Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

cariada 

všechny recenze uživatele

Skvěle se povedlo obsazení hlavních protagonistů J.Bláha - otec ,matka - S.Budínová jeiich děti starší J.Hrušínský a mladší R.Čada. Do toho rodina dívky v podání L.Šafránkové ,která chodí s Honzou (J.Hrušínský) Její rodiče V.Menšík a B.Holišová. To samozřejmě způsobuje spousta vtipných situací. ps:co tomu poslední dobou škodí jsou přiliš časté reprízy v tv. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Poklidná čsl. komedie pro nedělní odpoledne ještě tehdy mladými herci Šafránková - Hrušínský. On závodí plochou dráhu, opravuje televize a za chvíli má jít na vojnu. Jeho holka je Šafránková a nejvíce na jejich vztahu záleží Čadovi (ve filmu bratr Hrušínského). Celé je to dobře napsané, natočené a i po více jak 40 letech se na to dá dívat. [12079. hodnocení, 151. komentář, 63%] ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z komedií, které byly ve své době zábavné, ale dnes už jsou jen nostalgicky milé, protože nedokázaly tak úplně odolat zubu času. A když se tak nad tím zamyslím, ani tenkrát mě, konterétně tahle, nijak zvlášť nebrala. Čada i Hrušínský mi připadali tak protivní, Šafránková tak nezajímavá a příběh tak tuctový, že to skvělá rodičovská čtverka Menšík-Holišová-Bláha-Budínová zkrátka zachránit nedokázala. ()

Ippolito 

všechny recenze uživatele

Další z velkého množství filmů, na kterých jsem "zamlada" ujížděla. Teď z větším časovým odstupem zjišťuji, že snímky tohoto typu dost nadhodnocuji. Tři hvězdičky je vážně moc. Ale co, příběh to má, člověka to pobaví, a že je to trochu jednoduché a stupidní? Takové jsou přece i americké romantické komedie, které mívají běžně kolem tří hvězdiček...a tenhle film je aspoň náš :-) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Klasický film z řady podobných snímků 70. a 80. let 20. století u nás. Ničím moc nezaujme, ale také neurazí. Při dlouhých večerech, kdy v programu není nic dalšího na výběr, sahám obrazně s klidem po tomto filmu. Už jen díky Vladimíru Menšíkovi a Josefu Bláhovi. Jan Hrušínský je zde mimořádně otravný a Libušku Šafránkovou lituji, s jakým je pitomcem. Ale v mé filmotéce byste tento film hledali marně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy se Martin (Roman Čada) a Pavlína (Ivana Maříková) pokoušejí dostat do sálu na taneční zábavu, pátrá Pavlína (Ivana Maříková) očima po Zuzaně (Libuše Šafránková). Když však záběr zamíří mezi tancující, objeví se v záběru právě Pavlína, která má mezitím stát u fikusu. (DivX)
  • V jedné z úvodních scén předává věnce a poháry vítězům sám Antonín Kasper starší, tehdejší trenér Rudé Hvězdy Praha a mimojiné vítěz závodu o Zlatou Přilbu z roku 1963, stříbrný medailista z MS družstev a první český profesionál, závodící v Anglii. (kulyk)
  • Točilo sa taktiež na Novodvorskej ulici pred dnes už bývalým kinom KOSMOS. Bol to panelák, kde bývali rodičia Zuzany Vránovéj (Libuše Šafránková), ale reálne to je ubytovňa a nikdy to nebol obytný dom - navyše ten vchod, ktorým vchádza do baraku, je nepoužívaný bočný vchod. Aby to pôsobilo dojmom obytného domu, tak na neho filmári prirobili panel so zvončekmi - ten tam v reále nikdy nebol. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama