Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takového bráchu bych chtěl mít. 1) Neočekávejte mnoho - je to typická socialistická normalizační rodinná komedie se všemi atributy, které k tomu náleží._____ 2) Vše je ideální a funguje - mlékárna, oprava televizí, výtah ve věžáku na sídlišti Novodvorská v Praze (tam jsem bydlel a tak o tom vím své). Všichni jsou plni hřejivého lidského porozumění - pohádkový soudruh ministr bere stopaře, velitel posádky ihned vydá povolení i s dopravou, prostě všichni jsou happy a pokud ne, jde jen o nedorozumění vyplývající ze životní nezralosti. To je, panečku,svět._____ 3) Ani od scénáře moc nečekejte, poněkud nudný děj nezachrání ani výborní herci, kterým jednoznačně kraluje třináctiletý Roman Čada. Tehdy měl před sebou ještě pět let filmového života._____ 4) Jan Nedvěd v půlsekundovém záběru brnká na kytaru (co jiného) a žáci ve škole se učí dějepis tak, že nahlas předčítají z učebnice. To byly doby. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Určite sa natočilo v tomto období mnoho lepšieho. Aj tá trocha idealizovania režimu tam musela byť (krásny nový panelák, pán minister dobrák blízko ľudu...) no príjemne sa pobaviť pri tom dá. A najviac ma tešilo spomínať, na polárkový dort, mlieko v sklenených flašiach, mladých trampíkov opúšťajúcich na víkend mesto, magneťák ako mal môj bratranec, idoly na plagátoch, stolná lampa akú sme mali aj my doma... jednoducho nostalgia. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z komedií, které byly ve své době zábavné, ale dnes už jsou jen nostalgicky milé, protože nedokázaly tak úplně odolat zubu času. A když se tak nad tím zamyslím, ani tenkrát mě, konterétně tahle, nijak zvlášť nebrala. Čada i Hrušínský mi připadali tak protivní, Šafránková tak nezajímavá a příběh tak tuctový, že to skvělá rodičovská čtverka Menšík-Holišová-Bláha-Budínová zkrátka zachránit nedokázala. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená vzpomínka na období husákovské normalizace (jakkoliv na zdi v kanceláři ministra visí ještě Ludvík Svoboda). Vtipní herci v čele s pány otci Bláhou a Menšíkem (nezapomenutelná je scéna s lepením tapet), nejkrásnější Libuška a hodně nápaditý mladší bráška. Veskrze optimistický film, ve kterém všechno šlape a socialismus dýchá. Pro mě osobně pak ještě milá připomínka mé základní vojenské služby včetně dozorčích s barevným vázáním píšťaly, to bylo i za nás v novém miléniu. ()

Ippolito 

všechny recenze uživatele

Další z velkého množství filmů, na kterých jsem "zamlada" ujížděla. Teď z větším časovým odstupem zjišťuji, že snímky tohoto typu dost nadhodnocuji. Tři hvězdičky je vážně moc. Ale co, příběh to má, člověka to pobaví, a že je to trochu jednoduché a stupidní? Takové jsou přece i americké romantické komedie, které mívají běžně kolem tří hvězdiček...a tenhle film je aspoň náš :-) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Keď jeden z Honzovich (Jan Hrušínský) kamarátov pri jeho príchode do garáží, kde je nachystaná oslava, povie na jeho výborný výkon ironickú vetu "Olsen hadr," mal na mysli v dobe natáčania vtedajšieho najlepšieho plochodrážneho jazdca na svete, dánskeho pretekára Ole Olsena. Majstra sveta v rokoch 1971, 1975, 1978 a sedemnásobného víťaza na Zlatéj prilbe v Pardubiciach. (Raccoon.city)
  • Keď sa Martin (Roman Čada) opýta svojho brata Honzu (Jan Hrušínský) v motocyklovom depe pred závodom načo mu je tá šatka okolo krku, ktorý mu dala jeho priateľka Zuzana (Libuše Šafránková), ten odpovie: "To je talisman, si nevidel Maugera?" Martin mal na mysli legendárneho plochodrážneho jazdca z Nového Zálandu Ivana Maugera. Počas kariéry získal ako jediný v histórii plochej dráhy šesťkrát titul majstra sveta. Šéf tohto odvetvia na Novom Zélande ho nazýval Pelém medzi motocyklistami. Dvakrát sa stal najlepším športovcom v rodnej krajine. V roku 2010 bol Mauger za svoje plochodrážne úspechy vymenovaný za legendu FIM. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama