Reklama

Reklama

Bleeder

Trailer

Obsahy(1)

Mladý pár Leo a Louise vedou relativně spokojený život, dokud Louise nepřijde s novinou, že je těhotná. Leo by sice rád tuto zprávu přijal zcela jinak, ale zrovna to nejde. Souboj s vlastním hněvem se stupňuje až do podoby nekontrolované agrese, po níž musí následovat spravedlivá odplata... (Richie666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen v roli maniaka, který pracuje ve videopůjčovně, večery tráví sledováním filmů a tím pro něj okolní svět skončil :) ..což samozřejmě není všechno. Kim Bodnia a jeho stupňující se šílenství z partnerčina těhotenství je prostě geniální, zvrácené a sebedestruktivní ještě mnohem mnohem víc, nežli je výchova dítěte v předpotopním paneláku za mizernej plat. Dost silný zážitek. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Syrová mozaika osudů bandy vyšinutých přátel. Lenny (Mads M.) není schopen kontaktu s dívkou, která jej okouzlila zato nejlépe mu je s jeho filmy videopujčovně. Jeho život by se dal odměřovat patnácti snímky za týden. Leo (Kim B.) čeká dítě se svojí přítelkyní, která tentokrát už nechce jít na potrat a tak hodlá porodit dítě do tohodle zkurvenýho světa, až z toho jde Leovi hlava kolem. Luis (Levino Jensen) má zase problém s negrama, kteří asi chtějí ovládnout tohle město a pak mu přidělává starosti jeho švagr Leo. Kitjo (Zlatko B.) drží kamarády pohromadě a pravidelně pro ně dělá projekce na své kurevsky velké televizi a takhle nějak si tihle podivní přátelé žijí své mizerné životy. 70% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

malý nezávislý kousek, který ale postupně slušně zraje.  Refn přináší dost depresivní náhled do života permanentně nas*aného frajera, (jakkoliv k tomu nemá úplně důvod), který svojí nas*anost jednoho dne vyventiluje na svojí přítelkyni, čímž rozjede kolotoč fatálních událostí. Těsně po shlédnutí sem bral Bleedera čistě jako odškrtnutý rest v Refnově filmografii, ale postupem času jsem zjistil, že se mi tahle studie agrese a chování bez zjevné příčiny slušně zaryla pod kůži. Jde sice teprve o druhý Refnův kousek, ale stejně jako ve svojí prvotině i tady moc dobře věděl co chce natočit a už jen samotná kamera vyvolává depresivní až klaustrofobické stavy. Ještě, že je tu Mads Mikkelsen jako dánská variace na Tarantina, který do všeho toho zmaru přináší alespoň trochu toho polotrapného pozitivna...70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bolestivé krvácení z ran i duše.. Dva příběhy z okraje dění předchozího Pushera stavějící proti sobě naději a zoufalství, důraz na vývoj charakterů postav, špinavé ulice Scorseseho a chronologické natáčení ala John Cassavetes. Mikkelsen jako „klíďas z videopůjčovny“ (tedy opak šílence Tarantina a nejspíš i zosobnění režiséra) ve své neobratnosti v mezilidských vztazích kouzelný, „Madman“ Kim Bodnia ve stupňující se nenávisti vůči sobě i okolnímu světu zase hrozivě autentický. Refn je sice barvoslepý, ale barvy života vidí dobře.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hlavným ťahám bol pre mňa Mads Mikkelsen v roli filmového fanatika z videopožičovne, ktorý za týždeň zmákne i 12 filmov. Tu na csfd máme väčších magorov, ktorí ani nejedia, nechodia do práce ani školy, nekúpu sa a ani nespia. Len pozerajú filmy a majú ich na konte aj cez 20 000...A to niektorí nemajú ani 30 rokov... Film je pomerne temný a chladný a na moje prekvapenie ma nijako extra nechytil. Potešilo ma obsadenie, kde poznáte známe tváre z trilógie Dealer a to hlavne Zlatka Burica a Kima Bodnia. Mal som väčšie očakávania. Veľmi to nepripomínalo film s nejakým silným a zaujímavým príbehom, ale skôr nejaké epizódky, kde každú chvíľu sledujeme inú postavu. No , a neviem či by som taký film venoval svojej mame...Na pozretie fajn, ale raz to bude stačiť. 60%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Nicolas Winding Refn film nejen režíroval, ale napsal k němu i scénař a dokonce ho sám také produkoval. (Johnston)
  • Liv Corfixen, která ztvárnila Leu, je žena Nicolase Windinga Refna. (Johnston)
  • Keď sa Lea (Liv Corfixen) spýta Lennyho (Mads Mikkelsena), ktorý je jeho najobľúbenejší film, odpovedá Texaský masaker motorovou pílou (1974) - čo je najobľúbenejší film režiséra Nicolasa Winding Refna. (LV.Helter)

Reklama

Reklama