Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (168)

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z těch trapných sraček, kde je člověku líto, že tady hraje Libuše Šafránková a kdy to nefunguje ani nostalgicky. Je to druhý film, kde mě lezl už tehdy na nervy jistý Jan Hrušínský (tím prvním byla Saxana, ale tam to bohatě vynahradili jiní herci a to i v epizodních postavičkách), takže na rozdíl od zdejších jásajících kinofilů posílám do dopadu a jsem si jistej, že už to nikdy víckrát neuvidím. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Normalizační mazec, který ale srší nechtěným parodickým vtipem. Nejdřív typan řekne holce, že když se s ním nevyspí, už ji nechce ani vidět, ta pak vidí v kině jinou slečnu jak vyvalí podpažní bobry na Kodeta a tak se inspiruje, vojáci v přijímači hltají slova četaře aspiranta o tom jak funguje samopal vz. 58, tatínek trne strachy, že syna zavřou, protože se jde ženit v uniformě, ministr je správný chlapík a sexuolog / gynekolog zase vypadá jako notně ulítlý deviant... Když k tomu přidám duo Bláha - Menšík v roli otců a odpanění Libuše Šafránkové, tak se to na ty dvě hvězdy asi i vyšplhá... ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Poněvadž se s komentářem k této výkopové pávce odhodlalo i mé horší dvojče, vrah, naslíník a všelijak zlotřilý paskvil, pak zvolám jen" Můj kulyk má bezva koule", plošina neplošina a snad jim odpustím veškeré době poplatné soudruhy a soudržky. Psáno při plném vědomí kulykovým eintopfem, tedy afrikánským nářečím. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Je až nepochopitelné, jak se někomu tak netalentovanému podařilo natočit tak sympatickou komedii. Ideologická příměs v podobě laskavého, ba kamarádského „soudruha ministra“ sice v rámci apolitického humoru přiznává Strnadovu barvu, nicméně lze ji přehlédnout stejně jako chronické zoufalství staršího bratra (přiznávám, že přesvědčivě ztvárněné Janem Hrušínským), které celý příběh vychyluje z osy celou vahou antihrdinova neukojeného ega. Zato Roman Čada jako mladší bratr se svou přímě zaměřenou cestou neunaví – jeho nenormovaná vita activa je odzbrojující. ()

Nellaron 

všechny recenze uživatele

Vždy mi príde milostná scéna medzi Libušou Šafránkovou a Janom Hrušínskym strašne smiešna. V danej dobe išlo o scénu hraničiacu s hviezdičkou, len dnes je to celé úsmevné. Mimo toho ide o milú bratríčkovskú komédiu, v ktorej sa mladší brácha príliš angažuje. Pobavili aj dvaja tatínkovia v podaní Josefa Bláhy a Vladimíra Menšíka. Mimochodom Roman Čada hrozne pripomína Rona Weasleyho. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Honzovi (Jan Hrušínský) má být ve filmu 19 a Zuzce (Libuše Šafránková) 17 let. Ve skutečnosti je Libuše Šafránková o dva roky starší než Jan Hrušínský. (rakovnik)
  • Roman Čada (Martin Pavelka) spomína na natáčanie takto: „Všetci sa ku mne správali veľmi korektne. Keď sa ale išlo na natáčanie taxíkom, tak sa v nich s obľubou fajčilo. A na dieťa sa nebral ohľad. Od tej doby som na fajčenie alergický." (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama