Reklama

Reklama

Po komplikovaném a neúspěšném obchodu s heroinem přijde drobný drogový dealer Frank o peníze i o zboží a ocitne se v obrovském dluhu u balkánského narkobarona Mila. Frank se tváří v tvář Milově rostoucí frustraci pokouší splatit peníze, ale čas plyne a tlak narůstá. Dealer, dánský kriminální thriller z roku 1996 a debut Nicolase Windinga Refna, je adrenalinová jízda po kodaňském drogovém podsvětí. Zároveň se jedná o herecký debut známého dánského herce Madse Mikkelsena. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (275)

Othello 

všechny recenze uživatele

První díl trilogie o tom, jak se v ošklivé Kodani snaží udělat malý kriminálník svůj zásadní kariérní krok, což se posere do spirály, která se prostě nedá vytočit, ať se snaží, jak se snaží. Donutí vás to vážit si svého dealera a občas se ho prostě jen zeptat, jak se má. A proto je tento film důležitý. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hoci je celá trilógia kvalitatívne veľmi vyrovnaná, prvý diel je zo scenáristického hľadiska jednoznačne najlepší. Brilantne natočené a zostrihané, tá "roztrasená, autentická" kamera je skoro až na Greengrassovej úrovni. Skvelí herci. Niečo takéto by sa dalo natočiť aj v Prahe či Bratislave, teplákovo-holohlavo-zlatoreťazovej drogovej mafie je všade dosť, ale som si istý, že by tam niekto vypadol z úlohy a poslal ten realistický dojem pod fialky. Tu sa to nestane. Ani raz. Hlavný hrdina je aj vďaka tomu skvelému hereckému podaniu dokonale nesympatický sráč, ktorému som od začiatku prial, aby mu roztomilí Srbi vykĺbili nožom kolená. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo drsný... Dokonale realistický pohled na svět drogového "maloobchodu", kterému nechybí hutná atmosféra a naprosto věrohodné civilní herecké výkony. Stres a násilí (byť jeho zobrazení není přehnaně naturalistické a leckdy se odehrává mimo záběr) jsou všudypřítomné a celý příběh celkem logicky spěje k neodvratnému konci, který korunuje dílo přestože je jenom naznačen. Suma sumárum bezvadná ilustrace pořekadla "když se něco může posrat, tak se to taky posere". ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Špinavá a surová drogová "mini"gansterka, ktorého največšia výhoda je autentické-nizkorozpočtové spracovanie, ktoré posobí veľmi realným až neprijemným sposobom a zapletková sebareflexia (z dola ešte na večšie dno). Každy hraje tak jak má, kamera je roztrasená, Mads je holohlavé hovado a Refn tu je až neuveritelne geniálny (či po scenaristickej tak po režiserskej stránke), proste až moc povedený debut. Jedným okom mi dialógy pripominali štyl filmu Pulp fiction, ktoré sú večšinou moc vulgarne (výhoda), alebo až moc pohodové. Proste z takým rozpočtom mi neide do hlavy jak za može natočiť taký film. Refn sa u mna stal týmto počinom europská jednotka. Možno ne uplne presných a zaslužených 5*, ale za toto sa menej dať nedalo.. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Sedm perných dní drogového dealera, natočených přímo „z ulice“, na hony vzdálené hollywoodské tvorbě. Jenže já s těmi feťáckými filmy mívám občas problém, že mě to prostě nebere. Což je důvod jen pro tři hvězdy, na čtyři to pro mě nebylo dost zajímavé. Tony si nadělal do bot sám a tak si to musel vyžrat. Holt riziko dealování… ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Scény byly natáčeny chronologicky, tak jak jsou uvedeny ve filmu. (Witta)

Související novinky

Nicolas Winding Refn chystá návrat na velká plátna

Nicolas Winding Refn chystá návrat na velká plátna

30.08.2024

Svérázný dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Jen bůh odpouští) nám představil svůj zatím poslední celovečerní snímek už před dlouhými osmi lety. Byl jím artový horor Neon Demon z roku 2016.… (více)

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (více)

Reklama

Reklama