Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (168)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Je až nepochopitelné, jak se někomu tak netalentovanému podařilo natočit tak sympatickou komedii. Ideologická příměs v podobě laskavého, ba kamarádského „soudruha ministra“ sice v rámci apolitického humoru přiznává Strnadovu barvu, nicméně lze ji přehlédnout stejně jako chronické zoufalství staršího bratra (přiznávám, že přesvědčivě ztvárněné Janem Hrušínským), které celý příběh vychyluje z osy celou vahou antihrdinova neukojeného ega. Zato Roman Čada jako mladší bratr se svou přímě zaměřenou cestou neunaví – jeho nenormovaná vita activa je odzbrojující. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Takové skrz naskrz kladné a neukázněné jen v mezích zákona ... leč uvědomělé pouze v míře nezbytně nutné. V podstatě se jedná o nenucené, odlehčené, pozitivně naladěné a mile vtipné vyprávění, se kterým jsou nerozlučně spjaté i moje privátní vzpomínky na vlastní dětství. Takže neředěná nostalgie, ne nepodobná těžké kocovině po dlouhém flámu. 3,5* - ale z výše uvedených důvodů tentokrát zvyšuju na sice slabší, ale spolehlivě zářící 4*. ()

Reklama

Nellaron 

všechny recenze uživatele

Vždy mi príde milostná scéna medzi Libušou Šafránkovou a Janom Hrušínskym strašne smiešna. V danej dobe išlo o scénu hraničiacu s hviezdičkou, len dnes je to celé úsmevné. Mimo toho ide o milú bratríčkovskú komédiu, v ktorej sa mladší brácha príliš angažuje. Pobavili aj dvaja tatínkovia v podaní Josefa Bláhy a Vladimíra Menšíka. Mimochodom Roman Čada hrozne pripomína Rona Weasleyho. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má rozhodně príma sestru, jestli má někde nějakého bráchu, tak to netuším. To by museli vědět naši rodiče. Film o obyčejných věcech obyčejných lidí, který nenudí. Prcek byl pěkné číslo, ale v dobrém. Škoda, že takhle nepřemýšlí někteří dospělí. Josef Bláha a Vladimír Menšík v rolích tatínků jsou nezapomenutelní, no, a jejich ženy také. Tady se opět sešla velká plejáda dobrých herců. Poznala jsem pár míst z Prahy 4. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Skvěle se povedlo obsazení hlavních protagonistů J.Bláha - otec ,matka - S.Budínová jeiich děti starší J.Hrušínský a mladší R.Čada. Do toho rodina dívky v podání L.Šafránkové ,která chodí s Honzou (J.Hrušínský) Její rodiče V.Menšík a B.Holišová. To samozřejmě způsobuje spousta vtipných situací. ps:co tomu poslední dobou škodí jsou přiliš časté reprízy v tv. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Jistě není bez zajímavosti, že sám Jan Hrušínský si na motorku sedl jen tehdy, když stála v poklidu a bez hnutí. O svezení na "splašených trubkách bez brzd, osazených motorem o obsahu 500 kubických centimetrů", zájem neprojevil. (kulyk)
  • Při taneční zábavě máme možnost vidět varhany Farfisa Professional Duo. Jedná se o zavedený nástroj italské výroby – mezi jeho uživatele patřil i Rick Wright ze skupiny Pink Floyd, zejména na prvních deskách skupiny. (Robbi)
  • Postavu doktora Navrátila mal pôvodne hrať Martin Růžek. Pár týždňov pred natáčaním, ale dostal angínu a nebolo isté, či sa stihne z choroby zotaviť. Režisér Stanislav Strnad tak nehodlal riskovať a povolal Zdeňka Rehoře, ktorého si všimol v seriáli Krkonošské rozprávky (1974). Nakoľko mal už dohodnutú inú prácu, mu režisér sľúbil iba jeden natáčací deň, čo nakoniec nedodržal. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama