Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Svěrák vás ve fantastické, žánrově těžko definovatelné podívané zve do světa za televizní obrazovkou, kde se to hemží lidskými obrazy žijícími z naší energie. Nesmělý outsider Olda je jednou z obětí. Celková ztráta energie se nedá léčit aspirinem, a tak Oldovi posílenému energií ze stromů a nečekanou první láskou nezbývá jiné východisko, než tasit ovladač, zavěšený proklatě nízko u boku. Po vzoru amerických Terminátorů, Likvidátorů a Predátorů se pouští do boje s neporazitelnou televizní hydrou. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (405)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já vám pořádně nedovedu ani říct čím, ale něčím si tento prazvláštní snímek moji pozornost zasloužil. Scénář je výborný a nastíněný problém den ode dne aktuálnější. Nejvíce bych vyzdvihl jednoznačně velmi příjemné a mnohdy super vtipné dialogy. Pochvalu si určitě zaslouží, vzhledem k době vzniku, snad až přelomové efekty. Docela by mě zajímalo, jak byl snímek přijat širokou veřejností v době svého vzniku. Přeci jen se jedná o snímek velice nevšední, v mnoha směrech odvážný a zcela se vymykající běžným konvencím. Mně se snímek zamlouval. Má co nabídnout a myšlenka dvou prolínajících se světů je poměrně pěkná. Škoda, že se Honza Svěrák přeorientoval a posledních 5 let se věnuje výhradně tvorbě neuvěřitelných píčovin. Jeho poslední dvě pohádky jsou vážně totální sračky. Tady bych to viděl na takové výrazně lepší 3 hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele ytheri. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo mě to a neoslovilo mě to. Petr Forman nebyl špatný, ale mnoho věcí ve filmu vůbec nefungovalo. Svěrákova mírně arogantní režie zvysoka kašle na diváka a místo kloudného příběhu solí na diváka jednu samoúčelnou trikovou scénu za druhou, budící dojem, že se tvůrci chlubí a vzkazují americkým kolegům, že to, co dovedou oni, my dovedeme taky. V příběhu mně chybělo větší zaujetí pro diváka, protože na mě s každým obrazem prostupovala plytkost a nedokázal jsem se do příběhu ponořit. To je evidentní dramaturgické selhání. Film se totiž jen obtížně dá žánrově zařadit, ale ačkoliv si troufne míchat snad všechny filmové žánry včetně akčního, nedokáže je skloubit dohromady. A tohle mě nebavilo. Film mě fakt nebavil anebo jsem čekal, že bude koukatelný. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V prvom rade by som chcel povedať dve veci, ktoré ma jednoducho uchvátili na tomto filme. Za prvé to: že film je robený podobnou formou akou sú robené diela Magického realizmu v podaní literárnych velikánoch Marqueza a Murakamiho. - to jest normálny svet, kde existuje hlavný hrdina, ktorý má všedné problémy, ale ktorý sa dostane do nevšednej situácie, a jeho pararela, ktorá sa nachádza v inom svete - v tomto prípade v tom televíznom, čo slúži rovnako ako nepriama kritika. Za druhé je to fakt, že Svěrák tento film natočil naozaj podľa amerického štýlu a nebyť češtiny a hercov, tak by ste vôbec nepovedali, že sa jedná o nejaký ten český film. V tomto je film absolútne novátorský, originálny a pôsobivo spracovaní. Čo sa týka deja, mohol by som mu vytknúť pár samoúčelných scén a tiež mi prišlo, že život normálneho hrdinu, bol natočený len tak, aby s tým ostatkom tvoril nejaký väčší celok a preto sú niektoré pasáže až príliš pomalé a až príliš zbytočné. Inak musím pochváliť Petra Formana, ktorý predvázda znamenitý herecký výkon, aj keď teda jeho postave som neveril. Ako obvykle je geniálny Svěrák starší a Labuda st. Film ktorý jasne dokazuje, že Ján Svěrák patrí k najvšestranejším a najoriginálnejším českým režisérom súčastnosti. Film, ktorému som ochotný odpustiť aj nejaké tie prešľapi. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ve své době nedoceněný film, přeci jen tehdá hodně vybočoval z obecné představy o českém filmu. Méně známý herci v hlavních rolích, pastiš na zatím neprofláknutý Hollywood, sexuálně uvolněný, u nás čerstvé a ještě idealistické new age... Postupem času pro mě snad nejlepší Svěrák a v rámci 90. let českého filmu jeden z nejoriginálnějších počinů. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně svěží komedie nabitá vizuálními nápady (nechápu jak mohli vytvořit tak skvělou kulisu vraku Titanicu)a parafrázemi na akční trháky. P. Forman mi sice na začátku moc nesedl, ale každou minutou mě fascinoval více a více, zato Z. Svěrák se mi líbil v každičké scéně stejně jako neuvěřitelná postava M. Labudy. Śkoda jen těch ženských představitelek, které se ani herečkami nazývat nedají. Alespoň se na ně hezky kouká. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (53)

  • První český film využívaící počítačové triky. (Chrustyn)

Související novinky

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Reklama

Reklama