo vybavovanie povolení u lampasákov. Nie príliš realistická, ale veľmi príjemná a pohodová komédia plná vynikajúcich hercov. ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Takhle pohodový film aby člověk pohledal:) a jestli v tom někdo vidí ideologii, tak ať se nechá vyšetřit. Tenhle film je vlastně předchůdcem dnešních teenagerských komedií, přičemž svým zpracováním zcela odpovídá době svého vzniku. Skvělí čeští herci v čele s Menšíkem, který trousí jednu suchou hlášku za druhou. Sympatický Roman Čada zcela zastiňuje svého filmového bratra Jana Hrušínského. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si matně vybavovala příběh o tom, kterak dva mladí sympatičtí lidé chtějí být spolu, bojí se to oznámit rodičům, a tak musí zakročit mladší bratr jednoho z nich. Jenže ono je těžké fandit mladíkovi, který svou přítelkyni citově vydírá a chce po ní sex jako důkaz lásky. Hrušínského postava mě tedy zrovna neoslovila, tatínkové Bláha s Menšíkem ale byli kouzelní. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Poklidná čsl. komedie pro nedělní odpoledne ještě tehdy mladými herci Šafránková - Hrušínský. On závodí plochou dráhu, opravuje televize a za chvíli má jít na vojnu. Jeho holka je Šafránková a nejvíce na jejich vztahu záleží Čadovi (ve filmu bratr Hrušínského). Celé je to dobře napsané, natočené a i po více jak 40 letech se na to dá dívat. [12079. hodnocení, 151. komentář, 63%] ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Scéna, kde Martin (Roman Čada) stopne ministra, byla natáčena v místě, kde dnes (v roce 2018) stojí obchodní centrum VIVO! Hostivař. (Robbi)
  • Roman Čada (Martin Pavelka) spomína na natáčanie takto: „Všetci sa ku mne správali veľmi korektne. Keď sa ale išlo na natáčanie taxíkom, tak sa v nich s obľubou fajčilo. A na dieťa sa nebral ohľad. Od tej doby som na fajčenie alergický." (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy se Martin (Roman Čada) a Pavlína (Ivana Maříková) pokoušejí dostat do sálu na taneční zábavu, pátrá Pavlína (Ivana Maříková) očima po Zuzaně (Libuše Šafránková). Když však záběr zamíří mezi tancující, objeví se v záběru právě Pavlína, která má mezitím stát u fikusu. (DivX)

Reklama

Reklama