Reklama

Reklama

Slalom

Trailer 1

Obsahy(1)

Dospívající Lyz má před sebou zářivou kariéru ve vrcholovém sportu. Talentovaná sjezdová lyžařka přichází do vyhlášeného tréninkového kempu, který vede charismatický Fred, tvrdý, ale pozorný trenér. Pro Lyz, která pochází z rozvrácené rodiny a má velmi problematický vztah s matkou, je pohledný starší muž vzorem, ke kterému zbožně vzhlíží. Ve chvíli, kdy přichází zlom v její sportovní kariéře, dojde v jejím soukromém životě k mnohem temnější události. Nezkušená dívka se ocitá uvězněná v situaci, v níž se prolíná nerovná romance a sexuální zneužívání. Slalom je aktuálním sportovním dramatem, které ale pojednává o velmi univerzálním problému toxických vztahů a zneužité dominance. Debutující Charlène Favier se v něm představuje jako velmi zručná režisérka, schopná spojit závratný pocit z ovládnutí příkrého svahu s citlivou sondou do intimity dospívající ženy. (Artcam Films)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (11)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[FEBIOFEST] Trochu podobný zážitek jako při Varech na Rozkoši, ale trochu jinak. I když na sex taky dojde. Snaha dosáhnout výšin (haha) za každou cenu, ale poté vyrozumění, že tomu asi tak není, a nikdo si nechce takto zničit život. Nějaké morální zásady a psychickou změnu této postavy v tomto filmu však tolik nevidíme. Taky jako nedávní panicový návštěvník Alp jsem byl dost zklamaný z nevyužití potenciálu těchto hor. Nicméně právě onen morální neposun je to, co zde nejvíce ublížilo, protože film tak nějak potom nedává smysl svým finále. I tak to bylo další takové psychické nebo sociální drama, které na festivalech vždy očekávám a i když toto je spíše čajíček, tak stále to funguje dobře. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

športovo-vzťahová dráma + festivalové comming-of-age + #metoo s jednou z najpresvedčivejších a najmrazivejších scén podvolenia/znásilnenia od dôb posledného tanga v paríži. parádne horské scenárie, subtílna epika, ešte subtílnejšia symbolika (lajtmotív vlka) a mikrosubtílna, akurátna miera "telesnosti" (v súčasnosti vo francúzskej kinematografii veľmi preexponovaná). ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Kombinácia športovej a vzťahovej drámy, ktorá civilným a nenúteným spôsobom rozpráva príbeh zakázanej romance medzi športovkyňom a trénerom. Počas celého snímku sa toho veľa neudeje a taktiež tá réžia nie je až taká premakaná, ale v zásade to účel plní. Na jednu projekciu pri vínku je to super, ale neočakávajte nejaký zázrak. Podobných filmov tu už bolo predtým dosť. 65 % ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý belgický počin, který začíná jako rutinní sportovní film, ale poté se čím dál tím více přeměňuje na vztahové drama o nadějné sportovkyni a jejím trenérovi, kteří si spolu začnou, protože v něm mladé děvče vidí autoritu, kterou od rodičů nikdy předtím neměla. Škoda, že si film neudrží více diváka jako přibližně ve čtvrtině filmu, kdy se nám dostává i sexuálním scénám, ale na konci už to ztrácí dech. Jinak na to, že se jedná o ženský debut, tak to obstálo dobře. Čisté 3* ()

galiea 

všechny recenze uživatele

Trošku mě překvapuje, jak nízké hodnocení zde film má. Na jednu stranu téma není zrovna světoborné a ani v průběhu filmu se nestane nic překvapivého. Na druhou stranu, vykreslení emocí, beznaděje a vizuální stránka mi za těch pět hvězd stály. Úplně jsem v nozdrách cítila mrazivý vzduch a dostala jsem chuť nasadit lyže. Nejlepší scéna podle mě byla, když Lyz se svou maminkou ležela v posteli, tak ji objímala a Lyz brečela a brečela - a ačkoli matka nevěděla ani zbla o dceřiných problémech, nebo smutek přisuzovala úplně jiným důvodům, divák dobře věděl, jaký boj a zmatek se v dceři v tu dobu musí odehrávat. Ta tichá mateřská podpora podle mě nakonec zapříčinila závěr filmu. Příjemný civilně natočený snímek, kde se o emocích nemluví, ale intenzivně se prožívají. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama