Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

cariada 

všechny recenze uživatele

Skvěle se povedlo obsazení hlavních protagonistů J.Bláha - otec ,matka - S.Budínová jeiich děti starší J.Hrušínský a mladší R.Čada. Do toho rodina dívky v podání L.Šafránkové ,která chodí s Honzou (J.Hrušínský) Její rodiče V.Menšík a B.Holišová. To samozřejmě způsobuje spousta vtipných situací. ps:co tomu poslední dobou škodí jsou přiliš časté reprízy v tv. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z komedií, které byly ve své době zábavné, ale dnes už jsou jen nostalgicky milé, protože nedokázaly tak úplně odolat zubu času. A když se tak nad tím zamyslím, ani tenkrát mě, konterétně tahle, nijak zvlášť nebrala. Čada i Hrušínský mi připadali tak protivní, Šafránková tak nezajímavá a příběh tak tuctový, že to skvělá rodičovská čtverka Menšík-Holišová-Bláha-Budínová zkrátka zachránit nedokázala. ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

„Nebe jako cín, stroje už se ženou. Startér, spojka, plyn, sem s tou velkou cenou.“ No jo. Klasický produkt z prachem zavátého socialismu. Nemůže tu chybět bodrý ministr vnitra se srdcem na dlani, nějaké ty budovatelské kecy a důraz kladený na posvátnost manželského svazku. Zkrátka „velké“ události na pozadí veskrze obyčejného života. Můžu tu sice prskat sebevíc, ale co nadělám, když film z rukávu vytáhne duo Bláha/Menšík. Dvě hvězdy za tyhle borce s výborným komediálním timingem a tu třetí za příběh, který ničím nepřekvapí, ale nenudí a příjemně utíká. Z filmu si odnáším především to, že ztráta panenství byla za socialismu pěkná fuška. Ta milostná scéna s chlupatou popelkou měla snad deset minut (!) „Nasedni a jeď, přímo hlavní branou. Nebo zbourej zeď, hlavně neseď stranou.“ ()

Nellaron 

všechny recenze uživatele

Vždy mi príde milostná scéna medzi Libušou Šafránkovou a Janom Hrušínskym strašne smiešna. V danej dobe išlo o scénu hraničiacu s hviezdičkou, len dnes je to celé úsmevné. Mimo toho ide o milú bratríčkovskú komédiu, v ktorej sa mladší brácha príliš angažuje. Pobavili aj dvaja tatínkovia v podaní Josefa Bláhy a Vladimíra Menšíka. Mimochodom Roman Čada hrozne pripomína Rona Weasleyho. ()

skok01 

všechny recenze uživatele

Výborná klasická československá rodinná komedie. Vynikající scénář, režie, hudba a herecké výkony. Ve filmu exceluje herec v jedné z hlavních mužských rolí Roman Čada (Martina Pavelka – Prcek). Prcek nedá na svou rodinu a zejména na svého bratra dopustit. Jakmile v rodině cokoliv mezi kýmkoliv neklape, zejména mezi jeho bratrem a jeho přítelkyní, ihned se chápe otěží a bravurně a s nápadem řeší vzniklou situaci. Rodinná komedie tak získává tvář, „grády“ a filmové dílo nepostrádá zápletku ani humor. Mladší bratr Prcek v rodině vždy všechno vyřeší, dokonce i povolení pro bratra použít civilní svatební oblek v den jeho svatby. Právě když už staršího bratra legitimuje vojenská policie, mladší bratr elegantně přispěchá s povolením. Ve filmu dále excelují další výborní herci Libuše Šafránková, Jan Hrušínský (mladší), Vladimír Menšík, Josef Bláha, Slávka Budínová, Blažena Holišová. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • V jedné z úvodních scén předává věnce a poháry vítězům sám Antonín Kasper starší, tehdejší trenér Rudé Hvězdy Praha a mimojiné vítěz závodu o Zlatou Přilbu z roku 1963, stříbrný medailista z MS družstev a první český profesionál, závodící v Anglii. (kulyk)
  • Film podle námětu knihy "Hra na muže" získal dvě Zlatá Slunce na filmovém festivalu v Trutnově v r. 1975. (M.B)
  • Jan Hrušínský neměl při natáčení scén z plochodrážního oválu v Praze na Markétě žádného stálého dubléra, zaskakoval za něj ten, koho pan Kasper zrovna vybral. Vzhledem k přítomnosti filmařů měly tehdejší tréninky nadprůměrnou, ba údajně až stoprocentní účast závodníků. (kulyk)

Reklama

Reklama