Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro rodinu s dvěma malými dětmi to měla být dokonalá dovolená. Luxusní hotel v tropickém ráji a hoteliérův tip na tajnou pláž coby potřebná špetka dobrodružství. Na první pohled ta pláž opravdu nemá chybu – je nádherně písčitá, obklopená skalami a blankytně modré moře láká k tomu, abyste do něj okamžitě skočili. Na druhý pohled už to tak ideální není, protože z přítomnosti dalších opalujících se turistů je jasné, že podobný „tajný“ tip dostalo mnohem víc lidí, i když pořád nejde o nic, co by mělo rekreanty znepokojovat. Trable v ráji se projeví až ve chvíli, kdy děti na pláži najdou opuštěné věci patřící jiným hostům hotelu a z moře vytáhnou mrtvolu. Než se z prvotního šoku vzpamatují, čeká je mnohem větší otřes – všichni náhle nevysvětlitelně rapidně stárnou, což je patrné zejména na dětech. Tam, kde před chvílí stáli dva prckové, jsou teď vyděšení teenageři na prahu dospělosti. Všem na pláži je záhy jasné, že pokud se chtějí dožít večera, musí okamžitě vypadnout. Jenže to nějak nejde… (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (445)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů posledních let, který mě plně vtáhnul do děje a u nějž mě tak bavilo to často okázalé strhávání pozornosti na samotnou ‘filmovost’ a stylistické postupy, které zcela podporují a slouží vyprávění. Je mi jasné, že vyhraněnost některých motivů, hnaných do extrému v rámci satirického ducha příběhu, bude pro řadu diváků jako pěst na oko, ale já si je moc užíval a nepochybuji o tom, že při dalších zhlédnutích budu sledovat zase jiný film. V tomhle je vůbec Shyamalan machr, jehož by si zmlsaní mainstreamoví konzumenti měli vážit - a dívat se na Čas s nutným odstupem, který odhaluje vtipnou vypreparovanost jeho formy a ambiciózních myšlenek o životě a smrti. Jen tak dál, Poslední vládce větru už je takřka odpuštěn.. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Moje výhoda asi spočívá v tom, že sem knihu nečetl a viděl sem jen kousek z traileru a pak sem ho raději vypnul. O to víc, sem si asi dokázal užít první půl hodinu, kde sem pořádně nevěděl, co se pořádně děje a pak sem na to přišel a přišli na to i postavy, které následně věděli čemu čelí. A nedá se říct že bych se doslova nudil, sou tady různé konflikty, vypajeté scény - operace a postavy umírají dost zvráceným způsobem. Ale chybí mi tomu něco, co by mi vyrazilo dech a nebo by mně to rozhodilo, ať už jde o konec, nějaký zásadnější zvrat a nebo nějaká bizarní šílenost. Když bych to měl napsat zjednodušeně, tomuhle filmu chybí to co má film Vivárium, který stále mám v hlavě, zatímco na tenhle film po pár dnech zapomenu. Což je škoda, protože když vezmete vpotaz že Shyamalan natočil The Visit a pak tohle, tak to zamrzí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tu nie je o čom, Shyamalan si stále ide svoje a znova rozdelí publikum na dva tábory a je to len a len dobre. Keď bol konvenčný, viď dva blockbustery, nikoho nerozdeľoval, pretože to bolo každému jedno. Takže máme tu zase mystery príbeh, v priebehu ktorého nám Shy otvára nové a nové témy a to až do samotného rozuzlenia, ktoré síce nijako zvlášť neprekvapí, ide vlastne len o jednu z alternatív čo sa deje. Je to úžasne nakrútené, má to zopár logických nedostatkov a je to ambiciózne až na pôdu. V tomto smere sa Old najviac blíži Osade, Shyamalan určite vedel, že opäť ide do veľkého risku. Btw posledný rozhovor Bernala a Krieps patrí k vôbec najemotívnejším momentom doterajšej Shyovej tvorby. Ak by režisér vedel, kedy film konečne ukončiť a nesnažil by sa všetko takto doslovne dovysvetlovať, nemal by som problém s plným hodnotením. Našťastie tu ostáva veľa priestoru aj na vlastné interpretácie, tou doslovnosťou mám na mysli skôr príbehovú rovinu, než tú mystickú. Takže ešte raz bacha, ak už dávnejšie nie ste s režisérom na spoločnej vlne, Old na tom nemá šancu nič zmeniť. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $18miliónov║ Tržby USA $48,242,510║ Tržby Celosvetovo $90,112,510▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ škoda, ťa preškoda, zas nevyužitý potenciál... Nuž tešil som sa, Shyamalana obľubujem, aj keď niekedy nešťastne zakopne o nejaký ten komerčný flák (Po zániku Zeme, Posledný vládca vetra) a potom na nás vypustí len všedný priemer. No ale toto mala byť čisto jeho parketa ale akosi nevydalo. Príde to také necelistvé, nedozreté. Nestrhne to ako iné jeho skvosty, ktoré dostávajú do kolien.  /60%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pro Shyamalana mám obrovskou slabost. Málokdo dokáže tvořit lepší a zajímavější mysteriózní kousky. V tomto případě jsem si ovšem vyloženě neustříkl. Snímek stojí na vynikajícím nápadu s kouzelnou pláží, kde čas běží poněkud rychleji a ze které není úniku. Na tuto pláž bohužel tvůrci přivedli sebranku nesmírně nesympatických a nezajímavých postav, což byl možná jeden z kamenů úrazu, proč bylo nesmírně těžké mít postavy aspoň trochu rád. Nezbývá než souhlasit se spolukomentátory. Když se snímek snaží být vážný a děsivý, tak to absolutně nefunguje. Naopak v těchto momentech působí komicky až sebe parodicky. Veškeré trumfy z rukávu hodí snímek na diváky asi za 30 minut. Potom už je to převážně nuda. Taktéž se zde ohýbá čas a přírodní zákony, jak se to zrovna hodí s podáním nesmyslných vysvětlení. To bych ovšem neměl problém odpustit. Když je ovšem divákovi jedno, jak to celé dopadne a jestli někdo přežije, tak udělali tvůrci asi něco špatně. Je to škoda. Nápad slibný, jakási originalita úplně nechybí, jen to celé vyznělo úplně do prázdna. [40 %] ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení snímku probíhalo v Dominikánské republice, konkrétně na pláži Playa El Valle poblíž města Samana a ve studiu Pinewood. (Kuzmik)
  • Před začátkem natáčení promítl režisér Shyamalan celému štábu dva filmy, které měly reflektovat jakým stylem a tónem chce film natočit. Byly jimi Cesta (1971) a Picnic at Hanging Rock (1975). (NiWi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Co nového chystá M. Night Shyamalan?

Co nového chystá M. Night Shyamalan?

28.09.2020

Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Rozpolcený) si přes léto sehnal poměrně solidní obsazení pro svůj tehdy nepojmenovaný nový snímek. Nyní však slavný tvůrce konečně odhalil, o co vlastně v… (více)

Reklama

Reklama