Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Člověče, ty máš někdy nápady, že je tě na holku škoda!" Hrušínský má v živote dva ciele, vyhrať preteky a prísť o panictvo. To prvé sa mu podarí vďaka Zväzarmu na motorke, to druhé vďaka citovému nátlaku so Šafránkovou, ktorú sa mu podarí oplodniť a zdekuje sa na dva roky na vojnu. Veškeré problémy s tým súvisiace zostanú na bedrách mladšiemu bratovi Čadovi, ktorý ich samozrejme obratom ruky vyrieši, či už sa jedná zblíženie rozhádanej dvojice, návštevu gynekológa alebo vybavovanie povolení u lampasákov. Nie príliš realistická, ale veľmi príjemná a pohodová komédia plná vynikajúcich hercov. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie o slastech a strastech první lásky a věcí s ní spojených. Jo a taky o jednom starostlivým bráchovi. O zábavu se tu stará především Roman Čada jako Martina Pavelka, ale nejvíce jsem si oblíbil Pavelku seniora v podání Josefa Bláhy, jehož postava mě přišla nejenom nejlépe zahráná, ale také nejvíce zábavná. Osobně považuji za lepší film pokračování tohoto snímku tedy Brácha za všechny peníze, ale i jeho předchůdce má něco do sebe. ()

Reklama

demorens 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, na kterou se vždy rád podívám. Jednak se mi líbí ta romantická naivita (někdy také bývám romanticky naivní) a jednak si nenechám ujít Josefa Bláhu a Vladimíra Menšíka v rolích otců. Jsou tam jen málo, ale jejich výstupy nemají chybu! Scéna, kdy se poprvé setkají při námluvách Zuzany a tapetování je velice vtipná. Ale jinak, "to bude ta gramatika" (Bláha : ) A ještě: "jenomže takovejch si ty nevšímáš, vám se hold líbí takoví ti hejkalové -- lokýnky, sametový šatičky, fiží, šalali lalali, kakadů, rené, já a rudolf..." (Menšík : ) (85/100) (07.11.06) ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Poněvadž se s komentářem k této výkopové pávce odhodlalo i mé horší dvojče, vrah, naslíník a všelijak zlotřilý paskvil, pak zvolám jen" Můj kulyk má bezva koule", plošina neplošina a snad jim odpustím veškeré době poplatné soudruhy a soudržky. Psáno při plném vědomí kulykovým eintopfem, tedy afrikánským nářečím. ()

Ippolito 

všechny recenze uživatele

Další z velkého množství filmů, na kterých jsem "zamlada" ujížděla. Teď z větším časovým odstupem zjišťuji, že snímky tohoto typu dost nadhodnocuji. Tři hvězdičky je vážně moc. Ale co, příběh to má, člověka to pobaví, a že je to trochu jednoduché a stupidní? Takové jsou přece i americké romantické komedie, které mívají běžně kolem tří hvězdiček...a tenhle film je aspoň náš :-) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Keď jeden z Honzovich (Jan Hrušínský) kamarátov pri jeho príchode do garáží, kde je nachystaná oslava, povie na jeho výborný výkon ironickú vetu "Olsen hadr," mal na mysli v dobe natáčania vtedajšieho najlepšieho plochodrážneho jazdca na svete, dánskeho pretekára Ole Olsena. Majstra sveta v rokoch 1971, 1975, 1978 a sedemnásobného víťaza na Zlatéj prilbe v Pardubiciach. (Raccoon.city)
  • Točilo sa taktiež na Novodvorskej ulici pred dnes už bývalým kinom KOSMOS. Bol to panelák, kde bývali rodičia Zuzany Vránovéj (Libuše Šafránková), ale reálne to je ubytovňa a nikdy to nebol obytný dom - navyše ten vchod, ktorým vchádza do baraku, je nepoužívaný bočný vchod. Aby to pôsobilo dojmom obytného domu, tak na neho filmári prirobili panel so zvončekmi - ten tam v reále nikdy nebol. (Raccoon.city)
  • Po natáčení se rozhořely fámy o možném vztahu mezi Janem Hrušínským a Libuší Šafránkovou, dokonce padaly dohady o chystané svatbě. Jan v rozhovoru pro mládežnický časopis Pionýrská stezka - Telefonické setkání s hvězdami - podobné informace rázně popřel. (Robbi)

Reklama

Reklama